Gość: AGUNIA IP: *.kalisz.mm.pl 21.03.03, 19:21 MOJ MALY 2 LETNI SYN CIERPI NA ZAJADY JAK JE ZLIKWIDOWAC??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: |andy| byly To ja Re: CO NA ZAJADY? IP: *.com / 192.168.4.* 21.03.03, 21:58 Gość portalu: AGUNIA napisał(a): > MOJ MALY 2 LETNI SYN CIERPI NA ZAJADY JAK JE ZLIKWIDOWAC??? Ja używałem Clotrimazolum (polecone przez lekarza) i lekarz powiedział, żeby obok Clotrimazolum nawilżać zmienione obszary wazeliną. Mam niecałe 18 lat, jak używałem maści miałem ok 17. Nie wiem, czy można stasować to u 2 letniego dziecka. Spotkałem się z opinią (podobno nieprawdziwą), że za zajady odpowiedzialna jest wit. B2 a raczej jej brak. Można też zażywać jakies Vitarale lub inne Centra. Ale nie wiem, czy u 2 latka można to stosować. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladybug Re: CO NA ZAJADY? IP: *.bc.hsia.telus.net 22.03.03, 23:43 Mnie nie pomagalo branie doustne witamin z grupy B, za to grapefruity zrobily "porzadek" z tym .I jest tak do dzisiaj L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: CO NA ZAJADY? IP: *.dial.tor1.sprint-canada.net 29.03.03, 04:32 Kiedy jadam przynajmniej jedna pomarancze dziennie ,zajady mnie nie atakuja .Prawdopodobnie chodzi o witamine C .Zauwazylem jednak ,ze pomarancza lepiej dziala ,niz tabletki . Odpowiedz Link Zgłoś
luisssa Re: CO NA ZAJADY? 11.04.03, 19:11 Na zajady jest tylko jeden skuteczny lek. Rozpuszczone i zagotowane w mleku drozdze. Dwa razy wezmiesz i po krzyku. Ja waze 55kg i zazwyczaj biore cwiartke kostki drozdzy (2,5 dkg) na 1/2 - 1 szkl mleka. I tak codziennie do skonczenia kostki. Chociaz juz po 2 dniach przechodzi. Zajady swiadcza o niedoborze ktorejs witaminy z grupy B, a drozdze zawieraja je wszystkie. Proponuje Ci podac dziecku proprocjonalnie do masy ciala przez 3 dni. Na pewno wystarczy. Pozdrawiam luissa Odpowiedz Link Zgłoś