Dodaj do ulubionych

bezzsenność- błagam o pomoc

IP: *.waw.cdp.pl, / 172.30.1.* 24.06.03, 11:37
Od jakiegoś czasu nie mogę spać, zasypiam na 1-2 godziny o 3 nad ranem.
Jestem na granicy wytrzymałośći psychicznej i fizycznej.
Powodem jest stres (jestem w trakcie sprawy rozwodowej).
Błagam o radę czy mogę bez recepty kupić coś na sen w aptece,
co mam robić??
prosze o pomoc...
Obserwuj wątek
    • lastka Re: bezzsenność- błagam o pomoc 24.06.03, 11:41
      Ja jak miałam takie problemy w ub roku to kupowałam sobie persen forte, i
      brałam tak ok, godz przed snem, bez recpety kupisz jedynie środki ziołowe które
      w więksszości są nieskuteczne. Wypij jeszcze sobie przed snem filiżankę melisy.
      • Gość: M Re: bezzsenność- błagam o pomoc IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 11:46
        Lampka koniaku przed snem wpływa kojąco na skołatane nerwy i pozwala cieszyć
        się twardym snem;)
        Pzdr
        • Gość: mała Re: bezzsenność- błagam o pomoc IP: *.waw.cdp.pl, / 172.30.1.* 24.06.03, 12:52
          dzięki za obie odpowiedzi,
          czasem sami nie jesteśmy w stanie wpaść na
          oczywiste rozwiązania,
          to miłe że są tacy ludzi...
          pozdrawiam
          • Gość: Dhark Re: bezzsenność- błagam o pomoc IP: *.premex.pl 24.06.03, 18:33
            Z leków roślinnych wyprobuj też preparat Hova, mieszanka kozłka lekarskiego i
            wyciągu z szyszki chmielu. Po 2 tab. gwarantowany 6-7 godzinny sen. I nie daj
            się wciągnąć w benzodiazepiny typu relanium , lorafen itd.
          • Gość: Mariusz Re: bezzsenność- błagam o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 23:08
            Ja proponuję zasięgnąć porady u specjalisty czyli lekarza psychiatry. Piszesz o
            bardzo stresowej sytuacji, w której się znalazłaś. w Twoim przypadku zaburzenia
            snu są najpewniej objawem. Być może wymagasz zastosowania leków np.
            p/depresyjnych lub p/lękowych. To powinien ocenić psychiatra, a nie np.
            neurolog. Do psychiatry możesz zgłosić sie bez skierowania. W Por. rejonowej
            znajdziesz adres. Nie trzeba sie wstydzić. Lekarze psychiatrzy to z reguły mili
            ludzie, którzy widzą jak pomagać w trudnych sytuacjach.
            Obawiam się, że same leki z apteki kupowane bez recepty nie wystarczą. Być może
            wymagasz jeszcze np. psychoterapii w tym trudnym okresie. Pozdrawiam i trzymaj
            się.
    • mary_ann Re: bezzsenność- błagam o pomoc 26.06.03, 00:07
      Z ziołowych leków mnie osobiście pomaga tylko Persen forte. Myślę jednak, że w
      Twojej sytuacji (rzeczywisty, a nie urojony powód stresu) nie od rzeczy byłaby
      konsultacja, najlepiej u psychiatry, bo oni maja chyba najlepsze rozeznanie w
      nowoczesnych lekach o maksymalnie zredukowanych działaniach ubocznych.
      Słyszałam, że jest jakis nowy, mało uzależniający lek nasenny pod nazwą
      bodajże Stilnox.
      Bardzo pomaga mi też stałe przyjmowanie preparatu magnezu, ale koniecznie w
      polaczeniu z wit B6 (bez niej efekt był niewielki). Lubię SLOW MAG B6 - nie
      jest najtańszy, ale chroni żołądek (wchłania się dopiero w jelicie).
      Pozdrowienia i trzymaj się
      Mary-ann

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka