Dodaj do ulubionych

Cosmodisk - czy naprawde działa????

IP: *.zapora / 126.51.15.* 07.01.03, 11:52
mialem ostatnio wypadek samochodowy, od tamtej pory odczuwam bole kregoslupa.
chodze wprawdzie na rehabilitacje (zabiegi laserowe) ale podczas dluzszego
siedzenia czy chodzenia odczuwam znaczny dyskomfort w okolicach piersiowo-
ledźwiowych (tak jakos chyba zwie sie to miejsce gdzie mnie boli).
zaczalem ostatnio myslec o zakupie takiego ustrojstwa (cosmodisk sie zwie)
tylko nie wiem czy nie wyrzuce kasy w bloto, jezeli mial ktos stycznosc z tym
cudem prosze o jakies info, czy rzeczywiscie dziala czy jest to dzialanie
tylko psychologiczne, albo na forum, ewentualnie onufr@poczta.onet.pl.
z gory dzieki za kazda odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaz Re: Cosmodisk - czy naprawde działa???? IP: *.net.external.hp.com 08.01.03, 12:18
      przejrzyj forum z ostatnich kilku tygodni, byly posty na ten temat. zdania sa
      podzielone. ja osobiscie przy swoich problemach kregoslupowych tez sie
      zastanawialem nad zakupem, ale nie spotkalem nikogo kto by powiedzial, ze
      kosmodisk mu pomogl. mam za to w rodzinie osobe, ktora kupila i teraz
      twierdzi ,ze sa pieniadze wyrzucone w bloto. terapeuci z ktorymi rozmawialem
      na ten temat tez odnosza sie z rezerwa lub nawet calkowicie neguja kosmodisk.

generalnie tez mozna powiedziec, ze szukanie jakichkolwiek cudownych urzadzen
      ktore uzdrowia czlowieka z problemem kregoslupowym to jest jak szukanie
      swietego graala. rehabilitacja konsekwentnie prowadzona przez kilka miesiecy +
      pozniejsza zmiana trybu zycia z totalnie siedzacego ( w domu przed tv, w pracy
      przy biurku, w samochodzie za kierownica - 90% czasu w pozycji siedzacej ktora
      jest najbardziej obciazajaca dla kregoslupa) na bardziej aktywny pomoze na
      pewno. jednym slowem trzeba sie ruszac , a nie czekac na cud pod tytulem
      kosmodisk lub tym podobne.
      • Gość: Kaz Re: Cosmodisk - czy naprawde działa???? IP: *.net.external.hp.com 08.01.03, 12:28
        acha, polecam tez nastepujace adresy gdzie mozna znalezc informacje na temat
        kregoslupa i problemow z nim.
        pierwszy to miedzy innymi forum gdzie mozna zadac pytanie fachowcom.
        ten drugi adres to instytucja komercyjna - czyli lecza za pieniadze.

www.plecy.com.pl

www.ackermann.med.pl

zycze zdrowia.
        • Gość: Onufr Re: Cosmodisk - czy naprawde działa???? IP: *.zapora / 126.51.15.* 09.01.03, 09:54
          dzieki za info,
          generalnie nie nastawialem sie na to ze to "cudo" mnie wyleczy, tylko wspomoze
          rehabilitacje ewentualnie zmniejszy bol, szczegolnie ze praca jaka wykonuje
          zmusza mnie do siedzenia przy kompie ok 8h/dzien:(
    • Gość: ja* Re: Cosmodisk - czy naprawde działa???? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 13:19
      wiesz,co, jestem bardzo sceptyczna w tych sprawach, ale zdziwiłam się bardzo.
      Jakaś kobieta (nie znam jej) podobno kupiła i jej pomógł. Taka gadka oczywiście
      nic nie znaczy. Ale teściową mojego barta połamało i osobiscie widziałam, jak
      brała leki, maści i nic, dalej połamana. Pożyczyła Cosmodisc od tamtej kobiety
      i po kilku dniach ból jak ręką odjął. Nie wiem, jak to działa, ale na nią
      podziałalo
    • Gość: starzec1 Re: Cosmodisk - czy naprawde działa???? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 11:59
      Licz na dobrego masarzystę (chiroterapeutę), rechabilitację ruchową, o laserze
      wiem nie najlepiej.
    • Gość: sisis Re: Cosmodisk - czy naprawde działa???? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 15:10
      ja mam cosmodisc i nie wiem czy dziala na kregoslup, czy na psychike, ale ujal
      mi troche bolu!!
      Nie moge powiedziec, zebys kupil, bo jest ekstra. Sa i tacy, pisali juz kiedys
      na tym forum, ktorzy twierdza,ze to bubel.
      Ja nie mam zamiaru go oddawac
      • Gość: Kaz Re: Cosmodisk - czy naprawde działa???? IP: *.net.external.hp.com 10.01.03, 12:46
        no to trzeba jeszcze dodac moim zdniame wazna kwestie, a mianowicie wszystko
        zalezy od konkretnego przypadku. ludzie bole plecow wrzucaja do jednego worka,
        a przeciez to sa czasami rozne schorzenia, bol spowodowany uciskiem dysku tez
        moze byc u roznych osob rozny, u jednego to moze byc wypuklina dysku u innego
        przepuklina, a pewnie czasami pojawiaja sie jezcze jakies zwyrodnienia. wiec
        natrualne ,ze i w innych przypadkach moga to byc rozne rzeczy i jednemu cudo
        pomoze drugiemu zrobi kuku. sklaniam sie jednak do postu w ktorym byla mowa o
        masazu (aczkolwiek tez ostroznie , nie zawsze jest wskazany) i rehabilitacji
        ruchowej. generalnie wszystko po konsultacji z lekarzem - to polecam mimo ,ze
        moje doswiadczenia z lekarzami (a ptzynajmniej jednym z nich) sa takie sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka