19.07.06, 22:04
mam rwe kulszową ponad rok, już teraz jest lepiej, ale jeszcze mam problemy z
chodzeniem , dzisiaj zauważyłam, że w prawej nodze na dole łydki po stope
zaczyna mi cierpnąć noga, czy to może coś znaczyć? boje się, prosze niech
ktoś odpisze
Obserwuj wątek
    • sonia2301 Re: rwa 20.07.06, 11:45
      Radziłabym Ci nie zwlekać i pójść do lekarza aby dał Ci skierowanie na rezonans
      magnetyczny.Ja miałam takie same objawy, byłam dopiero co w szpitalu i wyszło,
      że mam przepuklinę krążkową kręgosłupa... teraz rehabilitacja a w przyszłości
      operacja:(. Nie zwlekaj werka!!!
      • werka40 Re: rwa 20.07.06, 12:26
        tylko ja już miałam robiony rezonans, wyszedł ok. , napisz coś więcej o sobie,
        czy bolą cię nogi, czy cierpły i w którym miejscu i jak długo cierpisz.
        pozdrawiam. werka
        • zarowka75 Re: rwa 20.07.06, 18:38
          Mi na początku drętwiała lewa noga i ręka. Bardzo nieprzyjemne uczucie, jakbym
          weszła w pokrzywy. Po jakimś czasie czułam to samo po prawej stronie, z tym, że
          dużo silniej. Paraliż nerwów spowodował silny przykurcz mięśni
          przykręgosłupowych, co z kolei sprawiło że kręgosłup wygiął mi sie w łuk.
          Uratowała mnie operacja i dziś mogę juz normalnie (bez bólu) funkcjonować.
          pozdrawiam
    • cyriax Re: rwa 20.07.06, 21:32
      cześć werka40
      Jeżeli zaczęła Ci cierpnąć łydka i stopa to niestety wcale nie jest lepiej!!!
      A jak do tej pory objawiała się u Ciebie rwa?
      Kiedy był robiony rezonans?
    • renebenay Re: rwa 21.07.06, 00:28
      Jak bedziesz wiecej chodzil to o Twoich cierpnieciach i roznych dolegliwosciach
      poprostu zapomnisz,im wiecej ruchu tym lepiej dla Ciebie bo poprawia sie
      krazenie krwi jak rowniez nastepuje wzmocnienie miesni a co najwazniejsze
      odzyskasz kontrol nad Twoim cialem.Kilka lat(3) temu bylem w podobnej sytuacji i
      na najmniejsza niedyspozycje moich nog zwracalem uwage,dzisiaj duzo(prawidlowo)
      chodze i jezdze codziennie na rowerze.Codziennie mam jakis maly bol,cos zapiecze
      czy cierpnie mi ktoras z nog ale mozna z tym zyc,tylko nie wolno przesadzac.
      • werka40 Re: rwa 21.07.06, 09:57
        do cyriax: rezonans miałam robiony pod koniec kwietnia, a rwa objawia się w
        ten sposób, że najbardziej boli, kiedy wstaje z łóżka, nie mogę się przekręcić
        w łóżku, przez pierwsze ok. 5 miesięcy bolała mnie tylko lewa noga a później
        obie.najgorzej było w styczniu, wtedy rwały obie, w ogóle nie spałam. byłam na
        oddziale rehabilitacji przez 11 dni i nic nie było lepiej.brałam tabl.
        przeciwbólowe, przeciwzapalne i nic. mam problem z normalnym chodzeniem, nie
        mogę biegać, jedździć na rowerze, nic dźwigać, podnosić....byłam też na
        akupunkturze, odebrałam blokady i nic.. no może jest ciutke lepiej, nie
        powiem. nie wiem, do kogo mam jeszcze iść, a może czekać aż samo przejdzie!
        nie wiem. napisz prosze co to znaczy , że mi cierpnie łydka.pozdrawiam

do renebenay: nie mogę normalnie chodzić, bo wtedy mnie boli, ale po mimo to
        staram się chodzić bardzo dużo, niestety na rower nie dam rady jeszcze wsiąść,
        pozdrawiam
        • werka40 Re: rwa 22.07.06, 21:21
          odezwijcie się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka