Dodaj do ulubionych

oczyszczanie ogranizmu

30.06.07, 10:52
zna ktos sprawdzony sposob na oczyszczenie organizmu ? ja slyszalam ze dobrze
skutkuje: jesc jablka przez 1 caly dzien. co jeszce ?
Obserwuj wątek
    • harmony1 Re: oczyszczanie ogranizmu 30.06.07, 11:25
      Witaj.

Tak, jest dużo 'sposobów' na oczyszczenie organizmu.
      Są lekkie oczyszczania tj.picie soków, monodieta przez pokreślony czas.
      Jak również 'głębokie' -głodówka.

Chcesz oczyscić cały organizm?

• kwiatuszek-85 Re: oczyszczanie ogranizmu 02.07.07, 10:20
        hmm do tej pory nie spotkałam sie z takim podziałem jaki przedstawiłaś, powiem
        tak, nei chce robic rzadnych drastycznych kroków w stylu głodówek. myślałm
        raczej o 1,2 dniach czegoś na zasdzie monodiety, jeśli możesz coś polecić ??
    • kamila_karaczun Re: oczyszczanie ogranizmu 03.07.07, 16:10
      Witam, polecam zastosowanie 3 - dniowego programu oczyszczania organizmu z
      toksyn, opierającego się na jedzeniu wyłącznie owoców i warzyw. Można zjeść 2
      kilogramy dowolnych owoców z ograniczeniem ilości bananów i winogron w ciągu
      doby LUB 2,5 kilograma warzyw. W trakcie dni oczyszczających proszę pić ok. 2,5
      litrów wody niegazowanej najlepiej z cytryną oraz herbatki ziołowe i owocowe.
      • aggggga pytanie do eksperta 04.07.07, 18:47
        chcialabym zapytac odnosnie diety oczyszczajacej przez Pania zaproponowanej.
        Czy w ciagu dnia musze jesc tylko np 2 kilogramy owoco lub 2,5 warzyw czy moge
        sobie mieszac np. 1kg owoco i 1,5 warzyw??
        • cn_tower Re: pytanie do eksperta 04.07.07, 21:20
          specjalnie Pani ekspert napisała dużymi literami "LUB"
          • raikiri Re: pytanie do eksperta 06.07.07, 13:43
            Uważam, że to LUB nie miało sugerować bezwzględnej potrzeby jedzenia owoców lub
            warzyw, bez możliwości ich mieszania. Założę się, że chodziło o to, by wyraźnie
            zaznaczyć, że nie chodzi o jedzenie 2 kg owoców >>I<< 2,5kg warzyw dziennie.
            • ulino Re: pytanie do eksperta 08.07.07, 10:14
              a ja mam pytanie czy to jest
              2 kilogramy owoców dziennie czy przez te 3 dni diety w sumie....
              (mam nadzieję, że dziennie ale wolałabym się upewnić)

pozdrawiam
              • ulino Re: pytanie do eksperta 08.07.07, 10:16
                ups tak to jest jak się nie czyta dokładnie - doczytałam 2 kilo w ciągu doby -
                przepraszam
                pozdrawiam

w takim razie jeszcze jedno pytanie - jak często można takie oczyszczanie
                stosować ? czy raz na miesiąc, raz na dwa tygodnie czy tylko 3 - 4 razy w roku?

dziękuję
                • harmony1 Re: pytanie do eksperta 16.07.07, 08:18
                  Dobrze , gdy raz w tygodniu jednodniowy owocowy lub warzywny dzień zrobić:-)

Pozdrawiam.
    • nostress.ka21 Re: oczyszczanie ogranizmu 17.07.07, 10:59
      Kiedyś robiłam pięciodniową dietkę oczyszczającą, na mnie działała, polegała na
      jedzeniu przez dwa dni samych owoców, trzeci dzień to tylko napoje: woda i
      herbatki, kolejne dwa dni to warzywa.
      Piłam wtedy przede wszystkim herbatę zieloną i pokrzywę.
      Nie wiem czy wg eksperta jest to dobry sposób, ale na mnie działał ;)
      • judytka_k Re: oczyszczanie ogranizmu 01.08.07, 20:52
        Cześć :-) Z tego co wiem, najlepsze jest oczyszczanie organizmu warzywami,
        owocami i wodą. Osobiście nie uważam głodówek za najlepszy sposób na
        oczyszczenie organizmu. Wyczytałam gdzieś, że pijąc regularnie wodę źródlaną
        również wpływa się dobrze na usuwanie toksyn z organizmu i tego się trzymam i
        stosuję tą metodę. Piję zalecane 2 litry wody dziennie, jestem na delikatnej
        diecie, czyli jem produkty gotowane zamiast smażonych oraz dużo warzyw, ale
        przede wszystkim nawadniam swój organizm i to pozwala mi na usuwanie wszelkich
        nieprzydatnych produktów przemiany materii. Jestem bardzo ciekawa, czy któś
        również stosuje taką metodę?? Zapraszam do dyskusji!
    • gocha752 Re: oczyszczanie ogranizmu 26.07.07, 21:21

www.vitasklep.pl/product_info.php/products_id/209?osCsid=a385ce1c62531f071ad074b88e874cbc
    • judytka_k Re: oczyszczanie ogranizmu 01.08.07, 20:53
      Cześć:-) Z tego co wiem, najlepsze jest oczyszczanie organizmu warzywami,
      owocami i wodą. Osobiście nie uważam głodówek za najlepszy sposób na
      oczyszczenie organizmu. Wyczytałam gdzieś, że pijąc regularnie wodę źródlaną
      również wpływa się dobrze na usuwanie toksyn z organizmu i tego się trzymam i
      stosuję tą metodę. Piję zalecane 2 litry wody dziennie, jestem na delikatnej
      diecie, czyli jem produkty gotowane zamiast smażonych oraz dużo warzyw, ale
      przede wszystkim nawadniam swój organizm i to pozwala mi na usuwanie wszelkich
      nieprzydatnych produktów przemiany materii. Jestem bardzo ciekawa, czy któś
      również stosuje taką metodę?? Zapraszam do dyskusji!
    • sunny-day Re: oczyszczanie ogranizmu 20.08.07, 11:08
      Witam
      Właśnie kończe swoją oczyszczającą dietę owocowo- warzywną. Uważam, że działa
      bardzo dobrze, przynajmniej dla mnie jest najlepsza, z kilku już próbowanych. Ja
      ją stosuję tydzień czasu- je się same owoce i warzywa ( oprócz bananów,
      ziemniaków, śliwek) Warzywa można gotować (słyszałam, że nawet lepiej jest je
      jeść troszke ugotowane, lub przyrządzone na parze- u mnie z tym jest różnie-
      wiele surowych bo tak jest łatwiej w pracy, no a w domu jakieś
      lekkie-gotowane-potrawy warzywne, najlepiej bez przypraw). Należy pić dużo wody
      mineralnej, herbatki ziołowe ( dobry jest napar z brzozy białej).Dopuszczalne są
      herbatki i soki ze świeżych owoców - ale z tym się ograniczyłam ponieważ w tych
      torebkowych herbatkach najczęściej jest więcej "złego" niż "dobrego", a soki są
      stosunkowo słodkie)
      Można jeść ile się chce- więc głód jest raczej nieodczuwalny ( choć 2to chyba
      zależy ile kto je.. ale ja nie odczuwam głodu). Jeśli mam ochote na coś
      słodkiego to ide po nektarynke- i już mi się czekolady nie chce:)
      Już drugi raz stosuję tę dietę- i drugi raz o tej samej porze roku ( tj. latem)-
      wtedy jest najwięszky wybór owoców i warzyw, które są stosunkowo tanie. Dlatego
      też polecam tę dietę - nawet ze względu na jej "niską cenę". Na pewno się
      troszke chudnie- bo je się stosunkowo mniej kalorii w ciągu dnia, no i nie je
      się dużej ilości węglowodanów.
      Wydaje mi się, ze dieta naprawdę oczyszcza organizm, też reguluje przemianę
      materii. Polecam!
    • scept89 'oczyszczanie' z czego? 20.08.07, 18:31
      kwiatuszek-85 napisała:

> zna ktos sprawdzony sposob na oczyszczenie organizmu ?

Woda i mydlo. Usuwa brud z powierzchni. Mozna takze usta przeplukac odpowiednim
      plynem -> zapobiega zapaleniu dziasel.

Co do innych 'oczyszczan', to chetnie sie dowiem:

1) z czego sie oczyszczacie?
      odpowiedz z toksyn nie jest zadowalajaca. Prosilbym o wzory chemiczne substancji.

2) czy ktokolwiek ma chocby najbardziej blade pojecie o stezeniach owych
      substancji przed oraz po 'oczyszczaniu'? Wyniki chromatografii gazowej mile
      widziane.

3) jakie sa badania pokazujace iz owe zwiazki w stezeniach wystepujacych w
      organizmie 'bez oczyszczania' wywoluja jakiekolwiek zauwazalne objawy?

Bez tego to ja moge sobie pisac iz marchewka czakramy prostuje i energie
      astralna podnosi.

BTW, do oczyszczania z POPs stosuje sie np. Olestre a nie diety owocowe.
      en.wikipedia.org/wiki/Persistent_organic_pollutant

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka