Dodaj do ulubionych

Ból piersi....

16.05.06, 18:21
Od pewnego czasu(jakieś 2-3 tygodnie) strasznie bolą mnie piersi... no a w
sumie najbardziej lewa.... pomaga rozmasowanie, ale na chwile bo ból
powraca... Jestem w 15 dniu cyklu(miesiaczki regularne).. Czy to normalne?
Dodam ze mam 18 lat.... Czy udać się z tym do lekarza? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasia1410 Re: Ból piersi.... 17.05.06, 12:24
      A jak długi masz cykl, może to już symptomy napięcia przedmiesiączkowego? Czasem
      ból piersi zaczyna się prawie zaraz po owulacji i trwa aż do momentu pojawienia
      się miesiączki.
      • ola_tychy Re: Ból piersi.... 17.05.06, 14:31
        28 dni
        • kasia1410 Re: Ból piersi.... 17.05.06, 15:06
          no to teoretycznie możliwe, że jest to ból przed miesiączką - zespół napięcia
          przedmiesiączkowego, ale ja tylko mogę przypuszczać, a lekarz może stwierdzić co
          to tak naprawdę jest!!!
          • nupik Re: Ból piersi.... 17.05.06, 16:28
            witaj, ja gdy bylam w twoim wikeu tez bardzo cierpialam, dopiero branie pigulek
            uspokoilo mi te dolegliwosc. w badaniu USG rozpoznano mastopaite, czyli
            zgrubienia tkanek w piersi, to one tak bola.Rada na to jest w postaci kropli
            ziolowych, ale to jest tak, ze jak bierzesz to nie boli a jak przestaniesz, bol
            powraca. mi bardzo dobrze na to zrobila ciaza ale ty jestes jeszcze bardzo
            mloda wiec to rozwiazanie odpada:) mimo to udaj sie do ginekologa i powiedz o
            tym, powinien zrobic usg piersi zeby zobaczyc co sie tam dzieje,mastopatia jest
            zwiazana z hormonami wiec powinnas sie poradzic ginekologa endokrynologa,
            najlepijej specjaliste od piersi.
            pozdrawiam
            aga
            • kika54 Re: Ból piersi.... 18.05.06, 06:43
              Miałam to samo rok temu. też miałam wtedy 18 lat. Przez około 3 tygodnie bardzo
              bolała mnie lewa pierś, przy badaniu jej czyłam jakieś zgrubienia. W mojej
              rodzinie były przypadki raka piersi u kobiet.W końcu mama namówiła mnie na usg
              żebyśmy sie obie uspokoiły. I rzeczywiście badanie nic nie wykazało, lekarz
              powiedział że to widać u mnie tak już musi być. Po tym badaniu, po jakimś
              tygodniu ból sam ustąpił i jak narazie nie powraca :) Także radzę wybrac się na
              usg. Będzie dobrze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka