Dodaj do ulubionych

OPRYSZCZKA !!!!!

IP: 195.94.205.* 20.06.01, 08:21
ŚREDNIO TRZY RAZY W ROKU MAM OPRYSZCZKĘ NA USTACH, ZAZWYCZAJ LATEM. WYSTARCZY,
ŻE POOPALAM SIĘ TROSZKĘ I JUUUUŻ, NIEZALEŻNIE CZY NA SŁOŃCU, CZY W SOLARIUM.
KOSZMAR !!!
JEŚLI KTOŚ ZNA JAKIEŚ SPOSOBY POZBYCIA SIĘ JEJ, BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA !

POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: lalka Re: OPRYSZCZKA !!!!! IP: *.home.cgocable.net 20.06.01, 16:18
      opryszczka to wirus i raz nabyty wraca jak opetany.
      Polecam krem ZOBVIRAX- mala niebieska tubka do nabycia w aptece bez recepty,
      nalezy zastosowac jak najwczesniej -gdy tylko zacznie swedziec warga-
      skutecznie skraca czas leczenia pryszcza do kilku dni.
      • Gość: Mag Re: OPRYSZCZKA !!!!! IP: *.duke-energy.com 20.06.01, 19:37
        Jest jeszcze gorzej: raz nabyty, juz zostaje na zawsze i na dodatek mozna
        zarazic innych. Okolo 90 % ludzi go ma i nie ma na to rady. Ale za to jest
        nieszkodliwy, poza nieapetycznie wygladajca opryszczka. Aktywuje sie w
        warunkach oslabienia organizmu, np. przy przeziebieniu, oraz uwielbia
        ultrafiolet, stad Twoje opryszczki przy opalaniu. Uzywaj kremow do opalania,
        ktore blokuja ultrafiolet (oba typy promieni A i B), najlepiej SPF 8 lub 15.
        Niestety, musisz sie pogodzic, ze nie bedziesz mogla miec ladnej, brazowej i
        szybkiej opalenizny.
        • Gość: Ania Re: OPRYSZCZKA !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 13:51
          Ostatnio kolega powiedział mi, że jego stomatolog zastosował jakiś zabieg
          laserem i pomogło mu skutecznie pozbyć się świństwa. Spróbuj zapytać swojego
          stomatologa.
          • Gość: Ww Re: OPRYSZCZKA !!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 20:36
            Spróbuj leku Heviran albo Groprinoshin (albo jakoś tak),(-poproś o receptę u
            internisty-on nigdy sam nie zaproponuje żadnego leku na zimno bo uważa że
            jedynym specyfikiem na to świństwo jest jedynie Zovirax), to zmniejszy liczbę
            wirusów w twoim organizmie, ale nie zlikwiduje ich wszystkich. Ja miałam
            średnio opryszczkę raz na miesiąc a po takiej kuracji nie mam jej od dwóch
            lat!!!
            Laser owszem też pomógł ale raczej w gojeniu się już powstałej op.
            • Gość: Ww Re: OPRYSZCZKA !!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 20:38
              A na usta przed opalaniem krem do ust z ekranem (bardzo wysokim-50-faktorem)
              firmy La Roche Posay-w aptece.
              • Gość: ksenia Re: OPRYSZCZKA !!!!! IP: *.gazeta.pl 22.06.01, 12:51
                Jest też opryszczka narządów rodnych.Szczególowe badanie ją wykazało ( podejrzenie, że jest), choć odpukać
                nie mam żadnych dolegliwości. Czy tego też nie można się pozbyć. Może coś wiecie na ten temat
              • Gość: agata Re: OPRYSZCZKA !!!!! IP: 195.94.205.* 25.06.01, 00:00
                BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POŚWIĘCONĄ UWAGĘ I CENNE INFORMACJE.
                POZDRAWIAM
    • Gość: PIKO Re: OPRYSZCZKA !!!!! IP: 195.205.150.* 11.07.01, 07:35
      Przy tak częśtych nawrotach choroby należy porozmawiać z lekarzem - być może
      konieczne jest przeprowadzenie pełnej kuracji DOUSTNYM odpowiednikiem Zoviraxu -
      ZOVIRAX w tabletkach, lub nowszym lekiem o tym samym wskazaniu - VALTREX

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka