Dodaj do ulubionych

Dobre oczyszczanie organizmu !

13.08.06, 17:13
Jestem po 5 letnim braniu leków, mam nadwagę złe samopoczucie,
przeczytałam,ze to moze byc zakwaszenie organizmu. Znam wiele diet
oczyszczajacych, Szukam jednak czegos mało kłopotliwego, pozwalającego na
prowadzenie normalnego trybu zycia. Może jakiś preparat ? TYLKO NIE ALVEO
PROSZĘ ! Z góry dziękuje za wszelkie serdeczne rady.
Obserwuj wątek
    • perla7a Re: Dobre oczyszczanie organizmu ! 14.08.06, 19:22
      Witam!
      Czy miałaś jakieś problemy po ALVEO?
      • bursztyn10 Re: Dobre oczyszczanie organizmu ! 16.08.06, 09:09
        Jesli chodzi o Alveo nie rozmawiam na ten temat , to wątek o oczyszczaniu a nie
        propaganda. Tu juz zostało tyle powiedziane na ten temat ,ze jak dobrze
        poszukasz to bedzieswz miała lektury na kilka dni.
    • scept89 oczyszczanie 15.08.06, 19:53
      bursztyn10 napisała:

> Jestem po 5 letnim braniu leków, mam nadwagę złe samopoczucie,
      > przeczytałam,ze to moze byc zakwaszenie organizmu. Znam wiele diet
      > oczyszczajacych, Szukam jednak czegos mało kłopotliwego, pozwalającego na
      > prowadzenie normalnego trybu zycia.

Zacznij od czytania. Oczyscisz umysl z bredni 'oczyszczajacych diet' i rownie
      'oczyszczajacych ziolek'. Czas jakis temu (bodajze stulecie z hakiem) przebojem
      byly masci i nalewki 'wyrownujace energie elektryczna organizmu', pozniej
      szarlatani wzieli sie m.in. za zwiazki promieniotworcze. Teraz kazdy idiota i
      jego kot 'oczyszcza' organizm. Pytanie dla oczyszczaczy:

z czego oczyszcza i jak to mierzono?

Odpowiedz 'z toksyn' nie jest zadowalajaca -> prosimy o nazwanie tychze na
      poziomie zwiazkow chemicznych. Dzieki.

Wracajac do pytania: normalna zdrowa dieta z unikaniem tluszczy nasyconych i
      wysoko przetworzonych produktow + regularne cwiczenia (biegi/rower + np. joga).
      Proste i sprawdzone.
      • ajakaga Re: oczyszczanie 16.08.06, 01:00
        Ja tez od lat jestem na lekach między innymi na hormonalnych, sterydach itp i
        własnie mi lekarz neurolog przed zrobieniem nowych wyników zaproponował żebym
        sobie zrobiła oczyszczanie organizmy najlepiej pod okiem lekarza medycyny
        Hińskiej.
      • bursztyn10 Ciekawe ! 16.08.06, 09:26
        Ten argument trafia do mnie.
        Niemniej udowodnione ze przyjmowanie niektórych środków chem. powoduje
        odkładanie się ich np w kosciach, czy miąższu watroby....
        A lekarstwo przyjmowane w duzych dawkach i długo tez na pewno nie jest obojetne.
        Nie szukam tu cudownych mikstur i szalonych diet ale madrego sprawdzonego
        sposobu na przyspieszenie metabolizmu np.
        • ajakaga Re: Ciekawe ! 16.08.06, 10:16
          Jak znajdziesz to daj znać bo ja wciąz szukam a musze zrobić to w miare szybko
          przed kolejnym zestawem badań i nową porcją leków.
      • scept89 oczyszczanie 2 16.08.06, 11:40
        Oczywiscie ze okres poltrwania roznych lekow/substancji w organizmie bywa
        dluzszy niz okres przyjmowania. Podobnie spora czesc lekow rozkladana jest przez
        enzymy watrobowe ktorych to poziom mozna sobie podniesc roznymi srodkami
        przyspieszajac tym samym ich metabolizm.

Tak jak pisalem poprzednio 'Wyciaganie toksyn' w reklamiarstwie nic nie znaczy.
        Albo ma sie np. chromatograficzne oznaczenia owych toksyn opublikowane w
        recenzowanym naukowym czasopisie albo tylko sie o czyms mglistym plecie.
        Jesli chodzi o dioxyny i inne odkladajace sie w tluszczach POPs
        (en.wikipedia.org/wiki/Persistent_organic_pollutant) stosuje sie to co
        rzeczywiscie dziala, Olestre, tyle ze doustnie:
        www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=10481251&query_hl=2&itool=pubmed_docsum

w skrocie: nie istnieje srodek 'ogolnie oczyszczajacy' organizm.
        • bursztyn10 Re: Do scept89 17.08.06, 08:44
          Odarłeś mnie ze złudzeń. Ale chyle głowę przed argumentami -do mnie trafiają.
    • tabaluga0 Re: Dobre oczyszczanie organizmu ! 17.08.06, 22:57
      a fisio diur? co o tym sadzicie?
      • gig.ga Re: Dobre oczyszczanie organizmu ! 18.08.06, 05:12
        Masz nadwage? Zredukuj porcje o 50%, organizm z reszta poradzi sobie sam.
    • oleczka.5 Re: Dobre oczyszczanie organizmu ! 18.08.06, 10:36
      Cześć:-) Kup sobie książki Michała Tombaka- kopalnia wiedzy o oczyszczaniu
      organizmu naturalnymi metodami. Stosowałam ja i moi znajomi- dla mnie bomba!:-)
      A przynajmniej wstąp do księgarni, weź te książkę, przejrzyj i zdecyduj sam:-)
      Powodzenia:-)
      • scept89 Tombak 06.09.06, 16:36
        oleczka.5 napisała:
        > Cześć:-) Kup sobie książki Michała Tombaka- kopalnia wiedzy o oczyszczaniu

Moze zechcialabyz wykopac z tej kopalni informacje o w/w zwiazkach i jak to pan
        Tombak oznaczal ich stezenia?

Takie proste szukanie:
        scholar.google.com/scholar?hl=en&lr=&q=Tombak+toxin&btnG=Search
        wskazuje iz niejaki Tombak niczego naukowego na temat toxyn nie opublikowal.
      • felinecaline Re: Dobre oczyszczanie organizmu ! 06.09.06, 16:44
        Oleczko, nigdzie sie tak szybko i skutecznie nie...ubrudzisz, jak w kopalni -
        przykleja sie do ciebie gruba, ciezka warstwa tlustej sadzy - najlepszym
        srodkiem do oczyszczenia z niej to mydlo "bialy jelen" (takie stosuje sie w
        gorniczych lazniach ;-P). Ono tez najlepiej sluzy oczyszczaniu organizmu (do
        wylacznego uzytku zewnetrznego, oczywiscie). Co do madrosci Tombaka - nie
        wszystko zloto, co sie swieci, tombak to wlasnie takie swiecace niby-zloto "dla
        ubogich".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka