alisonowa Re: moze cukrzyca? 06.01.07, 17:25 no i wyslalo sie za szybko:) Czuje sie kompletnie wypalona, ale nie wiem za jakie badania zlapac sie najpierw. Zastanawiam sie jakie moga byc objawy wczesnej cukrzycy. Jestem po 20tce, moja babcia zmarla na cukrzyce w wieku 45 lat (odmawiala leczenia). Ja czuje sie jak w letargu, czesto nie moge sie wybudzic ze snu. W dzien nie potrzebuje duzo plynow, ale w nocy po omacku probuje zlokalizowac butelke coli. Zdarza mi sie w ciagu dnia kilkusekundowy totalny zawrot glowy. Czytalam troche o objawach, ale mam watpliwosci, szczegolnie w punkcie: podwyzszony apetyt... ja raczej mam jadlowstret, ze wzgledu na problemu zaladkowe. Chce wybrac sie do lekarza, ale wczesniej zbadac troche grunt. Dzieki za sugestie Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: moze cukrzyca? 06.01.07, 17:29 szczerze, to co opsiujesz to moze byc cokolwiek lacznie z nerwica (zwlaszcze ze pewnie myslisz ze masz cukrzyce bo w rodzinie juz wystpila). zrob badania i przestan sie zadreczac Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: moze cukrzyca? 06.01.07, 17:34 proponuje tez pic wiecej wody w ciagniu dnia, zamiast coli w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: moze cukrzyca? 06.01.07, 17:27 najlepszym zbadaniem gruntu beda badanie krwi na poziom glukozy. Odpowiedz Link Zgłoś
alisonowa Re: moze cukrzyca? 06.01.07, 17:39 Dzieki za odpowiedzi Niech zadam jeszcze jedno pytanie. Zwyklo sie robic badania rano na czczo. Ze wzgledu na prace nie jestem zbyt elastyczna i w zwiazku z tym zastanawiam sie czy badania moge rowniez wykonac wieczorem, a jesli tak, ile godzin przed nimi powinnam zachowac pusty zaladek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: moze cukrzyca? 06.01.07, 17:44 nie przyjelo sie a musi byc na czczo bo inaczej mierzenie poziomu cukru nie ma najmniejszego sensu - po posilku jest zmienny, musisz byc w czasie pobiernia krwi PRZYNAJMNIEJ 8 godz. bez posiłku i słodzonych napojow...ciezko Ci bedzie wytrzymac prawie caly dzien... Odpowiedz Link Zgłoś