pytajaccy 23.07.07, 19:28 Czy rzeczywiście jakość wody pitnej ma taki wpływ? Przecież kranówa ma też minerały. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa12321 Re: Woda? 23.07.07, 21:29 > Czy rzeczywiście jakość wody pitnej ma taki wpływ? Przecież kranówa ma też > minerały. Co o tym myślicie? A na co? Przeczytaj, a potem mozemy podyskutowac: www.sator.pl/download/wlasciwoci_wody.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
laura9876 Re: Woda? 24.07.07, 09:46 TO oczywiste że wody z kranu nie powinniśmy raczej pić. Najlepiej pić wode zawierającą minerały (a tych chyba w przegotowanej wodzie brak) Odpowiedz Link Zgłoś
laura9876 Re: Woda? 25.07.07, 14:36 Ja proponuje wody źródlane. Nie wiem jak Wy? Co proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi30 Re: Woda? 25.07.07, 15:08 Oczywiście, że jakość wody ma znaczenie... woda przegotowana nie ma minerałów, które znajdują się w wodach mineralnych i źródlanych... ja piję wodę źródlaną, bo ma odpowiednią ilość minerałów i dlatego jest dobra dla każdego i nie szkodzi zdrowiu... poza tym jest smaczniejsza niż kranówka :-) nawet przegotowana, bo nie zdarza mi się pić wody prosto z kranu... Odpowiedz Link Zgłoś
wicio2004 Re: Woda? 25.07.07, 20:33 Woda przegotowana nie ma minerałów? A mineralna przegotowana ma minerały czy ich nie ma? Bo coś plączesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi30 Re: Woda? 26.07.07, 11:15 Racja :-) trochę zaplątałam... chodziło mi o to, że kranówka nie ma potrzebnych minerałów, tych które zawierają wody mineralne i źródlane... a przegotowaną też wolę źródlaną niż z kranu, ale to już bardziej ze względów smakowych... Odpowiedz Link Zgłoś
laura9876 Re: Woda? 26.07.07, 12:46 Zaraz, bo nawet ja się pogubiłam ;) tzn. ja myślę że kranówa oprócz minerałów jak każda woda może zawierać i zawiera bakterie a źródlana jest jeszcze wzbogacana - tak? Odpowiedz Link Zgłoś
francuska88 Re: Woda? 01.08.07, 13:45 Wody źródlane posiadają odpowiednie minerały które potrzebuje nasz organizm, trzeba także pamiętać że nasz organizm potrzebuje dziennie około 2 litrów wody dziennie i dlatego warto zadbać aby była to jak najlepsza woda Odpowiedz Link Zgłoś