Dodaj do ulubionych

ból głowy

10.08.06, 21:11
Czy ktos ma ewentualnie miał coś podobnego?? Od dłuższego czasu odczuwam
piękące bóle głowy w okolicy skroni i czoła. Ból ten odczuwam z większym lub
mniejszym nasileniem. Dodam jeszcze ,ze czuję dyskomfort /uczucie
sztywności/z tyłu głowy na wysokosci kręgoslupa szyjnego... Czy powodem tych
bóli glowy może być kręgosłup?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • wesolabuzia1 Re: ból głowy 10.08.06, 21:24
      Witam motylku.Prawdopodobnie masz to co ja.Jest to ból pochodny od kręgosłupa,
      konkretnie odcinka szyjnego.Nie miałaś jakiś urazów.Może masz specyficzny tryb
      pracy?Teraz czeka cię wizyta u neurologa (skierowanie od internisty).I dobrze
      by było zeby ci dał skierowanie na rehabilitację-pomaga.A poza tym cwiczenia w
      domu. pOwiedzą ci jakie.
      • motyl12341 Re: ból głowy 23.08.06, 17:18
        Wesołabuzia1 ,Jakie mialaś zlecone zabiegi ??
    • motyl12341 Re: ból głowy 25.08.06, 18:59
      up
    • motyl12341 Re: ból głowy 10.09.06, 20:27
      up
    • panpepe Re: ból głowy 10.09.06, 20:37
      Jasne, że przyczyną może być kregosłup! Najprawdopodobniej masz jakiś zespół
      czynnościowy w odcinku szyjnym, one często objawiają się bólami głowy i
      opistotonusem mięśni potylicznych ("> sztywności/z tyłu głowy na wysokosci
      kręgoslupa szyjnego"). Jeśli tak jest, to wizyta u fizjo z papierami na terapię
      manualną powinna Ci pomóc:)Tylko zanim się do niego wybierzesz zrób sobie choć
      RTG.

pozdrawiam
      panpepe
      • mamatoomaszka Re: ból głowy 10.09.06, 21:24
        Dluzszy czas leczono u mnie migreny, nic nie pomagalo, w koncu ktos polecil mi
        masaze i jak reka odjal po terapii manualnej odcinka szyjnego kregoslupa.
    • panprezes1982 Re: ból głowy 10.09.06, 21:44
      niech żyje fizjo i terapia manualna!
      • mamatoomaszka Re: ból głowy 10.09.06, 22:31
        Jestes Prezesie za czy przeciw?
        • gizela6 Re: ból głowy 11.09.06, 00:26
          Ja miałam potworne bóle głowy i coraz częstsze (między innymi), skończyły się
          od kiedy zaaczęłam regularnie brać euthyrox (hormon tarczycy), oczywiście po
          zbadaniu TSH, fT3, fT4,(można też poziom prolaktyny ), idziesz do endokrynologa
          jeżeli wyniki nie w normie lub wszystko w normie i TSH niby w normie ale
          wyższy od 2.5. On określa dalsze postępowanie (USG tarczycy itd i leki ). Od
          kiedy odkryłam, że właściwie wszystkie moje dolegliwości były związane z chorą
          tarczycą, każdemu poleciłabym jej zbadanie, wiem, że to jest teraz częsty
          problem w Polsce. Pozdr. :) i zdrowia życzę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka