Dodaj do ulubionych

przepuklina

IP: 217.153.35.* 24.02.03, 14:52
czy jedyną szansą poradzenia sobie z niewielką przepukliną pachwinową jest
operacja? Może są jakieś ćwiczenia, które pozwolą uniknąć skalpela i wzmocnią
powłoki brzuszne?
Obserwuj wątek
    • Gość: bogdan Re: przepuklina IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.02.03, 16:12
      cześć,sam mam przepukline i z tego co wiem (a staram sie być o ile to możliwe
      na bieżąco)to tylko operacja.Można jedynie wybierać czy ma to być metoda
      naturalna czy laparoskopowa
      • Gość: alfa Re: przepuklina IP: 217.153.35.* 04.03.03, 11:07
        cześć
        jnie słyszałem o laparoskopowej operacji, co nie znaczy że jest niemożliwa.
        Natomiast wiem z doświadczenia, że jak się "otworzy" w sposób klasyczny
        pacjenta, to wszystko lepiej widać. Poza tym może wiesz coś na temat siateczek
        wszczepianych w miejsce rozstępu mięśni, których zadaniem jest wzmocnienie
        powłok brzusznych? Pozdrawiam
        • Gość: bogdan Re: przepuklina IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.03.03, 20:55
          cześć,wszystko co wiem na temat tej dolegliwośći wziąłem z wydawnictw
          (fachowych?) oraz internetu.Pozatym mam znajomego który jest już po operacji,i
          to właśnie metodą laparoskopową,chłopisko lat w chwili operacji 45,miał
          poważną bo pachwinową,zdobył sie na laparoskopie w jakiejś prywatnej lecznicy
          w Poznaniu i po trzech dniach szczęśliwie powrócił do domu i po operacji
          zostały mu jedynie dwie małe blizny i aktywnie uprawia sport.Zero nawrotów
          itp.Z kolei mój ojciec też miał przepuklinę ale po prostu dał się rozpruć i
          zszyć. Szkoda gadać....Znajomy mojej kobiety ok dwa tygodnie temu był w
          szpitalu,rozcieli go,założyli siatke,zszyli i po trzech dniach był w
          domu.Teraz jest na zwolnieniu ale mówi że czuje sie o.k.Cóż myśle że i ja sie
          w końcu przemoge i pojade do tego Poznania na laparoskopie,na pewno dam znać
          jak poszło(ewentualnie moge przesłać Ci nr tel do tej lecznicy w Poznaniu i
          tam na pewno udzielą fachowej informacji)pozdrawiam
    • Gość: kociak Re: przepuklina IP: *.acn.waw.pl 09.03.03, 13:50
      na forum "służba zdrowia" znajduje sie wątej "przepuklina pachwinowa". myślę,
      ze znajdują się tam interesujące Cię informacje.
      • Gość: kociak Re: przepuklina IP: *.acn.waw.pl 09.03.03, 13:54
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=305&w=4333799

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka