murphy2 12.10.06, 09:40 Czy ktoś ma doświadczenie w leczeniu tą metodą? Jestem gotowa poddać się nakłuwaniu,żeby wreszcie pozbyć się bólu, ale mam pytanie-czy warto? czy rzeczywiście iniekcje pomagają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Igłoterapia 12.10.06, 09:44 murphy2 napisała: > Czy ktoś ma doświadczenie w leczeniu tą metodą? Jestem gotowa poddać się > nakłuwaniu,żeby wreszcie pozbyć się bólu, ale mam pytanie-czy warto? czy > rzeczywiście iniekcje pomagają? Jeśli trafisz na specjalistę, to masz szansę. Ale o specjalistę bardzo trudno. Pamiętaj tylko, że nie jest to leczenie, tylko usuwanie bólu. Przyczyna bólu będzie nadal istnieć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: Igłoterapia 12.10.06, 10:30 Ale czy pytanie jest o igłoterapię jako część medycyny manualnej czy też o akupunkturę? Bo to dwie różne rzeczy. Jeśli chodzi tę pierwszą to znam takich, którzy następnego dnia szli rano biegać pierwszy raz od paru lat. Ta igła przynajmniej z założenia ma trafiać w przyczynę bólu. I jak zawsze jeśli chodzi o zdrowie idziemy do najlepszych speców w okolicy. R Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Igłoterapia 12.10.06, 11:11 repair napisał: > Ta igła przynajmniej z założenia ma trafiać w przyczynę bólu. Igła blokuje odczuwanie bólu, jednak nie likwiduje samej choroby, która ból powoduje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: Igłoterapia 12.10.06, 20:21 > > Ta igła przynajmniej z założenia ma trafiać w przyczynę bólu. > > Igła blokuje odczuwanie bólu, jednak nie likwiduje samej choroby, która ból > powoduje. Masz dużo racji w tym co piszesz i nie chcę się sprzeczać o słowka. _Zwykle_ za punktem spustowym który likwiduje igła rzeczywiście stoi jakaś "choroba". Jeśli chodzi o inne pytania dot. blokad czy też wstrzykiwanych środków antyzapalnych to nie ma sensu mieszać tego z igłoterapią. To ma sens w zupełnie innych zaburzeniach. R Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Igłoterapia 12.10.06, 11:05 a co tu maja do rzeczy iniekcje? chyba,ze msz na mysli zastrzyki ze srodkami przeciwbolowymi Odpowiedz Link Zgłoś
murphy2 Re: Igłoterapia 12.10.06, 11:25 No właśnie, czy wstrzykiwanie blokad jest lepsze od samych nakłuć? Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Igłoterapia 12.10.06, 12:26 dla mnie blokady nie maja zadnego sensu, chyba tylko jako ostatecznosc- kiedy nic innego nie pomaga, a ja juz nie moge zniesc bolu Odpowiedz Link Zgłoś
murphy2 Re: Igłoterapia-do Teresy 12.10.06, 13:03 Zadałam to pytanie bo słyszałam,że czasami blokady też nie pomagają, a czasami z kolei pomaga samo nakłucie. Jeżeli masz jakieś doświadczenia to,proszę, podziel się nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Igłoterapia-do Teresy 12.10.06, 13:25 nie mam doswiadczenia w tym konkretnie odezwalam sie z pozycji osoby, ktora interesuje sie naturalnymi, nie szkodzacymi metodami wspierania zdrowia i wie, ze blokady niczego tak naprawde nie rozwiazuja nie wiem jaki jest Twoj problem, czy zrobilas wszystko, zeby siegnac do korzeni dolegliwosci, czy tez "leczenie" ogranicza sie do znoszenia objawow? Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Igłoterapia 12.10.06, 13:38 Byłam na igłoterapii ze 4x. Nie zlikwidowała bólu, ale nieco go zmniejszyła... Odpowiedz Link Zgłoś
mmm162 Re: Igłoterapia 03.12.14, 14:37 Na pewno warto spróbować. Igłoterapia jest metodą polegająca na wkłuciu igły injekcyjnej w miejsce określane punktem maksymalnie bólowym / lub polem takich punktów. Zabiegowi towarzyszą zwykle: pojawienie się reakcji, która jest doskonale znana pacjentowi ("tak, to jest ten ból, który znam", "oo, tak, tamtędy ten ból promieniuje"), swoiste "przeładowanie" emocjonalne, któremu mogą towarzyszyć łzy, płacz, krzyk oraz/lub reakcje autonomiczne w postaci omdleń, wrażenia osłabienia, reakcji jelitowych itd. Jest to szybki i efektowny w większości przypadków sposób leczenia. Trzeba znaleźć dobrego lekarza który wykonuje igłoterapię.... Fizjoterapeuci po kursie Rakowskiego też to robią, aczkolwiek prawnie fizjoterapeuta NIE MA PRAWA przerywać ciągłości skóry pacjenta - wbijać się gdziekolwiek igłą... Także jeżeli fizjoterapeuta odważy się zaryzykować to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś