wisienkaa2 26.03.07, 22:01 Chcę sobie zrobić testy alergiczne, bo chyba jestem na coś uczulona. Czy lekarz rodzinny wypisuje takie skierowanie? Do kogo z tym iść?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j2334 Re: testy alergiczne 26.03.07, 23:05 Czemu myslisz ,ze chyba jestes uczulona? jakie masz objawy? Skierowanie na testy moze dac Ci dermatolog -jezeli sa to skorne objawy.Jezeli inne to alergolog. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: testy alergiczne 12.04.07, 21:31 Jeśli mam zawsze objawy na skórze (bez kaszlu ani takich tam) to mam iść do dermatologa, zeby dał mi skierowanie na testy? Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: testy alergiczne 12.04.07, 22:02 Jezeli dermatolog stwierdzi ,ze sa to zmiany pochodzenia alergicznego ,to jak najbardziej powinien dac Ci skierowanie na testy. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: testy alergiczne 12.04.07, 22:17 ciągle mi wychodzą na dekolcie czerwone plamy, a gdy wchodzę do dyskoteki to mam odrazu cały dekolt czerwony i to za kazdym razem. znika mi to tak po 5 min. czy to jest uczulenie???? bo juz mnie to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
bekasia1 Re: testy alergiczne 13.04.07, 16:49 Okazało się, że jestem uczulona na barwnik w dżinsach. Sama do tego doszłam! Ciekawe czy robią testy na coś takiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: testy alergiczne 16.04.07, 19:44 Tego typu testy są zwykle wykonywane Por. Alergologicznej w Instytucie Medycyny Pracy lub innych placówkach związanych z medycyną przemysłową. Odpowiedz Link Zgłoś