kiur18 12.12.06, 20:04 Prosze mi powiedziec, co sie złego dzieje w moim brzuchu po senesie. Bore już spore dawki, boję się konsekwencji.. Czy mogą mi pęknąć jelita, albo dostac raka jelita, a może hemoroidy? Proszę o odpowiedź :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
as-round-as-a-barrel-cat Re: Konsekwencje senesu 12.12.06, 20:44 tez jestem ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
lajton Re: Konsekwencje senesu 13.12.06, 09:55 Może przestań po prostu tego używać? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara_dabrowska Re: Konsekwencje senesu 13.12.06, 13:09 Konsekwencje choć nie tak drastyczne są równie niemiłe. Senes działa przeczyszczająco poprzez pobudzanie ruchów perystaltycznych jelita grubego i rozluźnianie mas kałowych. Efektem nadużywania senesu jest „rozleniwienie” . Oznacza to, że po jakimś czasie znacznie trudniejsze lub wręcz niemożliwe będzie samodzielne wypróżnienie się. Poza tym jelito przyzwyczaja się również do samego senesu i po pewnym czasie domaga się większych jego ilości, a te mogą przyczynić się do wzdęć i bólów brzucha. Innym skutkiem o którym rzadko się mówi jest odwodnienie, a co za tym idzie utrata elektrolitów.. Wniosek jest prosty: nie warto!! Odpowiedz Link Zgłoś