Dodaj do ulubionych

Gastritis chronica,Refluksus bilaris

16.09.06, 19:58
barzo chcialabym sie dowiedziec co to za choroba i jak dlugo sie ja
leczy.Mialam gastroskopie i okazalo sie ze w zoladku mam duze ilosci zolci
niemoge wszystkiego jesc bo zaraz zle sie czuje.CZy to choroba przewlekla. Zoa
dpowiedzi bardzo dziekuje
Obserwuj wątek
    • janka72 Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 21.09.06, 20:04
      niestety ztego już się nie wyleczysz jedyne co to możesz zmienić tryb życia
      choć i to nie wiele pomaga .Często jeść w małych ilościach nic smażonego ,po
      prostu ksiżęca choroba cielęcinka ,szyneczka bez skórki pszenny chlebek.Mnie
      najbardziej pomaga ranigast max i controloc .Na czczo piję siemię lniane
      [bioflax]trzymaj się i naucz się z tym żyć choć wiem ,że to nie jest proste.
      c

• monia7713 Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 22.09.06, 17:34
        dziekuje janka72ale w moim przypadku dieta raczej nie pomaga te dolegliwosci
        ciagna sie za mna juz szesc lat w wieku 23 lat mialam usuniety woreczek
        zolciowy i od tej pory chyba nie bylo dnia bez dolegliwosci ze strony zoladka
        pracuje fizycznie wiec w pracy tez mi bylo ciezko wytrzymac gdy mnie bolal
        brzuch mam juz zapisane leki i jeszcze wizyte u Gastrologa wiec zobaczymy co
        bedzie dalej
        • janka72 Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 27.09.06, 18:06
          cześć monia jak to czytam to jakbym czytała o sobie też miałam usunięty
          woreczek wieku 22lat Przez jakiś czas było ok. z czasem zaczęło się pogarszać
          najgorzej jak się zdenerwuje albo mam jak mam strsującą sytuacje po prostu żółć
          zalewa mnie od środka .Strasznie mnie mdli i wymiotuję a potem jest lepiej,a do
          tego ,że męczy staram się przyzwyczaić.może spróbujesz jeść mało a często i
          koniecznie nie kładz się po jedzeniu .kup sobie termofor świetna sprawa.pa
          • monia7713 Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 28.09.06, 16:57
            dzieki janka72czy moglabys mi powiedziec jak dlugo sie bierze leki na ta
            przypadlosc mialam jedne leki ale musialam zmienic na inne bo zle sie po nich
            czulam w sytuacji stresujacej tez mam bolesci dlatego najpierw myslalam ze mam
            nerwice zoladka ,bylam u gastrologa z wynikami a on sie zachowal jak by nic mi
            nie dolegalo nic nie wytlumaczyl na temat tej choroby tylko zapisal mi
            leki ,dal mi do zrozumienia ze przesadzam tylko ze on nie wie jak nieraz sie
            musze meczyc teraz bede brala leki ,ktore mi z laski przepisal ,dziekuje
            chociaz tobie janka72 za wsparcie i pozdrawiam
            • janka72 Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 28.09.06, 18:05
              leki niestety będziesz musiała brać do końca życia.Po lekach będziesz się czuła
              lepiej ale nie na długo więc lepiej się do nich nie przyazyczajaj bo jeszcze
              całe życie przed tobą.Mi lekarz powiedział wszysko ze spokojem ,dieta,zapisz
              się na pływalnie a będzie dobrze a jak ci się zbiera i pogarsza to controloc na
              noc i przed posiłkiem neo-poancratyna .Na razie .obserwuj swój organizm to
              ważne wtedy będziesz wiedzieć od czego cię boli i czego nie jeść
              • monia7713 Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 28.09.06, 20:28
                przepraszam ze znowu pytam ,ale dlaczego mam plywac jestem szczupla i niemam
                nawet nadwagi a jak pisalam wczesniej mam prace fizyczna i ruchu mi raczej nie
                brakuje zanim poszlam na badania to jeszcze do tego schudlam ,wiesz co szkoda
                ze ten lekarz nie byl taki jak ty bym sie wtedy wszystkiego dowiedziala
                • janka72 Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 29.09.06, 18:48
                  W pewnym sensie twój organizm nie pracuje prawidlowożeby to zmienić musisz
                  prowadzić zdrowy tryb życia a pływanie poprawia przemiane materii ,odpręża
                  {pisałaś ,że jesteś nerwowa ]i nie męczy .Tak w ogóle to nie wiem co ci lekarz
                  zapisał i co powiedział. Masz może tlen? jeśli tak to dziśiaj o 21.00 możemy
                  pogadać szukaj janka72 Cześć
                  • monia7713 Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 29.09.06, 19:38
                    sory ze ci zawracalam glowe poprostu chcialam sie dowiedziec cos na temat tej
                    choroby dzieki tobie duzo sie dowiedzialam lekarz tylko mi powiedzial ze jak
                    skoncze brac tabletki i bede sie dobrze czula to mam nie przychodzic a jak bede
                    sie zle czula to mam przyjsc te pierwsze leki toMETOCLOPRAMIDUM,MAALOX,a te
                    drugie to jak sie nie myle POLPRAZOL,niemoge rozczytac bo to na recepcie pisze
                    jutro dopiero je kupie niemam tlena tylko gg ale niechce pisac tutaj numeru na
                    forum ,bardzo dziekuje ci za wszystkie wypowiedzi .
    • astro_glide Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 22.09.06, 01:28
      Przy odpowiednim odzywianiu zapomnisz ze jestes chora na to .Nie poczeba
      zadnych prochow zeby to przezwyciezyc ,tylko odrobina dobrej woli .Odpowiednia
      dieta ,to jest to .
      • sciaaa Re: Gastritis chronica,Refluksus bilaris 30.09.06, 12:11
        a mozesz o tej diecie napisac wiecej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka