Dodaj do ulubionych

Morfologia?

26.01.07, 09:09
Własnie odebrałam wynik i wyszło mi ,ze mam za mało żelaza norma jest powyzwj
27,0 a ja mam 22,3.Oprócz tego mam małą obiętosc krwinek 75,2norma to
81,0.Czy to sa powarzne niedobory i jakie moga byc ich konsekwencje.DO
lekarzide dopiero pod koniec przyszłego tygodnia a chciałabym juz czegos sie
dowiedziec ,oszczedzicie mi tydzien niepokoju z góry jestem wdzieczna za
odpowiedzi.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • j2334 Re: Morfologia? 26.01.07, 16:12
      Bardzo mozliwe ,ze masz anemie z niedoboru zelaza.Dobrze ,by bylo znalezc jej
      przyczyne.Czesto glowna przyczyna sa nadmierne miesiaczki,lub zle wchlanianie
      zelaza z przewodu pokarmowego,ewentualnie inne krwawienia glownie z przewodu
      pokarmowego.Zanim pojdziesz do lekarza ,proponuje wizyte u ginekologa ,aby
      ewentualnie wykluczyc te przyczyne.Bo zwykle lekarze zaczynaja szukac
      przyczyna ,jesli chodzi o kobiety wlasnie u ginekologa.Mozesz tez w aptece
      kupic dostepne bez recepty preparaty z zelazem.
      A jak inne wyniki? co jeszcze bylo robione?
      • kazanawa Re: Morfologia? 26.01.07, 16:34
        Krwinki białe i czerwone mam w porzadku.Sprawy ginekologiczne również.Mam
        problemy z nerkami ,kamica sie kłania,ale w tej chwili badania moczu sa w
        normie ,tylko mały złóg w prawej nerce pod kontrolą urologa .Na razie nie biore
        zadnych lekarstw.Co do żelaza, to kiedys juz brałam ale miałam problemy z
        wypróżnieniem i odstawiłam.Poza tym oprócz niskiego ciśnienia nie odczuwam
        zadnych dolegliwości.
        • j2334 Re: Morfologia? 26.01.07, 17:09
          Preparaty zelaza,owszem powoduja problemy z wyproznieniem.Ale czasem trzeba
          zelazo brac.Powinnas wiec jesc wiecej produktow bogatych w zelazo,szczegolnie
          mieso czerwone,watrobke,suszone morele,rodzynki,warzywa straczkowe,zoltka
          jajek,chleb pelnoziarnisty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka