aguska10 10.05.06, 07:53 Moją mamę bolą gałki oczne od środka, czasami też ma mroczki przed oczami, a także czasami mgłę przed oczami. Co może byc powodem, czy nerwica? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opierzona Re: ból gałek ocznych 10.05.06, 14:59 A jak cisnienie twojej mamy? Moze to zwiekszone cisnienie śródgałkowe... Odpowiedz Link Zgłoś
senior_k3 Re: ból gałek ocznych 10.05.06, 16:21 Z oczami nic nie kombinujtylko do okulisty nawet prywatnie jak długa kolejka na zapisy Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: ból gałek ocznych 11.05.06, 07:24 Mama ciśnienie tętnicze ok, a śródgałkowe badane miała 2 miesiące temu i też było dobre. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elle666 Re: ból gałek ocznych 11.05.06, 14:41 powinno sie tez zbadac tarcze nerwu wzrokowego Odpowiedz Link Zgłoś
ufa2 Re: ból gałek ocznych 11.05.06, 18:50 Niech sobie zrobi badania jaskrowe: badanie ciśnienia (to , że raz mierzyła, nie znaczy, że np innego dnia nie wzrosło), badanie pola widzenia, krzywą, dno oka itp. Czasem jaskra przebiega bez podwyzszonego cisnienia. Mnie tez bolaly gałki i widziałam za mgłą i jest to najprawdopodobniej jaskra (czekam na ostateczne wyniki badań). Czasem za mgłą widzi sie pod wplywem uczulenia na pyłki, ale wtedy gałki oczne nie bolą. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś