26.11.02, 12:23
Proszę o pomoc!!! Mam 17 lat i od ok. 4 nie mogę pozbyć się trądzika.
Stosowałem już przeróżne metody i preparaty ( nawet codziennie piję mleko z
drożdżami ) i nic w jakiś szczególny sposób nie pomaga. Czy naprawdę jedynym
ratunkiem dla mnie jest wizyta u dermatologa? A może są jakieś domowe i
skuteczne metody, o których nie słyszałem ? Byłbym wdzięczny za okazanie mi
wszelkiej pomocy.
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: Trądzik IP: *.zabrze.net.pl 26.11.02, 14:39
      bkuczborski napisał:

> Proszę o pomoc!!! Mam 17 lat i od ok. 4 nie mogę pozbyć się trądzika.
      > Stosowałem już przeróżne metody i preparaty ( nawet codziennie piję mleko z
      > drożdżami ) i nic w jakiś szczególny sposób nie pomaga. Czy naprawdę jedynym
      > ratunkiem dla mnie jest wizyta u dermatologa? A może są jakieś domowe i
      > skuteczne metody, o których nie słyszałem ? Byłbym wdzięczny za okazanie mi
      > wszelkiej pomocy.

zaaplkuj sobie kuracje witamina B5 (PANTOTHENIC ACID) ja to stosuje od
      niedawna a mialem z tym dosdyc powazny problem przez wiele lat!

dermatolodzy tylko naciagaja na kase zaden mi doraznie nie pomogl to bylo tylko
      chwilowe rowniez kosmetyczne zabiegi to jedna wielka lipa taka jest prawda to
      jest bardzo skuteczne ale musisz brac odpowiednia ilosc
      efekty sa znakomite tylko ze to nie jest dostepne w Polsce w takich ilosciach
      jest coprawda Calcium Pantothenicum ale jest tego tam malo 0.1 g po 50 tabl
      na pocztek musisz miec znacznie wiecej jest dostepna B5 - 500mg po 100 200
      tabl ceny w granicach 20 -30 $
      to duzo zalezy od tego jak jestes zawawansowany dawke sie zmniejsza w
      zaleznosci od stanu poprawy efekty widac po kilku dniach skora sie
      nienatluszcza i nic niewyskajuje fajnie sie wszystkie pozostalosci goja

jak sobie pomysle ile kasy wydalem na dermat to mnie krew zalewa przez tyle
      lat sie meczylem z jakimis plynami maseczkami antybiotykami

• rose2 Re: Trądzik 26.11.02, 15:02
        Nie jestem nastolatka, ale problem tradziku dopadl mnie calkiem niedawno.
        Wygladalo to strasznie, cala szyja i policzki brr.. Wybralam sie do dermatologa
        i ostrzeglam go, ze nie chce zadnej kuracji ze wzgledu na planowana ciaze. A
        wiec dostalam nastepujace przykazania:
        - ZERO kawy, piwa, czekolady, orzechow... do tego 2 litry wody niegazowanej
        dziennie (obok wszelakich innych napojow), mycie twarzy mydlem, raz w tygodniu
        scrub do twarzy i na noc krem (zrobili mi go na recepte w aptece),lykalam
        rowniez olej z wiesiolka. No i zlazlo swinstwo, ale musisz naprawde
        przestrzegac w/w regul. Dobrze jest rowniez robic sobie inhalacje i od czaasu
        do czasu oczyszczac skore samemu lub w gabinecie kosmetycznym. No poza tym na
        pewno z wiekiem Ci to przejdzie.
        • Gość: greg Re: Trądzik IP: *.zabrze.net.pl 26.11.02, 15:18
          rose2 napisała:

> Nie jestem nastolatka, ale problem tradziku dopadl mnie calkiem niedawno.
          > Wygladalo to strasznie, cala szyja i policzki brr.. Wybralam sie do
          dermatologa
          >
          > i ostrzeglam go, ze nie chce zadnej kuracji ze wzgledu na planowana ciaze. A
          > wiec dostalam nastepujace przykazania:
          > - ZERO kawy, piwa, czekolady, orzechow... do tego 2 litry wody niegazowanej
          > dziennie (obok wszelakich innych napojow), mycie twarzy mydlem, raz w
          tygodniu
          > scrub do twarzy i na noc krem (zrobili mi go na recepte w aptece),lykalam
          > rowniez olej z wiesiolka. No i zlazlo swinstwo, ale musisz naprawde
          > przestrzegac w/w regul. Dobrze jest rowniez robic sobie inhalacje i od czaasu
          > do czasu oczyszczac skore samemu lub w gabinecie kosmetycznym. No poza tym na
          > pewno z wiekiem Ci to przejdzie.

no tak ty mialasc przejscowe ale jak ktos ma przez 10 lat z tym problem tak
          jest jest ze mna w roznych stopniach nasilenia to to jest sprawa przewlekla
          tu problem polega na uwalnianiu tluszczu organizmie nie wiem nie znam sie na
          tym ale wiem ze mi nic niepomagalo do teraz dermatolog kosmetyczka to jest
          tylko dobre efekty sa ktrotkotrwale i aby tylko do nastepnej wizyty co to za
          zycie jakies papki i rozne takie tam paskudctwa na gebe? albo odmawianie sobie
          czekolady moze lepiej odrazu zakopac sie ?
          • rose2 Re: Trądzik 26.11.02, 15:30
            No nie wiem, czy to bylo przejsciowe, mialam problemy jako nastolatka, potem
            bralam pigulki i przestaly wylazic, a po odstawieniu pigulek wrocily ze
            zdwojona sila.
            O cere trzeba dbac zawsze, ale zdaje sobie sprawe, ze kobietom latwiej to
            przychodzi. Codzienne mycie twarzy, scrub, maseczki sciagajace to dla nas
            przyjemnosc :-)
            Jak dlugo lykales witamine B5, no i ile czasu uplynelo od czasu kiedy
            przestales?
            • Gość: greg Re: Trądzik IP: *.zabrze.net.pl 26.11.02, 15:55
              rose2 napisała:

> No nie wiem, czy to bylo przejsciowe, mialam problemy jako nastolatka, potem
              > bralam pigulki i przestaly wylazic, a po odstawieniu pigulek wrocily ze
              > zdwojona sila.
              > O cere trzeba dbac zawsze, ale zdaje sobie sprawe, ze kobietom latwiej to
              > przychodzi. Codzienne mycie twarzy, scrub, maseczki sciagajace to dla nas
              > przyjemnosc :-)
              > Jak dlugo lykales witamine B5, no i ile czasu uplynelo od czasu kiedy
              > przestales?

na poczatku poszedlem do lekarza po porade uslyszalem ze robie to na wlasna
              odpowiedzialnosc gdyz dawki ktore sa zalecane na poczatek a ktore odnasza
              skutek sa konskie(w zaleznosci od stanu skory) bo przez pierwsze dni bralem
              po 7gram w razie czego mialem sie zglosic jakby sie cos dzialo bylem sam
              przerazony bo jak sie dowiedzialem ze az tyle
              to bylem przekonany ze beda jakies efekty uboczne ale nic mi nie bylo taka
              dawkie wziolem przez kilka dni teraz jestem juz na 1g mysle ze jak tak dalej
              pojdzie to pozostanie mi wizyta u kosmetyczki i usuniescie gdzie niegdzie
              pozostalosci po tym co spowodowalo szkody przez lata
              • rose2 Re: Trądzik 26.11.02, 16:26
                A wiec nadal jestes na kuracji, nie boisz sie, ze jak przestaniesz brac, to
                tradzik znow wroci? Skad ta pewnosc, ze to juz koniec?
                Moje problemy sie skonczyly, jak sie czasem polakomie na wieksza ilosc
                czekolady to mnie "obsypuje", ale nie tak bardzo jak kilka miesiacy temu.
                • Gość: greg Re: Trądzik IP: *.zabrze.net.pl 26.11.02, 17:01
                  rose2 napisała:

> A wiec nadal jestes na kuracji, nie boisz sie, ze jak przestaniesz brac, to
                  > tradzik znow wroci? Skad ta pewnosc, ze to juz koniec?
                  > Moje problemy sie skonczyly, jak sie czasem polakomie na wieksza ilosc
                  > czekolady to mnie "obsypuje", ale nie tak bardzo jak kilka miesiacy temu.

nie boje sie bo wiem ze bede bral to nadal a dlaczego bo to nie tylko pomoglo
                  mi w tym rowniez wplynelo na moj organizm b pozytywnie zreszta przeczytaj
                  sobie ten artykul to sie dowiesz

www.resmedica.pl/zdart12987.html
            • Gość: greg Re: Trądzik IP: *.zabrze.net.pl 26.11.02, 16:30
              rose2 napisała:

> No nie wiem, czy to bylo przejsciowe, mialam problemy jako nastolatka, potem
              > bralam pigulki i przestaly wylazic, a po odstawieniu pigulek wrocily ze
              > zdwojona sila.
              > O cere trzeba dbac zawsze, ale zdaje sobie sprawe, ze kobietom latwiej to
              > przychodzi. Codzienne mycie twarzy, scrub, maseczki sciagajace to dla nas
              > przyjemnosc :-)
              > Jak dlugo lykales witamine B5, no i ile czasu uplynelo od czasu kiedy
              > przestales?

biore niecale kilka miesiecy i w zyciu takiego efektu nie uzyskalem chodzac do
              dermatologa nawet w okresie zanizonej aktywnosci tego paskudztwa jakim zwie sie
              Tradzik
    • Gość: starlette Re: Trądzik IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 12:08
      Rose, twój dermatolog to chyba jakis stary zgred bo poglady na leczenie ma
      sredniowieczne, albo to co cie spotkało to nie był tradzik! Jedzenie nie ma
      wiekiego wpływu na trądzik, mydłem buzi nie powinno się myć bo ma zasadowe ph,
      a juz na pewno żadne scruby ( ciekawe czy kolega bkuczborski wie co to jest)
      nie powinny byc stosowane bo prowadzą do zaognienia zmian i rozprzestrzenienia
      na całą buzię!
      Bkuczborski ja ci radzę biegnij w te pędy do dobrego lekarza, zanim twój
      trądzik nasili sie do tego stopnia ze pozostawi ci slady na buzi!
      • rose2 Re: Trądzik 27.11.02, 13:46
        Raczej on nie jest starym zgredem, zastosowal sie dokladnie do moich potrzeb.
        Nie chcialam zadnych kuracji, ze wzgledu na to ze chcialabym zajsc w ciaze, no
        i poradzil mi jak oczyscic twarz w sposob "naturalny". Mnie pomoglo wiec w czym
        problem. A tradzik to byl na pewno prawdopodobnie na tle hormonalnym, problem z
        hormonami jest nadal, a swinstwo z buzi zniknelo i juz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka