accup 26.05.07, 15:34 Jakie sa Wasze sposoby na pozbycie sie silnego bólu brzucha podczas miesiaczki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kora_111 Re: miesiaczka 26.05.07, 23:18 tabletki anty - znika owulacja i tym samym znika problem Odpowiedz Link Zgłoś
patex87 Re: miesiaczka 27.05.07, 15:56 to prawda tabletki antykoncepcyjne ale to nie wszysto ... musza byc tabletki dobrze dobrane ... ja sie kilka lat meczylam a potwornym bolem ... przechodzilam meczarnie ... w nocy sie potrafilam obudzic i na kleczkach isc po tabletke ktore pomagaly na chwile ... kazdy mi mowil spokojnie po ciazy przejdzie ... he ... tym czasem do ciazy daleko ;) zazywalam tabletki harmonet ale i tak nie pomogly napoczatku bylo dobrze a pozniej wzow bole ... probowalam tez troszke cwiczyc podobno to rozluznia miesnie, bralam kapiele tylko nie gorace ale nic ... wkoncu mój lekarz postanowil zmienic mi tabletki na yasminelle i ... efekt jest rewelacyjny ... teraz nawet w 1 dzień miesiaczki mogę iśc na impreze biegac i niewiadomo co jeszcze ;) hehe ale wiadomo nie gwarantuje ze akurat na Ciebie podziala yasminelle jak na mnie ;) bo to rzecz indywidualna ... ale mozesz sprobowac ;) jak cos to zdaj relacje jak Ci poszlo heh pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bpaczek Re: miesiaczka 27.05.07, 22:02 > tabletki anty - znika owulacja i tym samym znika problem To nie ten problem, podczas miesiączki to nie bóle owulacyjne. Jeżeli bóle są nasilniejsze w pierwszym dniu, a potem zanikają to świaczy o wąskiej szyjce albo zgięciach macicy, kwestia budowy i nie ma rady. Minie po porodzie, gdy w naturalny sposób przejście sie rozepcha. Środki przeciwbólowe o działaniu rozkurczowym mogą przynieść ulgę, ale jak tylko można to zamiast się truć - położyć się, przeczekać. Natomiast jeżeli bóle nasilają się pod koniec miesiączki, to może być objaw chorobowy. Zresztą wizyta u ginekologa przyda się, choćby dla uspokojenia, że nie dzieje się nic poważniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa A oprócz hormonów.... 28.05.07, 09:21 ..... na ból brzucha proponuję np termofor z ciepłą wodą położyć na brzuchu i poleżeć. Albo wejść pod prysznic i zrobić sobie masaż brzucha ciepłą wodą ( ale nie gorącą żeby nie dostać jakiegoś krwotku). Pomaga wszystko co rozluźnia. Albo aktywność fizyczną, żeby się nie forsować, ale rozruszać trochę np spacer z psem, porzucać psiakowi patyk, on będzie szczęśliwy a ty zapomnisz o bólu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: A oprócz hormonów.... 28.05.07, 10:03 koniecznie do gin.bo tak silne bóle,to nie normalka. Może masz endometriozę(są silne bóle,nie do zniesienia). Zdrówka i szybko do lekarza:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucciola4 Re: A oprócz hormonów.... 31.05.07, 22:05 przez wiele lat męczyły mnie bardzo silne bóle brzucha, 1 dnia "chodziłam po Ścianach" z bólu, mdlałam miałam dreszcze , wymiotowałam....straszne przezycia..nie umiałam poradzic sobie w zaden sposob, wiec zaczęłam stosować tabletki antykoncepcyjne, mimo iz była dziewica i nie współżyłam.pomogły mi, ale po odstawieniu po paru miesiącach ból brzucha znowu sie pojawił. Bardzo dobrym , nieszkodliwym i skutecznym sposobem jest refleksologia- masaz stóp punkty odowiadajace jajnikom znajdują sie pod zewnetrzna koską i nad kostka..wystarczy po pare minut przed miesiaczka rozmasowywac te zpunkty , a miesiaczka bedzie niebolesna lub duzo mniej bolesna..dobrze jest sie tez rozciagnąc, jakies .rozciagajace...NAPRAWDE POECAM , TO SKUTECZNE SPOSOBY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś