jennifer1 09.05.03, 14:52 Czy zna ktoś jakis dobry środek od bólu głowy, ale taki, który by był łagodny dla żołądka? Bo ja mam dość wrżliwy żołądek i jak wezmę dwa panadole na ból głowy, to potem rozboli mnie żoładek :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joasia Re: Ból głowy - pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.03, 18:19 A zastanowilas sie juz kiedys nad leczeniem przyczyny a nie tylko skutkow? Bol glowy a nawet migrena jest czesto wywolywana przesuniecie kregow kregoslupa - zamiast tylko lykac tabletki moze lepiej dac sie zbadac przez ortopede albo co najmniej dobrego masazyste. Odpowiedz Link Zgłoś
medka Re: Ból głowy - pomocy 09.05.03, 21:31 Gość portalu: Joasia napisał(a): > Bol glowy a nawet migrena jest czesto wywolywana przesuniecie kregow > kregoslupa - zamiast tylko lykac tabletki moze lepiej dac sie zbadac przez > ortopede albo co najmniej dobrego masazyste. ???? o rany, ludzie, skad wy macie takie pomysly??? oczywiscie trzeba przede wszystkim ustalic przyczyne. dlatego zglos sie do dobrego neurologa a najlepiej do poradni leczenia bolu glowy jesli takowa macie w okolicy. pozdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: Ból głowy - pomocy 12.05.03, 09:07 Chyba rzeczywiście przejdę się do neurologa, chociaz miałam tomografię głowy i nic nie wykazało. Niestety coraz częściej dopadają mnie te straszne bóle głowy, może to rzeczywiście migrena. A może to wina tej marnej pogody w ostatnich dniach ;) Niestety coraz słabiej mi pomagają środki przeciwbólowe, najchętniej wogóle bym ich nie brała... Poszukam u siebie ośrodka leczenia bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feline Re: Ból głowy - pomocy IP: *.dial.proxad.net 09.05.03, 22:49 Dobry masazysta jest od dobrego wykonywania masazu, od badania jest lekarz - moze byc neurolog, moze byc reumatolog, moze byc ortopeda a czasami wszyscy po kolei dla ustalenia przyczyny dolegliwosci. Leczyc bedzie oczywiscie ten, pod ktorego specjalnosc "podpadniesz", choc moze byc i tak, ze wg jego zalecen bedzie cie leczyl twoj lekarz "ogolny" (no, to juz chyba zbytni optymizm, nie sadze, zeby w Polsce praktyjowano taki "podzial rol". Ale powtarzam: od badania jest lekarz, od masowania masazysta, od zawracania glowy kregarze i inne "alternatywy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Ból głowy - pomocy IP: *.sdh.ca 09.05.03, 23:22 Gość portalu: feline napisał(a): > Dobry masazysta jest od dobrego wykonywania masazu, od badania jest lekarz - > moze byc neurolog, moze byc reumatolog, moze byc ortopeda a czasami wszyscy po > kolei dla ustalenia przyczyny dolegliwosci. Leczyc bedzie oczywiscie ten, pod > ktorego specjalnosc "podpadniesz", choc moze byc i tak, ze wg jego zalecen > bedzie cie leczyl twoj lekarz "ogolny" (no, to juz chyba zbytni optymizm, nie > sadze, zeby w Polsce praktyjowano taki "podzial rol". Ale powtarzam: od badania > > jest lekarz, od masowania masazysta, od zawracania glowy kregarze i > inne "alternatywy". Swieta racja! Dobra diagnoza jest konieczna. Ale tak na marginesie to masaz szyji naprawde pomogl mojej zonie w migrenach. Teraz chodzi sobie raz w miesiacu na prewencyjny masaz i bolow glowy nie ma wcale. Ale nie jest to oczywiscie leczenie dla kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
medka Re: Ból głowy - pomocy 10.05.03, 12:47 Gość portalu: Artur napisał(a): > > Swieta racja! Dobra diagnoza jest konieczna. > Ale tak na marginesie to masaz szyji naprawde pomogl mojej zonie w migrenach. w migrenach? powaznie? i co nastawila sobie "przesuniete kregi"? a jeszcze dorzuce takie perelki z watku : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=5856852&a=5857881 Gość portalu: Bysiek napisał(a): > Warto tez udac sie do dobrego masazysty-kregarza. Rozne organy i partie naszego > > ciala sa bezposrednio zwiazane z odpowiednimi kregami. Czasem najmniejsza > dyslokacja, ucisk na nerwy powoduja takie dolegliwosci. Byly doniesienia o > odzyskaniu wzroku i innych "cudach" po takich odblokowaniach. Mysle, ze warto > sprawdzic, czy przyczyna nie lezy w kregoslupie oraz: ość portalu: Bysiek napisał(a): > wg medycyny chinskiej UCHO nalezy do kregu nerek (tak jak i siekacze, organy > plciowe i moczowe, zatoki czolowe, migdalki, kosci,noga, zgiecie podkolanowe), > ktory zwiazany jest z kregami ledzwiowymi > L 2,3. > Z kolei UCHO SRODKOWE zwiazane jest z kregiem pluc i jelita grubego (takze:1 > > i 2 zab trzonowy, nosogardziel, oskrzela, prostnica, nos, obieg limfatyczny > trabki Eustachego, skora, wlosy, ramie i lokiec- czesc zewnetrzna) i > odpowiadajace mu kregi to: > szyjne S 5,6,7 > piersiowe P 2,3,4 > oraz ledzwiowe L 4,5 mam nadzieje, ze nie tego ucza kanadyjskich kregarzy na 6-letnich kursach? :P > Teraz chodzi sobie raz w miesiacu na prewencyjny masaz i bolow glowy nie ma > wcale. Ale nie jest to oczywiscie leczenie dla kazdego. oczywiscie ze masaz dziala odprezajaco. nie tylko nie jest to nowum. oczywiscie- ze moze pomoc zwlaszcza w najczestszych- napieciowych bolach glowy. tylko maszasta musi naprwde miec pojecie co tam sie pod jego rekami znajduje, i jak bardzo mozna zaszkodzic. ot wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Ból głowy - pomocy 10.05.03, 12:58 Czesc, Medka! Mnie tez sie ta chinska perelka bardzo spodobala i chetnie umieszcze ja w swoim skarbczyku. Co do migren - nie kazda "migrena" jest migrena. ta "prawdziwa" w odroznieniu od przeroznych bolow glowy ma to do siebie, ze boli ...polowa glowy (stad nazwa "MI"->, ktory to przedrostek dotyczy "polowy". I znowu az mi sie cisnie na klawiature slawetne "u mnie", bowiem od niedawna w "zabolandii" powstaly specjalistyczne gabinety leczenia tej "prawdziwej" migreny - wreszcie doceniono cierpienia dotknietych nia osob, ktore dawniej uwazano za salonowo - buduarowe "fanaberie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze raz fc Re: Ból głowy - pomocy IP: *.dial.proxad.net 10.05.03, 13:06 Polecam link:www.sosmigraine.com w nadziei, ze koniecznosc posluzenia sie jez.fr lub ang nie przyprawi was o migrene ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś