Dodaj do ulubionych

Uczulenie na własny pot ?

20.01.07, 15:50
Czy może komuś z Forumowiczów coś wiadomo na ten temat? Po ostatniej wizycie u dermatologa usłyszałem, że mogę mieć coś takiego u siebie i powinienem zrobić pewne testy. Problem polega na tym, że kilka godzin po uprawianiu sportu (przeważnie piłki nożnej) zaczynaja sie pojawiac zaczerwienienia na stopach - na grzbiecie z przodu, wokol kostki oraz z tylu, i to jedyne miejsca w ktorych to sie pojawia. Towarzyszy temu dosyc mocne swedzenie a jesli sie przypadkiem w nocy rozdrapie to na danym miejscu zaczerwienienie utrzymuje sie przez kilka dni.
Kiedy przez pewien czas odstawilem caly sport na bok nie mialem takich problemow, po powrocie sprawa wrocila jak bumerang... za wszelka pomoc z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • e-dziunia Re: Uczulenie na własny pot ? 20.01.07, 16:19
      ech.... w tych czasach to już chyba dotyka coraz więcej osób. Ja nie mam tego
      problemu, ale syn koleżanki się z tym zmaga. Lekarka powiedziała im, że to wynik
      coraz większego zanieczyszczenia i staje się coraz bardziej popularne. Jakieś
      leki standardowe mu dała, ale nie znam szczegółów. Koleżanka mówiła, że niewiele
      mu pomagają. Musisz pogadać z lekarzem.
      • gosiaczek-59 Re: Uczulenie na własny pot ? 20.01.07, 17:11
        A może to kwestia obuwia sportowego w jakim grasz w piłkę. Lokalizacja zmian
        może przemawiać za elementami wykończenia obuwia . Na próbę może zmień buty
        sportowe na jakiś czas.
    • alexxa6 Re: Uczulenie na własny pot ? 20.01.07, 17:43
      raczej mało prawdopodobne by się było uczulonym na samego siebie i swój własny pot.
      Chyba lekarz miał coś innego na myśli.
      vanilla-cafe.net/
      • anula36 Re: Uczulenie na własny pot ? 20.01.07, 18:21
        niestety mozna byc uczulonym na wlasny pot - u mnie to zdiagnozowala zaprawiona w bojach kosmetyczka, wychodzi mi latem taka podskorna " kaszka" na twarzy, szyi i karku.
        Pomoglo czeste co 2- 3 godz mycie woda z delikatnym zmywaczem.
        Testow nie robilam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka