annemarie5 03.06.06, 01:03 Proszę o wskazanie produktów, które są zalecane w przypadku problemów z kolanami/stawami. Chodzi konkretnie o permanente pobolewanie oraz "strzykanie" w kolanach (np. po wstaniu). Jak sobie radzić z tym problemem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrbbyd Re: Kolana 03.06.06, 09:59 Galaretki, zelatyny z suplementów glukozamina. Może jesz za dużo wapnia i Ci się odkłada na stawach pwodując chropowatość? W takim razie dobrze go łączyć z magnezem Odpowiedz Link Zgłoś
piotrbbyd Re: Kolana 03.06.06, 10:07 Jeżeli masz problem tylko z kolanami to pewnie za bardzo je przeciążasz - sport , waga. Odpowiedz Link Zgłoś
samwieszkimjestem Re: Kolana 09.06.06, 22:21 Strzykanie i ból bierze się z odkładania kwasu mlekowego i innych substancji wokół kości stawu. Z wiekiem to właśnie te złogi powodują coraz większą sztywność stawów. Po pierwsze, trzeba pić dużo wody niskozmineralizowanej. Po drugie, a to jest już moje osobiste doświadczenie, dobrze jest pić suplement żywieniowy o nazwie Alveo. Ma on silne działanie odtruwające organizm, a do tego dostarcza wszystkich aminokwasów, witamin i minerałów w postani ujemnie zjonizowanego płynu, co powoduje ponad 90% przyswajalność. I jest w 100% naturalny, można go dawać kobietom w ciąży i noworodkom. W moim przypadku zaczęło się od oczyszczania nerek (miałam piasek i nawracające zapalenia), teraz stosuję już trzeci miesiąc i mam od początku stosowania lekko opuchnięte kolana (również miełam nawracające zapalenia stawów kolanowych, od 8lat) - ale nie bolą i nie strzykają. Nadgarstki i kręgosłup też przestały strzykać. Lepiej sypiam. Z Alveo jest taka sprawa, że trzeba się zwrócić do kompetentnej osoby i od niej kupić. Na aukcjach internetowych zdarzają się często podróbki. Firma oferuje system zniżek i rabatów, który z czasem pozwala mieć butelki nawet za 0zł. Pozatym dystrybutorzy są specjalnie szkoleni, nierzadko są wśród nich lekarze, i potrafią dokładnie wytłumaczyć, jak dawkować ten praparat w konkretnych przypadkach, jakie mogą być pierwsze objawy odtruwania organizmu i jak na nie reagować. Bez tej wiedzy nie warto pić Alveo, bo można w najlepszym razie nie odczuć nic, a w najgorszym doprowadzić do zatrucia się własnymi toksynami - z powodu zbyt dużej dawki. Ze względu na "strzykanie" polecam popierając się własnym przykładem. Efekty przerosną Twoje oczekiwania także pod innymi względami. Zajrzyj na www.akuna.pl Odpowiedz Link Zgłoś