Gość: helenkam IP: *.dami.pl 08.05.03, 19:43 Może ktoś przyjmował lek o nazwie METOCLOPRAMIDUM-odczuwam straszną gorycz w ustach.Nie jestem pewna ale przypuszczam,że to po tym leku.A może takie objawy daje ESPUMISAN.Kto wie?.Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorka Re: wrzody żołądka IP: *.biatel.com.pl / 172.30.7.* 09.05.03, 09:11 Ja brałam metoclopramidum, oprócz tego niesmaku w ustach, czułam sie okropnie rozbita, nie mogłam sie skupić, nie mogłam spać i bolała mnie głowa po prostu czuam sie "jak na rauszu". Ogólnie ten lek chyba jest słabo tolerowany. Z tego co mi powiedział lekarz, skutki uboczne wystepują po nim dosyć często no i kazał mi to odstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: wrzody żołądka IP: *.idzik.pl 09.05.03, 22:00 O rany ! a jaki weterynarz przepisał Ci ten koński lek. To jest koszmarne chemiczne świństwo które jest w stanie powalić słonia......ale z wyleczeniem to bajka.Jeśli masz w dalszym ciągu problemy idź do innego lekarza ale GASTROLOGA z wynikami w ręku zrobionej GASTROSKOPII. W przeciwnym razie nie ma co zawracać uczciwemu lekarzowi głowy.Jeśli rzeczywiście masz wrzody potwierdzone badaniem gastroskopowym to lecz to jak najszybciej, im później tym problemy większe. Aha tak na marginesie, prawdziwe wrzody zaleczysz ale nie wyleczysz. Nie wierz w cudotwórców. Gdyby wrzody można było wyleczyć nie byłoby milionów wrzodowców na całym świecie. A są. Ja jestem jednym z nich. Staż mam wielo wieloletni. W leczeniu też. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: wrzody żołądka IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 10.05.03, 10:49 Espumisan bralam dlugo-bez sensacji.Troche dziwnie lecza Ci wrzody...Robilas gastroskopie?Mnie przez lata leczyli roznymi wynalazkami,az w koncu poszlam do dobrego gastrologa i-odpukac!-od 3 lat nie znam bolu:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: wrzody żołądka 12.05.03, 09:18 A czym Cię ten lekarz wyleczył, jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helenkam Re: wrzody żołądka IP: *.dami.pl 12.05.03, 20:51 Oj nie wyleczył ale tylko podleczył przepisując lek o nazwie controloc.No ale te wrzody to diagnozowano niespełna miesiąc.leczono antybiotykami grypę jelitową bo dawała podobne objawy i akurat panowała.Teraz wszystko w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: wrzody żołądka 13.05.03, 08:48 Nina pisała, że ją wyleczyli więc pytam czym. Zaleczą mnie na jakiś czas, ale to niestety powraca. A chciałabym mieć spokój raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: wrzody żołądka IP: 195.136.95.* 13.05.03, 10:39 jennifer1 napisała: > Nina pisała, że ją wyleczyli więc pytam czym. Zaleczą mnie na jakiś czas, ale > to niestety powraca. A chciałabym mieć spokój raz na zawsze. też bym chciała, ale się nie da. od 4 lat walczę regularnie z nawrotami, które będą bez względu na wszystko. bardzo pomaga picie siemienia lnianego na czczo, osłania ściany żołądka i dzięki temu bardzo łagodzi objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: wrzody żołądka IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 13.05.03, 11:11 jennifer1 napisała: > Nina pisała, że ją wyleczyli więc pytam czym. Terapia byla w sumie prosta ale chyba po raz pierwszy zastosowalam wszystkie leki od poczatku do konca. Byl to Losec + antybiotyk (chyba Ospamox,ale juz nie jestem pewna) +jeszcze cos,ale tego w ogole nie pamietam.Przez pierwsze 2tyg.bralam leki 2xdziennie,przez nastepne 2-raz. Z wrzodami/nadzerkami/bliznami zylam kilkanascie lat,ostatni okres byl taki,ze ciezko bylo mi chodzic,ciagle jadlam-bo gdy jesc przestawalam,to bol przychodzil nieublaganie. Przetestowalam rozne leki-bez efektu.Przeszlam kilka gastroskopii,dopiero przy ostatniej zrobiono mi test na Helicobacter-ale poziom byl w normie. Teraz-od 3 lat i jednego miesiaca nie zaznalam bolu-co uwazam za cud. Pale pa[pierosy,pije kawe-czyli nie pomagam sobie a mimo to ciagle jeszcze nie nastapil nawrot. Czego wszystkim wrzodowcom zycze serdecznie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: wrzody żołądka 13.05.03, 13:52 Właśnie słyszałam o stosowaniu antybiotyków w leczeniu wrzodów. Mi nigdy takiej kuracji nie zaaplikowano. Co do siemienia to ostatnio nawet pite dosyć często mi nie pomagało. Teraz biorę Gasec i Debridat, trochę pomaga. Poprzednio pomógł mi Prazol. Ale chciałabym się pożegnać z bólem na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: wrzody żołądka IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 13.05.03, 14:26 Mi lekarz Gasec proponowal jako tanszy zamiennik Losecu-nie wiem,jakie ceny sa teraz ale kilka lat temu taka kuracja sporo kosztowala.Siemienia nie pilam,bo wyglada obrzydliwie,ale slyszalam o roznych specyfikach,jak chocby sok z kapusty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: wrzody żołądka 13.05.03, 15:40 Ten Gasec też nie jest tani. W sumie za Debridat i Gasec zapłaciłam czterdzieści parę złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: wrzody żołądka IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 14.05.03, 11:32 O,to niewiele:)Mnie kuracja wyniosla kilkakrotnie wiecej... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: wrzody żołądka IP: 195.136.95.* 14.05.03, 13:06 Gość portalu: Nina napisał(a): > O,to niewiele:)Mnie kuracja wyniosla kilkakrotnie wiecej... > Pozdrawiam. mnie też. sam controloc kosztuje ponad stówę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: wrzody żołądka IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 14.05.03, 23:50 CO TO ZNACZY, ZE PRAWDZIWE WRZODY ZOLADKA MOZNA JEDYNIE ZALECZYC A NIE WYLECZYC ?? Przeciez to jest taki oklepany zwrot nieaktualny juz od dobrych kilku lat. Mialam wrzody od dziecka i az do 26 roku zycia lekarze w Polsce rozkladali rece. (Moj Tato mial wrzody ( 4 operacje) i moj dziadek tez, wiec moze w mim przypadku sklonnosc do wrzodow byla dziedziczna.) W 26 roku zycia za granica oddalam sie w rece dobrych lekarzy, znowu gastroskopia, rozpoznanie- rozlegle, krwawiace wrzody, horror. Krew czulam prawie w ustach, bol rozchodzil sie na caly brzuch, potem plecy, kregoslup. Nie moglam nic robic, tylko lezec na lozku i wyc. Bylam juz bardzo zmeczona. Trzy tygodnie antybiotykow przyjmowanych konskimi dawkami i kilkumiesieczna dieta. Wrzody zniknely definitywnie. Moge jesc wszystko i pic wszystko. Moge sie denerwowac do woli. Moge miec nadkwasote zoladka. I nic, zadnych narotow, juz pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: wrzody żołądka IP: *.ipt.aol.com 16.05.03, 18:00 Cierpiącym na wrzody proponuje przebadanie się w kierunku Helicobacter pylori - bakterii która jest bardzo często przyczyną wrzodów żołądka (statystyki mówią o ponad połowie przypadków) a jeszcze częściej dwunastnicy (95% przypadków). Badanie to test krwi a leczenie polega na przyjmowaniu dwóch antybiotyków plus leku hamującego wytwarzanie kwasu żołądkowego przez 2 tygodnie. Kuracje jest w stanie przepisac nawet internista. Odpowiedz Link Zgłoś