leli1 15.05.06, 14:12 podwyzszone OB 15/30 i brak innych objawów - o czym moze swiadczyc? Robilam te same badania w kilkumiesiecznym odstepie czasu i wynik taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitca Re: ASO-Latex dodatni 15.05.06, 23:04 Nie wiem z jakiego powodu zrobilas te badania, ale teraz wypadaloby idac tym tropem sprawdzic odczyn Waalerego-Rose i CRP. Zakladam, ze podstawowe badania masz zrobione i sa w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 07:21 robiłam te badania przypadkiem (znaczy kolezanka pracuje w laboratorium i postanowila zrobic mi kompleksowe badania :) ). CRP mam zrobione (wynik w dolnej granicy normy), lekarz zerknal na te badania i stwierdzil ze nie ma sie czym przejmowac, ale szczerze mowiac nie daje mi to spokoju, chyba sama bede musiala sie tym zajac i zlecic sobie dodatkowe badania ;). dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
nitca Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 08:17 Na Twoim miejscu zrobilabym wszystko, aby wykluczyc zapalenie stawow, gronkowce, paciorkowce, a zaczelabym od zmiany lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 17:10 nie rozumiem dlaczego na forum OB traktuje sie jak wyrocznię i na siłę szuka się chorób mimo że inne badania są w normie. Wystarczy nabić sobie siniaka a ono może wzrosnąć choć nie musi, albo badanie było wykonane w trakcie miesiączki, albo wystarczy sam stres nawet czy wysiłek fizyczny Odpowiedz Link Zgłoś
nitca Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 18:33 przeczytaj uwaznie. Pominelas zdania o ASO i CRP Odpowiedz Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 18:50 crp jako "test przesiewowy" ma rownie nikla wartosc jak ob aso swiadczy o przebytej infekcji paciorkowcowej, wiec w wyniku tym nie ma niczego szczegolnego lecz sie dalej u kolezanki ponarzekaj potem na "marnotrastwo w sluzbie zdrowia" Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: ASO-Latex dodatni 17.05.06, 16:55 sorry ale nie widze związku mojego maila z hasłem "marnotrastwo w sluzbie zdrowia"?. U kolezanki sie nie lecze tylko robie badania, za ktore notabene płace. Bylam u innego lekarza, zlecono RF latex test - niestety tez dodatni. Dostalam skierowanie do reumatologa - mam nadzieje ze jednak to nie bedzie rzs, bo naczytalam sie samych okropnych rzeczy i juz mi sie wszystkiego odechciewa :(. Odpowiedz Link Zgłoś