Dodaj do ulubionych

ASO-Latex dodatni

15.05.06, 14:12
podwyzszone OB 15/30 i brak innych objawów - o czym moze swiadczyc? Robilam te same badania w kilkumiesiecznym odstepie czasu i wynik taki sam.
Obserwuj wątek
    • nitca Re: ASO-Latex dodatni 15.05.06, 23:04
      Nie wiem z jakiego powodu zrobilas te badania, ale teraz wypadaloby idac tym
      tropem sprawdzic odczyn Waalerego-Rose i CRP.
      Zakladam, ze podstawowe badania masz zrobione i sa w porzadku.
      • leli1 Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 07:21
        robiłam te badania przypadkiem (znaczy kolezanka pracuje w laboratorium i postanowila zrobic mi kompleksowe badania :) ). CRP mam zrobione (wynik w dolnej granicy normy), lekarz zerknal na te badania i stwierdzil ze nie ma sie czym przejmowac, ale szczerze mowiac nie daje mi to spokoju, chyba sama bede musiala sie tym zajac i zlecic sobie dodatkowe badania ;).
        dzieki za odp.
        • nitca Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 08:17
          Na Twoim miejscu zrobilabym wszystko, aby wykluczyc zapalenie stawow, gronkowce,
          paciorkowce, a zaczelabym od zmiany lekarza.
          • dr-divlo Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 17:10
            nie rozumiem dlaczego na forum OB traktuje sie jak wyrocznię i na siłę szuka się
            chorób mimo że inne badania są w normie.
            Wystarczy nabić sobie siniaka a ono może wzrosnąć choć nie musi, albo badanie
            było wykonane w trakcie miesiączki, albo wystarczy sam stres nawet czy wysiłek
            fizyczny
            • nitca Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 18:33
              przeczytaj uwaznie.
              Pominelas zdania o ASO i CRP
              • zubr_zalogowany Re: ASO-Latex dodatni 16.05.06, 18:50
                crp jako "test przesiewowy" ma rownie nikla wartosc jak ob
                aso swiadczy o przebytej infekcji paciorkowcowej, wiec w wyniku tym nie ma niczego szczegolnego

lecz sie dalej u kolezanki
                ponarzekaj potem na "marnotrastwo w sluzbie zdrowia"
                • leli1 Re: ASO-Latex dodatni 17.05.06, 16:55
                  sorry ale nie widze związku mojego maila z hasłem "marnotrastwo w sluzbie zdrowia"?.
                  U kolezanki sie nie lecze tylko robie badania, za ktore notabene płace.
                  Bylam u innego lekarza, zlecono RF latex test - niestety tez dodatni. Dostalam skierowanie do reumatologa - mam nadzieje ze jednak to nie bedzie rzs, bo naczytalam sie samych okropnych rzeczy i juz mi sie wszystkiego odechciewa :(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka