Dodaj do ulubionych

Męczący kaszel-PILNE !!!

30.06.06, 11:44
Witam ! Od jakiś dwóch tygodni mam bardzo meczący kaszel (najbardziej meczy mnie w pozycji leżącej-w nocy) urzymuje sie w zasadzie cału czas
raz jest płytki sychy raz oskrzelowy. Badania podstawowe krwi ok w kierunku chlamedii pneumoanie (nie wiem jak sie parwidłowo pisze)wynik ujemny. Prześwietlenie ok. Poradźcie co robić dostałam antybiotyk doxycylini i omar ale nie przechodzi co ROBIĆ ??
juz nie mam sił od tygodnia nie spie bo tak mnie meczy ten kaszel.....
Obserwuj wątek
    • bunia_bunia Re: Męczący kaszel-PILNE !!! 30.06.06, 11:47

aa i nie biore żadnych leków ogólnie zdrowa jak "kóń" byłam
    • baba_z_miasta Re: Męczący kaszel-PILNE !!! 30.06.06, 12:21
      Czy jedynie bronchoskopia moze coś stwierdzić ?? Bo teraz troche poczytałam i juz mi słabo podobne do gastroskopii fuujj nie ma zadnego alternatywnego badania......??
      • jadwiga_r Re: Męczący kaszel-PILNE !!! 30.06.06, 12:32
        Problemem może być u Ciebie przepuklina rozworu przełykowego.
        U mnie kaszel pojawiał się w pozycji leżącej zaraz po zaśnięciu.
        Rtg żołądka wykazało tę nieprawidłowość.
        • baba_z_miasta Re: Męczący kaszel-PILNE !!! 30.06.06, 12:44
          a czy rtg mozna zastąpić usg ?? bo na rtg pewnie skierowanie trzeba :(, ja mam stwierdzony refluks (choć nie mam większych dolegliwości z tego powodu)
    • baba_z_miasta moze to głupie o co teraz spytam ale czy moze tak 30.06.06, 13:25
      sie objawiać rak płuc ?? Prześwietlenie co prawda ok, ale było robione w kwietniu jak w zasadzie dobrze sie czułam ?? I to tez tylko bronchoskopią mozna sparwdzić ?? Prosze odpowiedzcie bo zaczynam wariować
      • zoskaanka Re: moze to głupie o co teraz spytam ale czy moze 30.06.06, 13:58
        astma
        • snajper55 Re: moze to głupie o co teraz spytam ale czy moze 30.06.06, 15:03
          zoskaanka napisała:

> astma

Pylica ?

S.
          • jadwiga_r Re: moze to głupie o co teraz spytam ale czy moze 30.06.06, 20:45
            Jeżeli cierpisz na refluks, to masz odpowiedź, dlaczego kaszlesz.
            Z badań,należy wykonać gastroskopię żołądka.
            • j2334 Re: moze to głupie o co teraz spytam ale czy moze 30.06.06, 21:05
              Jesli cie to uspokoi,to ci powiem,ze u mnie jesli zacznie sie kaszel to ciagnie
              sie prawie miesiac,to normalne przy kaszlu ,ze nasila sie w pozycji lezacej.Tez
              bralam antybiotyk,i nic nie przechodzilo,inne badania nic nie wykazywaly.Jest
              to bardzo meczace.ale przechodzi i jest okey.Zdarza mi sie to srednio raz na
              dwa lata.Jednak mimo wszystko nie nalezy tego bagatelizowac,ale tae i nie
              panikowac.Bronchoskopia ,to nie tak szybko,to musi ci zlecic lekarz
              pulmonolog,a podejrzewam,ze jeszcze do niego nie trafilas.Moze jednak zmienic
              antybiotyk?.Jezeli to trwa u ciebie dopiero dwa tygodnie to raczej nie wskazuje
              na refluks.bo mialabys ten kaszel znacznie dluzej.
              Moze byc tez podloze alergiczne,moze cos wdychasz? czego wczesniej nie mialas w
              otoczeniu?
              • sylwia072 Re: moze to głupie o co teraz spytam ale czy moze 01.07.06, 22:19
                Trzy lata temu kaszlałam przez 3 miesiące i grono moich bliskich również.Byłam
                w ciąży, więc brałam tylko homeopatyczne syropy np.Stodal.Prawdopodobnie był to
                krztusiec.Objawy bardzo podobne, w nocy wręcz dusiłam się .1,5roczne dziecko
                znajomych w tym czasie wylądowało w szpitalu zakznym mimo szczepienia .
      • artemika reflux??? 19.07.06, 14:32
        a czy ty moze nie maszrefluksu żoładka??wyobtaz sobie, ze ja mam od pol roku
        uporczywy kaszel, zwłaszcza po nocy,, w pozycji lezacej, jak podpowiedziała mi
        jakas osoba tu na forum, kaszel taki pojawia sie przy refluksie,,poniewaz w
        pozycji lezacej zawartyosc zoładka cofa ci sie do przełyku i nie ma jakby to
        ujsc, bo ani sobie nie odbekniesz, ani nic..napisz, czy masz refluks
    • apple19 Re: Męczący kaszel-PILNE !!! 19.07.06, 14:37
      Nalezy wykonać RTG zatok.W pozycji leżącej wydzielina z zatok spływa po tylnej
      ścianie gardła i wywołuje kaszel jest to tzw.zepół zatokowo-oskrzelowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka