16.03.07, 21:14
czy moze ktos mi napisac jakie sa objawy gojenia sie gradowki.Po zastosowaniu
kropli ktore przepisala mi okulistka zauwazylam ze raz mi sie gradowka
pomniejsza raz powieksza i na dodatek zaczela mnie swedziec bolu nie czuje
nawet przy dotyku .dziekuje za kazda informacje
Obserwuj wątek
    • anikwaw Re: gradówka 18.03.07, 03:11
      nie wiem czy to cos pomoże,ale moj mąż przy gradówce robił okłady z ciepłego
      jajka.....wiem, że to brzmi jak jakiś żart, ale naprawdę tak mu zalecił lekarz!
      podobno gradówka,ogrzewana szybciej się goi,a jajko (kurze!!!) ma właściwy do
      okładów na oko kształt i dosyć długo trzyma temperaturę. Wyciągał jajo z
      wrzątku, chwilę czekał i przykładał do oka na kilka minut...Nie wiem w jakim
      stopniu pomogło jajo, a w jakim leki, ale jakoś szybko się z tym uporał :)))
      Właściwie przez cały czas leczenie nie czuł bólu tylko swędzenie/pieczenie!

Pozdr, A
      • liliana222 Re: gradówka 18.03.07, 07:37
        dzieki za odpowiedz:)a mozesz mi jeszcze napisac jakie krople uzywal twoj maz?i
        czy mial gradowke wewnetrzna czy zewnetrzna?aha no i jak dlugo meczyl sie z ta
        gradowka.Pozdrawiam
        • anikwaw Re: gradówka 18.03.07, 23:33
          Sorka, ale nie kompletnie nie pamiętam nazwy kropli:-( Wiem, że poza kropelkami
          dostał jeszcze maść - coś mi się kojarzy jakby "garasone"/ "gerasone"....ale
          pewności nie mam co do dokładnej nazwy.Mogłam coś przekręcić....
          Gradówka była od wewnątrz na górnej powiece. Całkowite jej wyleczenie trwało
          chyba ponad dwa tygodnie, ale już po tygodniu leczenia przestało swędzieć.

Pozdrowionka,
          A
    • izolda01 Re: gradówka 24.03.07, 17:19
      2 razy chirurgicznie miałam usuwaną gradówkę, okulista stwierdził, iż taka moja
      uroda i ma tendencje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka