nina104 28.12.06, 17:08 Mam bardzo niski poziom białych ciałek krwi-ostatnio 1,8. Miałam robione badanie szpiku kostnego, który pracuje bez zastrzeżeń. Czuję się źle- osłabienie, zawroty głowy, szumy, omdlenia. Czy ktoś może mi coś zasugerować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiulu Re: Leukopenia i co dalej? 28.12.06, 18:19 A może bierzesz jakieś leki, które powoduja zmniejszenie liczby białych krwinek. Ja tak miałam. Reszta wyników z krwii dobra. hematolog wypisała jedynie witaminę B2 i B6. Pomogło. Chociaż nie wiem jak teraz z tym u mnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nina104 Re: Leukopenia i co dalej? 28.12.06, 22:54 nie biorę nic, pozostałe wyniki dobre, oprócz bilirubiny -do 3,0 Odpowiedz Link Zgłoś
regol Re: Leukopenia i co dalej? 01.01.07, 21:37 Mi hematolog przepisał następujące leki (przy białych ok. 3,0):witamina E (1 raz dziennie), kwas folioey (1 raz dziennie) oraz B6 (2 razy po dwie tabletki). Ten zestaw brałam prawie rok, teraz mam lepsze wyniki - ok. 4,10. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Leukopenia i co dalej? 03.01.07, 02:55 Wydaje mi sie (ale lekarzem nie jestem), ze taki poziom bialych cialek, to juz dosc powazna leukopenia. Moja mama miewala okolo 2.5 - 4 tys kiedy lekarz zaczynal ja leczyc lekami. Niestety nie pamietam nazwy leku. Odpowiedz Link Zgłoś