mmagda12 12.04.07, 16:45 Coraz wiecej ludzi ma nie rozpoznana ta chorobe i "ladaja" u neurologa.Jestem stala pacjentka u neurologa i naprawde to prawda,a nie zadna propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_land Re: Borelioza 12.04.07, 18:24 Bardzo prawdopodobne. Podobno paradontoza to nie tylko - w ekstremalnej sytuacji - wypadające zęby, ale i częstsze zgony (chyba o serce chodziło). A kiedys była to tylko choroba przyzębia. Możliwe, że podobnie jest z boreliozą. Może więc się zbadam ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: Borelioza 13.04.07, 21:22 Ja właśnie do takich osób należę.Przez wiele lat zyłam w bólach miesni i stawów .Byłam nie leczona bo zdiagnozowano fibromialgię.Ostatnio chciałam wykluczyć własnie boreliozę jako ze objawy sa podobne.Okazało sie ze wynik jest dodatni i mam boreliozę przewlekłą.Gdybym nie zrobiła badania nadal zyłabym w nieswiadomości.Lekarze niestety na to nie wpadli.Myslę ze wiele jest ludzi takich z objawami neurologicznymi,bólami stawów i nie dopuszcza nawet mysli że to jest borelioza którą mozna leczyć antybiotykami.Pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140 Odpowiedz Link Zgłoś
zimna_suka Re: Borelioza 13.04.07, 21:42 To nie jest tylko zaniedbanie ludzi...bo w końcu nie każdy studiuje medycynę i ma odpowiednią wiedzę na ten temat...przecież są określone obiawy , które już mogą niepokoić lekarza ,jak tak bardzo już "skąpi"tego skierowania to nich chociaż uświadomi nieświadomego pacjęta , pewnie co drugi zrobi takie badanie nawet odpłatnie,bo w końcu zdrowie najważniejsze. Tak się składa że obracam się w środowisku chorób zakaźnych i troche o tym wiem... Często odbiera się pacjętowi szanse na zdrowe życie...na powrót do normalności...w I fazie stosuje się kurację antybiotykową , pacjent po czuje się lepiej , lekarz mówi mu ze jest wyleczony...on w skowronkach nie myśli już o badaniu kontrolnym , które powinno się wykonac po 3 miesiącach , ale co ma myśleć , jak mu lekarz słówkiem o tym nie pisnął...żyje sobie pare lat w nieświadomości po czy wkracza w fazę II z której duzo ciężej wyjść. Czy to wina pacjęta...?hmmm...systemu...?czy czego...? Odpowiedz Link Zgłoś
zazule Re: Borelioza 15.04.07, 13:33 zapytaj lepiej jakich nie ma? Czytaj forum o boreliozie Odpowiedz Link Zgłoś