Dodaj do ulubionych

Kregosłup pilne!!

24.04.06, 20:53
Ludziska, krzywo sie nachylilam, treraz strasznie boli wstawanie, satnie, przeszkody pod nogami, nie ból ostry, ale tępy tylko mocny. Zwariuje za moment, nie wiem czym to potraktowac, wyje tylko przy każdym ruchu. Traumon nic nie daje.
jak przetrwac do wizyty lek?
Obserwuj wątek
    • repair Re: Kregosłup pilne!! 24.04.06, 22:59
      Rozumiem, że ból nie promieniuje do kończyny. Jeśli tak jest, to ciesz się, bo
      to nie dyskopatia.
      Połóż się na sztywnym podłożu nogami zgiętymi w kolanach i biodrach i opartych
      łydkami na jakimś stołeczku. Powinno odciążyć.
      Lekarz oprócz przepisania leków silnyc przeciwbólowych i/lub rozluźniających
      mięśnie w niczym Ci nie pomoże.
      R
      • atra1 Re: Kregosłup pilne!! 25.04.06, 19:10
        Dzięki:)
        przezyłam, przykleiłam plaster rozgrzewający, całe szcze scie nie dysk, bo dzis w pracy byłam normalnie, z lekkim bólem - jak za sprawą czrów nrmalnie:), a nie powodującym wstawanie z wyra na czworakach.
        mam nadzieje, ze niebawem zupełnie przejdzie
        • feeria1 Re:MASAŻ !! 26.04.06, 08:35
          Witam- ludzie mają teraz ogromne problemy z kręgosłupami,
          stawami,mięśniami..mało kto dba o siebie -niejako zapobiegając.Wiem coś o tym
          bo zawodowo masuję.
          Masaż może naprawdę wiele zdziałać! Oczywiście jeszcze chińska akupresura...i
          wiele innych technik.
          Polecam!Ale ja akurat jestem ze Śl. /Kat-ce,Chorzów/
          tel. 0-511-613-021
      • repair Re: Kregosłup pilne!! 25.04.06, 19:12
        trochę się zapędziłem z poniższą odpowiedzią, obwiniam późną porę. W każdym
        bądź razie należy udać się do kogoś znającego się na terapii manualnej i
        okolicach - jeśli ból nie przechodzi.
        R
      • opierzona Re: Kregosłup pilne!! 25.04.06, 22:52
        Ahhhh nie zapytalem...
        Od kiedy to brak promieniujacego bolu do konczyn jest podstawa do tego by
        zdiagnozowac cos takiego jako 'nie dyskopatia'???
        • repair Re: Kregosłup pilne!! 25.04.06, 23:12
          Widzę, widzę.
          Uczono mnie innego znaczenia słowa dyskopatia niż posługuje się większość osób
          zajmująca się tym. Mam na myśli konflikt korzeniowy aktywny/rzeczywisty. W
          prosty sposób da się to zdiagnozować przez net. Po prostu przez kilka dni nie
          da rady usiąść przed kompem :-). Więcej pojęcia dyskopatia używał nie będę.
          • opierzona Re: Kregosłup pilne!! 25.04.06, 23:22
            Okey
            Zrozumialem:)
            • repair Re: Kregosłup pilne!! 25.04.06, 23:27
              Jakbyś chciał zrozumieć więcej to GG32942 :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka