IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 19:55
Ja jeszcze a propos mojego wątku o zimnych kończynach:) Dzięki bardzo za
fachowe rady. A co myślisz o takiej nalewce Venorefon, czy coś takiego, ponoć
właśnie miłorząb+coś. I jeszcze na marginesie jakie jest Twoje zdanie o
Zinaxinie (jest dość drogi, a mój tata choruje na kręgosłup-dysk i zastanawim
się nad zakupem tego specyfiku)
Z góry dzięki za odp.
Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Do Justy! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 21:41
      Zinaxin- cóż, mimo że to nowy preparat, dużo osób go chwaliło i stale używa (a
      przecież nie jest on tani). Ludzie często mówią, ze mogą używać mniej środków
      przeciwbólowych/przeciwzapalnych odkąd stosują Zinaxin, łatwiej im się
      poruszać. Ale zdarzyło mi się też kilka osób (2-3), które twierdzą, ze nie
      odczuwają żadnych efektów. Może dlatego że ten środek trzeba brać kilka
      miesięcy (jak większość środków roślinnych zresztą), żeby pojawiły się efekty.
      Jeśli probelemem jest dysk, to Zinaxin może ułatwić jego regenercaję, ale już
      np. dyskopatii nie wyleczy.

Pewnie chodzi o Venoforton- złożoną miksturę krążeniową z miłorzębem. W tej
      chwili nie pamiętam dokładnego składu, więc trudno mi sie wypowiedzieć na jej
      temat. Napisze więcej, jak się jej przyjrzę.
    • Gość: justy Re: Do Justy! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 17:24
      Venoforton zawiera miłorząb, kasztanowiec, arnikę, głóg i jemiołę. Jemioła i (w
      pewnym stopniu) głóg obniżają ciśnienie. Pisałaś, że masz niskie ciśnienie.
      Myślę, że w tej sytuacji lepsza będzie zwykła nalewka z miłorzębu.
      • Gość: ap77 Re: Do Justy! IP: *.ikp.pl 07.12.02, 11:16
        Gość portalu: justy napisał(a):

> Venoforton zawiera miłorząb, kasztanowiec, arnikę, głóg i jemiołę. Jemioła i
        (w
        >
        > pewnym stopniu) głóg obniżają ciśnienie. Pisałaś, że masz niskie ciśnienie.
        > Myślę, że w tej sytuacji lepsza będzie zwykła nalewka z miłorzębu.

Justy! Jestes moją wyrocznią w dziedzinie farmacji!!!:)
        Bardzo dziekuje

Zinaxin jest dla taty (ma wlasnie cos z dyskiem, ale to mu promieniuje na nogi
        itp.) Jeszcze sie zastanowie nad tym lekiem. Justy zdradz mi w ktorej aptece
        pracujesz (jesli mozesz?) o ile w Warszawie? Moze cie odwiedze na "grubsze"
        zakupy?
        Ania
        • Gość: justy Re: Do Justy! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.02, 21:42
          Owszem w Warszawie (Mokotów). Ale nie jestem żadną wyrocznią. W każdej aptece
          znajdziesz kompetentne osoby. W każdym razie dziękuję :)
        • Gość: justy Re: Do Justy! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.02, 22:40
          Gość portalu: ap77 napisał(a):

> Zinaxin jest dla taty (ma wlasnie cos z dyskiem, ale to mu promieniuje na
          nogi
          > itp.)
          Być może dysk się przemieścił i uciska nerw. W takiej sytuacji Zinaxin raczej
          nie pomoźe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka