llukiz 13.12.06, 20:00 Czy ktoś może wie czy testosteron zwiększa libido kobiet? Czy może tylko mężczyzn. Ps: prosze nie pisać o innych hormonach zwiększających libido kobiet, ponieważ pytanie dotyczy testosteronu. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_veuve_noire Re: Testosteron a libido kobiet 13.12.06, 20:14 Zwiększa. Co kombinujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: Testosteron a libido kobiet 13.12.06, 22:20 > Zwiększa. > > Co kombinujesz? nic nie kombinuję, po prostu chcę wiedzieć w związku z dyskusją na forum nauka. Mam nadzieję że jesteś osobą kompetentną do udzielania tej odpowiedzi. Jeśli tak, to dziękuję. :) A to link do "dyskusji" na forum nauka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=53790295 Odpowiedz Link Zgłoś
la_veuve_noire Re: Testosteron a libido kobiet 13.12.06, 23:10 Osobą kompetentną nie jestem, więc lepiej podam źródło: "Endokrynologia ginekologiczna" Piotra Skałby. Skałba pisze tam m.in., że w przypadkach umiarkowanego hiperandrogenizmu występuje u kobiet wzmożone libido (i to by też tłumaczyło, dlaczego na jego spadek skarżą się kobiety przyjmujące antyandrogeny). Odpowiedz Link Zgłoś