Dodaj do ulubionych

dna moczanowa

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 22:41
Czy znacie jakiegoś dobrego lekarza od stawów? Mam bardzo częste ataki dny i
nie wiem gdzie szukać pomocy. Puchną stawy w kolanie, łokciu, kostce.
Potrzebuję dobrego lekarza.
będę wdzięczna za info, i to bardzo.
M
Obserwuj wątek
    • Gość: mary_ann Re: dna moczanowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 22:56
      Podciągam wątek do góry.
    • Gość: felinecaline Re: dna moczanowa IP: *.vc.shawcable.net 25.05.03, 09:12
      Wybaczcie, ale dzis mialam cholerny dzien, jestem wkor....a caly dzien. Jak nie
      bluznie, to nie moge zyc! Jestem na emigracji, w Polsce bylam kims - lekarzem,
      a tu na emigrcji niestety musze sie zajac sprzataniem cudzych mieszkan.
      Mozecie sie wczuc w moja sytuacje, ide do pracy ktora nienawidze, a ktora
      musze wykonywac bo inaczej to jak?? chyba ze na rog ulicy!! A tu moi koledzy i
      kolezanki pracuja w Polsce w bialych fartuchach, a ja niestety musze zapier....
      i myc cudze smierdzace kible.
      • Gość: maja Re: dna moczanowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 22:21
        dalej liczę na info od kogoś, kto spotkał dobrego fachowca od dny.
        Please, odezwijcie się.
        • Gość: Mariusz Re: dna moczanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.03, 22:35
          Czy było u Ciebie postawione rozpoznanie dny moczanowej? Objawy, które
          opisujesz (bardzo powierzchownie) nie są bardzo typowe dla tego rozpoznania.
          Napisz kilka słów jak zaczęła się choroba, czy masz nadwagę (przepraszam za to
          pytanie ale jest ono konieczne), ile masz lat, czy był stwierdzany podwyższony
          poziom kwasu moczowego, jak wygląda napad bólów stawów (czy jest nagły
          początek, ból, zaczerwienienie i co na to pomaga). Czy podnie kolchicyny
          przerywało napad? Kto postawił rozpoznanie? Czy chorujesz na inne choroby?
          Trochę tego dużo ale gdy podaasz te informacje postaram się Ciebie właściwie
          pokierować (jeśli możesz podaj swój e-mail). Jak rozmumiem jesteś z Warszawy.
          • Gość: maja Re: dna moczanowa IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 06:53
            czes Mariusz!
            Rozpoznanie lekarskie bylo, choroba zaczela sie bardzo typowo, duzy paluch u
            nogi. Nadwagi chyba nie mam (192 wzrostu, 93 kg )mam 36 lat. Poziom kwasu
            podwyzszony (podczas ataku). Nie choruje na nic innego.
            Poczatek aataku wyglada tak dzien lub dwa przed leciutki bol i jesli wtedy nie
            wezme lekow zazwyczaj sie zaczyna :( Zaczerwienie pojawia sie nie zawsze. Teraz
            mam zatakowane kolano, bez typowych objawow tzn zaczerwiene i rozpalone. W
            zasadzie tylko bol. Trwa to juz 3 tydzien i nie pomaga nic. Z lekow uzywam -
            kolchicyne, allopurinol, milurit, aulin. Z tym ze nie wszystkie na raz.

zb9@wp.pl
            • Gość: Mariusz Re: dna moczanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.03, 16:05
              Zgodnie z umową przesłałem namiary na podany przez Ciebie adres. Daj znać na
              forumu, że otrzymałaś wiadomość. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka