anilana 11.10.06, 12:59 Czy to znaczy,ze brakuje mi jakis witamin?Co na to zazyc zeby zniknelo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozaianna Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 13:02 Hej! Najprawdopodobniej to nic innego jak zajad! Brakuje Ci witamin z grupy B. Kup sobie Bcomlex i łukaj cdziennie jedna. Jest dobra tez kuracja drozdzowa - łyzeczke drozdzy zalej zagotowanym<koniecznie!!!> mlekiem lub woda i wypij. mozesz dodac łyzeczke cukru lub miodu do smaku. Na bank pomoze i zajady znikna. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 14:15 natluszczaj sobie tez kaciki ust zwykla wazelina,latwiej bedzie sie usta otwierac.No i Wit B. Odpowiedz Link Zgłoś
liina Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 14:22 Zajady to grzybica. Brakuje wit. z grupy B albo moze jadalas antybiotyk ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
rkkrakow Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 21:33 grzybica a brak witaminy B to zaznaczam - NIE JEST TO SAMO Odpowiedz Link Zgłoś
rkkrakow Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 21:34 liina co Ty masz z tą grzybicą? wszędzie jej szukasz nawet tam gdzie jej nie ma czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
liina Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 22:00 Niedobor wit. B usposabia do nabawienia sie grzybicy kacikow ust, czyli jesli masz za malo wit. B, to mozesz wlasnie dostac grzbicy kacikow ust. "Samo Zdrowie" plus tysiace innych zródel: samozdrowie.interia.pl/zdrowie/slownik_zdrowia/news?inf=536831&id=7 zajad.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 22:14 Mozesz nie znaczy masz. palac papierosy mozesz miec raka pluc. nie palac tez mozesz miec. i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
liina Re: Pekajacy koncik ust 12.10.06, 10:11 To z tego, ze wit. Bo moze pomoc na zajady, ale nie musi, bo brak wit. B nie musi byc jedyna przyczyna wystapienia grzybicy kacikow ust. Odpowiedz Link Zgłoś
rkkrakow Re: Pekajacy koncik ust 12.10.06, 22:21 ja nie nadazam za Twoim dziwnym tokim myslenia... zrozum zajady to nie jest grzybica!!!!!!!!!!!!!!!! w niektorych, odosobnionych wypadkach ktos moze miec grzybice, ktora powoduje podobne objawy (b. rzadko). a brak witaminy B nie ma z grzybica nic wspolnego....jesli zajady bylyby spowodowane grzybica to zapewniam Ci ze sama wit B niewiele pomoze. Takie proste a takie trudne dla niektorych:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 15:19 wystarczy wziąc 2 x wit B kcomplex rano i wieczorem przez kilka dni, mi od razu pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 22:50 Nie zawsze pomaga. JA brałam witaminy chyba przez miesiąc i nic. Dopiero jak kupiłam tabletki drożdżowe Drovit przeszło mi po kilku dniach. Być może były lepiej przyswajalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka_53 Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 20:10 Polecam serek topiony- b,skuteczny przy pekajacym kaciku ust .Wystarczy przez kilka dni zjadac po 2 trojkaciki tego serka .Naprawde suteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
boginipiekna Re: Pekajacy koncik ust 11.10.06, 22:00 Na zajady pomaga wit. B2, do tego maść z wit A+E do smarowania i się szybko zagoi. Odpowiedz Link Zgłoś
gaballa Re: Pekajacy koncik ust 13.10.06, 17:09 Przez długi czas nękały mnie zajady. Bardzo mi ta dolegliwość dokuczała a żadne vit.B nie pomagały. Zupełnie przypadkowo stwierdziłam, że wszystko to od pasty do zębów (colgate). Pożegnałam się z tą pastą i z zajadami. Odpowiedz Link Zgłoś
ana633 Re: Pekajacy koncik ust 14.10.06, 12:19 A ja potwierdzam że powodem mog.ą być grzyby. Mnie nie pomogła wit. B w dużych dawkach i przez dłuższy czas stosowana. Przeszło (bez nawrotów od ok. pół roku) po 3-tyg. kuracji metronidazolem w kremie. Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Pekajacy koncik ust 14.10.06, 12:28 Metronidazol nie jest lekiem przeciwgrzybiczym. Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: Pekajacy koncik ust 14.10.06, 21:16 czyli miałaś infekcję BAKTERYJNĄ Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik07 Re: Pekajacy koncik ust 14.10.06, 21:57 Na wszelki wypadek sprawdź, czy naczynie (kubek/szklanka) jest porządnie umyte i nie ma uszkodzen, trzeba je również wrzucic do wrzątku. Odpowiedz Link Zgłoś