ela2225 11.03.07, 10:45 Coraz bardziej się przekonuję ze chyba byłoby to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka80 Re: życie bez soli 12.03.07, 09:10 Ja juz sie przekonalam Uzywam bardzo malo i rzadko za to uzywam roznych ziol ktore dodaja smaku i nie czuje sie wtedy ze nie ma soli:) No i czosnek stal sie moim ulubiencem Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: życie bez soli 12.03.07, 23:07 Ja od paru ladnych lat bez soli i juz inaczej bym nie potrafila, jak idziemy do restauracji na kolacje to potem wypijam litry wody tak mnie suszy ;-) Dzieki temu w domu moje dziecko tez je bez soli, tylko maz dosala. A ja czuje jakos lepiej smak potraw, moim zdaniem sol jest zbedna:) Ziola za to sa super, moje ulubione to bazylia, corriander, oregano. Dodaje tez czosnek jak sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: życie bez soli 13.04.07, 17:44 Ja niestety dosalam. Zapominam i robię tu odruchowo. :( Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: życie bez soli 29.07.07, 01:38 Sol niestety jest niezbedna do prawidlowego funkcjonowania naszego organizmu ,ale nie tyle ile zwykle spozywamy .I nie taka sol jaka wiekszosc ludzi spozywa .Ja osobisie uzywam soli z Himalajow ,albo soli morskiej celtyckiej .Ponoc te rodzaje soli sa zdrowe a nie tylko posiadaja slony smak .Kilogram soli dla mojej 3 osobowej rodziny starcza dluzej niz rok ,to chyba nie tak duzo .Ale zaplacilem za ta sol slono ,chyba ze 20 razy wiecej niz za zwykly bialy proch .W sumie sole tylko mieso ,warzywa sporadycznie i bardzo znikome ilosci . Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: życie bez soli 30.07.07, 09:19 Ja w zasadzie sole tylko mieso i ziemniaki, ale to raczej symbolicznie. Brak soli zupelnie mi nie przeszkadza, a wrecz przeszakdza mi jej obcenosc. Nie lubie solonych jajek, pomidorow, ogorkow, ani zadnych warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś