elieka 15.02.06, 19:03 z badania usg: w nerce prawej cechy zastoju - poszerzona miedniczka 31*13mm. wzmocnienie echa w obrębie brodawek nerkowych. Proszę o pomoc, o co chodzi???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: co z tą nerką??Proszę o pomoc 16.02.06, 09:18 masz cechy kolki nerkowej i zastoj moczu w lewej nerce. Proponuje zaczac pic duzo plynow i zaopatrzec sie w lwki przeciwbolowe i rozkurczowe. Robilas badanie ogolne moczu? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: co z tą nerką??Proszę o pomoc 16.02.06, 09:19 Proponuje zaczac pic duzo plynow i zaopatrzec sie w leki przeciwbolowe i rozkurczowe. Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: co z tą nerką??Proszę o pomoc 16.02.06, 20:34 Ja mialam poszerzone miedniczki, trafilam na odzial urologiczny i po wykonaniu urografii okazalo sie ze mam tzw. opadajaca nerke. Opada w pozycji stojacej i powoduje zagiecie moczowodu i mocz nie splywa do pecherza. Natomiast moja kuzynka miala zastoj moczu i poszerzone miedniczki i okazalo sie ze ma zwerzone moczowody, miala robiona cystoskopie. Odpowiedz Link Zgłoś