Dodaj do ulubionych

dieta dr Atkinsa

05.04.06, 20:58
chcialabym zapytac o dioete Atkinsa.Czy ona naprawde dziala,czy moga ja
stosowac wszyscy jesli nie to kto moze,jak dlugo mozna ja stosowac,czy jest
zdrowa,to chyba wszystko.Prosze o odpowiedz bede wdzieczna za wszystkie
wskazowki.dzieki
Obserwuj wątek
    • iloiza Re: dieta dr Atkinsa 05.04.06, 23:51
      słyszałam ostatnio w telewizji, że jest ona bardzo niezdrowa , niestety nie
      wiem z jakiego powodu, bo nie stosuję diet(nie wiem na czym polega ta dieta,
      ale bardzo przed nią ostrzegali), więc lepiej upewnij się jakie niesie za sobą
      skutki pozdrawiam
    • monikabanaszek Re: dieta dr Atkinsa 06.04.06, 11:54
      Atkins to odpowiedni naszego kwasniewskiego, czyli tluszcze, tluszcze i jeszcze
      raz tluszcze, zero weglowodanow!! nie wiem dokladnie jak jest u Atkinsa, ale
      Kwasniewski to nawet warzywa (weglowodany) ogranicza do minimum. Uwazam, ze to
      nie jest dobra dieta, tzn. nie jest zdrowa, bo chudnac sie na niej chudnie,
      jednka zdecydowanie za duzo bialka (musialabys pic mnostwo wody, zeby wyplukac
      nadmiar bialka, inaczej problemy z nerkami murowane)
      • dziewczynka.z.tatuazem bzdura 06.04.06, 18:43
        Kwasniewski to nie to samo co Atkins!!!

Atkins kladzie nacisk na bialko, im wiecej tym lepiej. Kwasniewski wyznacza
        proporcje.

No i jakie ZERO weglowodanow?! Gdzies to wyczytala?

dziewczynka_nie_na_diecie
        • monikabanaszek Re: bzdura 07.04.06, 11:15
          no ok, a jakie weglowodany poleca atkins????

poza tym"im wiecej bialka tym lepiej"??? - brawo, a pozniej nerki do wymiany,
          no chybaze bez problemu przychodzi Ci wlanie w siebie pare litrow wody dziennie
          (min 5,6 )
          • dziewczynka.z.tatuazem Re: bzdura 07.04.06, 14:45
            monikabanaszek napisała:

> no ok, a jakie weglowodany poleca atkins????

W pierwszej fazie mozesz spozywac do 20g wegli, najlepiej zeby to byly warzywa
            zielone.

> poza tym"im wiecej bialka tym lepiej"??? - brawo, a pozniej nerki do wymiany,
            > no chybaze bez problemu przychodzi Ci wlanie w siebie pare litrow wody dziennie
            > (min 5,6 )

Wedlug Atkinsa tak to wlasnie wyglada. Ja tak wcale nie uwazam.

Pozatym nerki sa problemem wiekszosci osob na dietach wysokobialkowych.
            • margonik Re: bzdura 07.04.06, 15:31
              Nie znam się na Atkinsie, ale chyba pomyliłaś 20g z 200g. 20g to bardzo mało!
              • margonik Re: bzdura 07.04.06, 15:32
                Nie, faktycznie 20g. Ale przecież to tyle, co nic... Jeszcze wliczając w to
                warzywa.
                • dziewczynka.z.tatuazem Re: bzdura 08.04.06, 16:12
                  dlatego ta dieta to diesta niskoweglowodanowa....
                  • diorella boszcz, co za idiotka... 16.04.06, 10:53
                    jezu, kobieto, zanim zaczniesz o czymś pisać, to trochę pomyśl, bo się
                    kompromitujesz, naprawdę czytanie nie boli, a o diecie atkinsa napisano wiele.
                    ileż można takim głabom jak ty tlumaczyć, że atkins NIE zabrania jeść warzyw?
                    owoców? no ileż. 20 g w PIERWSZEJ FAZIE atkinsa, która to faza trwa CZTERNAŚCIE
                    dni (to naprawdę nie wieczność, c-z-t-e-r-n-a-s-c-i-e), to micha sałaty (jedna
                    główka ma 6 gram ww), ogórek, kilka oliwek, winegret, potem mizeria czy kiszona
                    kapusta. owoce jagodowe można już wprowadzać po 5 tygoniach diety. kiedy zaś się
                    osiągnie wymarzoną wagę, można jeść i warzywa, i owoce, i nawet chleb czy
                    ziemniaki, tylko w odpowiednich ilościach. dotarlo? czy jeszcze raz, wolniej i
                    wyraźniej????
    • elpasz Re: dieta dr Atkinsa 07.04.06, 13:14
      Tu możesz poczytać o obu dietach (Atkins i Kwaśniewski)
      www.dobradieta.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka