Dodaj do ulubionych

JAK SCHUDNĄĆ?

IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 22:29
Jak madrze i szybko schudnac?Sa jakies dobre i sprawdzone sposoby na to?
Ograniczam jedzenie i powoli cwicze(raz w tygodniu)Jednak kuracje zaczelam
niedawno,jak stracic np.2kg w ciagu miesiaca?czy to mozliwe?pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: JAK SCHUDNĄĆ? IP: *.usask.ca 28.02.03, 23:15
      Ja swojego czasu przymierzalem sie kilka razy i potem zawsze odzyskiwalem to
      stracilem z nawiazka. Ale ostatnim razem bylo chyba inaczej bo swoje stracone
      15 kg mam juz prawie dwa lata.
      Motywacja jest bardzo pozadana. Ja mialem swoja - wzgledy medyczne -
      zaczynajaca sie sleep apnea. (dla mojej zony najlepsza motywacja jest
      mieszczenie sie w ubrania, ktore bardzo lubi- tez dobrze dziala)
      Ogolnie zrobilem to co ty. Tzn mniej jadlem i chodzilem cwiczyc na silownie
      gdzie intensywnie biegalem. I tak wszyscy co schudli mowia: dieta i cwiczenia.
      Cwiczylem 2 albo 3 razy w tygodniu. Jezeli ci zaczyna byc zimno i marzna rece
      to znak ze trzeba sie wzisc za cwiczenia bo organizm zaczyna oszczedzac
      energie. Moje cwiczenia wystarczaja mi na 48 godzin, jezeli dluzej nie cwicze
      zaczynam byc zmarzluchem.
      Jedzenie sobie odwazalem na dokladnej wadze kuchennej tak by miec dziennie
      deficyt ok 1000 kal (ale ty sobie moze az tyle czadu nie dawaj bo ja bylem
      poteznym facetem). Potem wyrobilem sobie wyczucie i robie to czesto na oko.
      Trzeba troche postudiowac zywienie czlowieka: podstawowa przemiana materii (=24
      razy waga ciala w kilogramach) do tego dodaj troche na styl zycia. Jezeli
      glownie siedzisz jak wiekszosc ludzi to dodaj 400 kal. Jak duzo chodzisz dodaj
      jeszcze ze 200 albo i 300. Wtedy wiesz ile potrzebujesz jesc aby wyjsc na
      zero. Zrobisz sobie dziennie deficyt 1000 kal tak jak ja przez 7 dni to taki
      deficyt rowna sie utracie wagi 1 kg na tydzien. I tak u mnie bylo. W ciagu 4
      miesiecy stracilem to co chcialem. Pozniej bylo latwiej ale trzeba sie bylo
      pilnowac. Uczucie glodu do pewnego stopnia towarzyszy mi do dzis ale sie do
      tego przyzwyczailem. Wrecz przeciwnie kiedy nie czuje lekkiego glodu po
      obiedzie czuje sie zaniepokojony. Czyzbym za duzo zjadl?
      Wazne jest by sie codziennie wazyc na w miare dokladnej wadze lazienkowej -
      zawsze o tej samej porze. I robic to juz zawsze do konca zycia. Ja to robie
      rano zanim cokolwiek zjem ale po pojsciu do lazienki (zeby byc lzejszym) i
      nago. Teraz wazenie to jest taki nawyk jak mycie zebow. Waga sie troche waha z
      uwagi na roznice w zawartosci wody w organizmie. Np jak poprzedniego dnia byla
      slona zupa no moge byc pewny ze nastepnego dnia bede o pol kilo a moze o kilo
      ciezszy. Ale to tylko woda nie tluszcz. Wazne zeby oscylowac w dobrym kierunku
      i zmierzony ciezar mozna usredniac na ostatnie kilka dni zeby ustalic trend.
      Kalorie mozna czytac ze specjalnych tabel w ksiazkach albo na internecie albo z
      etykietek na produkcie (to jest najlepsze jezeli jest podane).
      Jak gotujesz zupe to mniej wiecej wiesz co kladziesz do srodka, obliczasz
      kalorie i wyliczasz z tego ile zjadlas ty a ile reszta domownikow.
      Tluszcz trzeba liczyc bardzo dokladnie bo ma duzo kalorii 10 g to prawie 100
      kal. Jak zjesz 150 g tluszczu i nic wiecej tego dnia to i tak nie schudniesz bo
      to co zjadlas to 1500 kal i takie jest zapotrzebowane minimalne wielu kobiet.
      Najlepiej miec taka specjalna lyzeczke miarowa. Zwykle lyzeczki od herbaty sa
      bardzo malo dokladne i moga cie bardzo zmylic.

No a teraz mam juz swoja idealna wage BMI =22.5 i wiekszosc moich tzw
      chronicznych stanow zniknela a chodzi mi sie nieslychanie lekko.
      Czego wszystkim zycze

Uff, ale sie rozpisalem, jak nigdy. Ale moze innych tez zaraze odchudzaniem.

• Gość: Dorota Re: JAK SCHUDN& & #35 260;& & #35 262;? IP: *.proxy.aol.com 05.03.03, 20:21
      Artur prawie wyczerpal temat . Pytasz czy mozna schudnac 2kg. miesiecznie .
      Otoz mozna i tygodniowo ale jesli chcesz trwale schudnac (napewno chcesz) to
      lepiej chudnij powoli , 3kg. miesiecznie to bedzie perfekt. Ja sie
      odchudzam "regularnie" od kilku lat i wiem ze najgorsze jest szybkie
      odchudzanie .Szybko mozesz sie zniechecic wrocic do starych nawykow
      zywieniowych i przytyjesz stracone kg + dodatkowe.I pamietaj nie glodz sie bo
      tez sie zniechecisz. Mozna by duzo pisac , najlepiej kup sobie
      miesiecznik "Super Linia" tam znajdziesz wszystko co ci potrzeba na ten temat .
      Powodzenia.
      • marina2 Re: JAK SCHUDN& & & #35 35 260;& & & #35 35 262 05.03.03, 21:34
        Dieta zwana 13: znajdziesz na www.edziecko.pl podforum mama cud.M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka