Gość: kulka IP: *.akk.net.pl 27.01.03, 20:17 Mam mieć niedługo rezonans głowy i wiem, że nie można mieć żadnych metalowych przedmiotów, a co z plombą z tzw amalgamatu, czy jak jej tam...Czy powinnam ją zmienić? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maryla Re: rezonans a plomba IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 27.01.03, 22:09 Z tego, co wiem (mieszkam w Danii)nie musisz. Ja sama mialam MRI, majac mnostwo polskich plomb, nie bylo to zadnym problemem. Jedyny problem to pacemaker w sercu, ew. piercings (ozdobki z metali w roznych czesciach ciala) itd. W Danii maja zreszta detektor do metali (taki jak na lotniskach :) przed badaniem. Jak jest w Polsce, nie wiem. Mysle jednak, ze sa takie same kryteria kontroli. Trzymaj sie i pozdro Maryla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rez Re: rezonans a plomba IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 04:49 Nie trzeba. Sam miałem takie same wątpliwości 3 miesiące temu (też głowa). Zrelaksuj sie i spokojnie posłuchaj tej dziwnej "muzyki" maszyny w trakcie badań. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś