12.04.07, 16:45
Coraz wiecej ludzi ma nie rozpoznana ta chorobe i "ladaja" u neurologa.Jestem
stala pacjentka u neurologa i naprawde to prawda,a nie zadna propaganda.
Obserwuj wątek
    • green_land Re: Borelioza 12.04.07, 18:24
      Bardzo prawdopodobne. Podobno paradontoza to nie tylko - w ekstremalnej
      sytuacji - wypadające zęby, ale i częstsze zgony (chyba o serce chodziło). A
      kiedys była to tylko choroba przyzębia. Możliwe, że podobnie jest z boreliozą.
      Może więc się zbadam ? :)
      • ewax100 Re: Borelioza 13.04.07, 21:22
        Ja właśnie do takich osób należę.Przez wiele lat zyłam w bólach miesni i
        stawów .Byłam nie leczona bo zdiagnozowano fibromialgię.Ostatnio chciałam
        wykluczyć własnie boreliozę jako ze objawy sa podobne.Okazało sie ze wynik jest
        dodatni i mam boreliozę przewlekłą.Gdybym nie zrobiła badania nadal zyłabym w
        nieswiadomości.Lekarze niestety na to nie wpadli.Myslę ze wiele jest ludzi
        takich z objawami neurologicznymi,bólami stawów i nie dopuszcza nawet mysli że
        to jest borelioza którą mozna leczyć antybiotykami.Pozdrawiam
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
        • zimna_suka Re: Borelioza 13.04.07, 21:42
          To nie jest tylko zaniedbanie ludzi...bo w końcu nie każdy studiuje medycynę i
          ma odpowiednią wiedzę na ten temat...przecież są określone obiawy , które już
          mogą niepokoić lekarza ,jak tak bardzo już "skąpi"tego skierowania to nich
          chociaż uświadomi nieświadomego pacjęta , pewnie co drugi zrobi takie badanie
          nawet odpłatnie,bo w końcu zdrowie najważniejsze.
          Tak się składa że obracam się w środowisku chorób zakaźnych i troche o tym wiem...
          Często odbiera się pacjętowi szanse na zdrowe życie...na powrót do
          normalności...w I fazie stosuje się kurację antybiotykową , pacjent po czuje się
          lepiej , lekarz mówi mu ze jest wyleczony...on w skowronkach nie myśli już o
          badaniu kontrolnym , które powinno się wykonac po 3 miesiącach , ale co ma
          myśleć , jak mu lekarz słówkiem o tym nie pisnął...żyje sobie pare lat w
          nieświadomości po czy wkracza w fazę II z której duzo ciężej wyjść.
          Czy to wina pacjęta...?hmmm...systemu...?czy czego...?
          • ms.messy Re: Borelioza 15.04.07, 11:55
            A jakie są właściwie objawy boreliozy?
            • zazule Re: Borelioza 15.04.07, 13:33
              zapytaj lepiej jakich nie ma?
              Czytaj forum o boreliozie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka