Dodaj do ulubionych

Opuchniete oczy

12.09.06, 07:54
Witam
od ok 1 miesiaca mam opuchniete oczy, czerwone i pieka, najczesciej rano
zbiera sie tez w nich ropa, była u lekarza zapisła mi floxal, ale to nic nie
pomaga...myslałam ze to uczulenie ale nawet odtstawienie kosmetyków nie pomaga
Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • agata035 Re: Opuchniete oczy 12.09.06, 17:18
      Moja znajoma też ma takie podpuchnięte oczy ale tylko rano albo jak szczeli
      sobie drzemkę po południu. Jednym słowem po przebudzeniu. Nie cierpi na żadne
      problemy okulistyczne, laryngologiczne też. Za poradą lekarza stosuje lodowate
      okłady. Zaraz po przebudzeniu, z kostek lodu, robie te okłady. Pomaga.
    • moninia2000 Re: Opuchniete oczy 12.09.06, 20:04
      Hej!
      Ja wlasnie przez cos podobnego przeszlam.. Niech Cie koniecznie lekarz skieruje
      do okulisty! Mnie tez na poczatku potraktowano "lekko", bo zwalono problem na
      zapalenie spojowek, niby porazone oczy sloncem itp.. Jednak trwalo to dlugo i
      cierpialam straaasznie..az wyslano mnie do okulisty. Pani natychmiast
      stwierdzila zapalenie spojowek, owszem, ale juz alergiczne i dala leki na...2
      miesiace! Na razie bardzo pomogly, jak reka odjal, oczy z opuchnietych i
      czerwonych staly sie znow niebieskie i ladne, a ja odczulam duuuza ulge.
      Mieszkam w Hiszpanii, zaczelam stosowac krople tilavist i jeszcze jedne, ktore
      juz skonczylam, wiec nie pamietam nazwy, ale tak czy siak idz do okulisty. Zbyt
      dlugi taki stan jest BARDZO NIEBEZPIECZNY dla oka, obojetnie czy to to czy
      siamto, cos to zlego jest, a Tobie utrudnia zycie, wiem cos o tym. Tutaj zwykle
      oklady z mocnej herbaty czy ruminaku albo z lodu nie pomoga, bo to nie wyglada
      na zwykla opuchlizne poranna...
      Powodzenia, Moni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka