IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.03, 21:09
Biorę Diane35 od lipca 2002. Ze względu na cerę, mając przy okazji skutek
antykoncepcyjny. Trochę przytyłam /3-4 kg/. Czy to mozliwe po tym leku?
Wcześniej przez 5 lat brałam Troqilar i nie miałam żadnych problemów z wagą,
ani innych skutków ubocznych. Czy depresja też może być skutkiem ubocznym
Diane 35? Po za tym nie mam żadnych innych skutków ubocznych. Ogólne
samopozucie dobre. Chcę wiedzieć jakie były skutki uboczne u innych osób. Czy
po odstawieniu Diane 35 wracają problemy ze skórą.
Obserwuj wątek
    • Gość: starlette Re: Diane35 IP: *.acn.waw.pl 01.05.03, 22:34
      Trzy razy tak: tak-przytyłam, tak- miałam psychicznie gorsze samopoczucie, tak-
      problemy ze skórą wróciły , dorzucę jeszcze że ucierpiała też na tym moja
      wątroba. Podobne skutki uboczne można mieć jednak po wielu zwykłych środkach
      antykoncepcyjnych. Moim zdaniem Diane nie leczy, działa tylko przez okres
      przyjmowania leku, ale może ktoś ma inne zdanie.
      • Gość: Asia Re: Diane35 IP: *.teleton.pl 02.05.03, 09:20
        zgadzam się.. po Diane czułam sie okropnie, poroblemy ze skórą wróciły ale moze
        trochę łagodniej.. ja brałam tabletke wieczorem przed snem, wtedy pierwsze
        godziny działania leku, które powodowały moja ospałośc po prostu przesypiałam a
        rano czułam sie lepiej.. nikomu nie polecam Diane
        • Gość: ala31 Re: Diane35 IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 18:57
          Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Ja też biorę wieczorem, chociaż ospałości nie
          stwierdziłam. Na skórę bardzo pomaga, są wyraźne efekty. Poprawiły się też
          włosy, wcześniej bardzo się przetłuszczały. Robiłam badania watroby jest OK.
          Interesuje mnie głównie czy po odstwieniu leku wrócą problemy ze skórą, i jak
          często wracają tzn jaki jest odsetek.
    • Gość: Klara Re: Diane35 IP: *.chello.pl 04.05.03, 19:00
      Ja biorę Diane od prawie czterech lat (z trzema krótkimi przerwami) i nie
      przytyłam, nie mam złego samopoczucia, ogólnie czuję się dobrze. Przerwy w
      stosowaniu robiłam ze względu na obciążanie wątroby, ale to wszystko po
      badaniach i pod stałą kontrolą lekarską, ale wiecie co, zastanawia mnie, że
      tego typu pytania dziewczyny/kobiety zadają na forum internetowym, ja mam
      świetny kontakt z moją lekarką, która odpowiada na wszelkie moje pytania i
      wyjaśnia watpliwości, jeśli nie ufacie swoim, zmieńcie! Naprawdę warto mieć
      dobrego lekarza, zwłaszcza ginekologa i móc z nim obgadać tego typu kwestie.
      Owszem, popytać innych nie zaszkodzi, ale przede wszystkim o wszystko pytać
      lekarza! To moje zdanie, ale może dlatego, że ja trafiłam na świetną lekarkę,
      której ufam i wiem, że szczerze mi wszystko powie. Pozdrawiam!
      • Gość: doris Re: Diane35 IP: *.nowanet.lub.pl / 10.3.20.* 05.05.03, 21:36
        Brałam Diane35 przez 2 lata , teraz za radą lekarza przeszłam na Marvelon- cera nadal jest ok a czuję się o niebo
        lepiej .
    • Gość: dorka Re: Diane35 IP: *.biatel.com.pl / 172.30.7.* 05.05.03, 10:51
      Ja brałam diane35 prawie 3 lata, super się w tym czasie czułam. Tradzik zanikł,
      włosy sie nie przetłuszczały tak strasznie... jak odstawiłam tabletki to na
      początku było gorzej ale teraz juz jest lepiej, nie mam już takich strasznych
      krost, ale włosy nadal się przetłuszczają... A biorąc tabletki nie przytyłam.
    • elka52 Re: Diane35 06.05.03, 07:28
      Ja również brałam Diane-35 przez 3 lata. Wszystko było ok! Za każdą wizyta moja
      lekarka pytała jak samopoczucie. Robiłam badania wątroby raz na rok. Jedyne
      zastrzeżnie jakie lekarka miałą to, ze nie mogę brać tego leku dłużej niz 3
      lata. Odstawiłam go i czuję się tak samo jak go zażywałam:)
    • Gość: szrotka Re: Diane35 IP: *.noname.net.icm.edu.pl 07.05.03, 12:51
      Moje zle samopoczucie po dianie ogranicza sie do zmniejszonego libido. To cos
      co mi naprawde przeszkadza. A tak poza tym wlosy, cera - lepsze. Nawet troche
      urosl mi biust (bez przyrycia ha;)
      • Gość: dyzurna Re: Diane35 IP: 149.156.34.* 07.05.03, 15:33
        diane bralam 2 lata, przytylam 5 kg, wpadlam w depresje, sex mnie w ogole nie
        interesowal a klopoty z cera wrocily. gorszego leku nie ma....no pewnie jakis
        sie znajdzie
        • Gość: Monika Re: Diane35 IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 07.05.03, 20:12
          Ja tez bralam diane 35, a teraz kiedy biore inne pigulki tesknie za Diane. Moja
          skora byla naprawde o niebo lepsza z Diane, wcale nie przytylam, nie zauwazylam
          zadnej zmiany samopoczucia. Prosilam lekarza, aby przepisal mi znowu Diane, ale
          niestety on sie upiera przy czyms innym.
          • ja1972 Re: Diane35 10.05.03, 15:52
            Ja bralam 2,5 roku.Czulam sie dobrze,nogi tylko troche mi puchly,bo mam taka
            prace.Natomiast jak to jest z odstawieniem?Psychicznie czuje sie podle,mam doly.
            Na twarzy,plecach robia sie znow wypryski.Mialam nadzieje,ze nie wroci
            tradzik,a tu...chcialam zrobic sobie przerwe i lekarka dala mi inne tabletki-
            FEMODEN,ktore tez dobrze robia na cere,przy antykoncepcji oczywiscie.Jestem na
            etapie przerwy 2 mies.i moja owulacja tez zwariowala.Mysle,ze biorac Diane
            czulam sie psychicznie dobrze ,bo cera byla piekna ,a to pozwalalo mi myslec
            pozytywnie o swoim wygladzie.Pozbylam sie kompleksow,Wiecie jak to jest jak
            patrzy sie w lustro rano i czuje sie swietnie ,ladujesz sie pozytywnie na caly
            dzien ,a teraz znowu w nie wpadne ?
            • Gość: :))))) Re: Diane35 IP: *.devs.futuro.pl 24.06.03, 19:10
              Hmm wydaje mi sie,ze wszystko zalezy od organizmu...to co sie dzialo u
              poszczegolnych osob moze byc jedynie jakas wskazowka,ale nie koniecznie musi
              tak byc w kazdych kolejnych przypadkach. Co do przytycia,to mysle,ze
              odpowiednia dieta moze pomoc..a jak ktos sobie powie,ze po tym sie tyje to na
              pewno bedzie tyc:>:P Ja zaczynam teraz swoja przygode z diana...jak to sie mowi
              cos za cos...chce miec ladna skore,bo mam z nia ogromne problemy...hehe lezenie
              na dermatologi samo mowi za siebie...wiec mam gdzies czy przytyje...mam inne
              zmartwienia na glowie...moj chlopka woli zebym byla bezpieczna, a nie waga
              sobie glowe zawracala...:Ppozdroofka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka