Dodaj do ulubionych

? Trądzik w wieku 29 lat ?

IP: 80.51.234.* 16.07.03, 17:25
Kochani, ja mam wciąż trądzik. Czy nie jest to dziwne? Czy powodem może być
brak współżycia ? Hę... Nie śmiejcie się, ale czy masturbacja może mieć z
tym związek? Nie wiem tego. A może to sprawa alergii...
Obserwuj wątek
    • Gość: "obsypana" Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.chello.pl 18.07.03, 14:30
      Cześć :) Jak raz poprosiłam mamę żeby mi kupiła w aptece maseczkę na trądzik
      to powiedziała Pani że mam 23 lata i wciąż trądzik. Odpowiedziała, że muszę
      mieć złą przemianę materii, bo w tym wieku nie powinno się mieć trądzika.
      • Gość: Taki Jeden Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: 80.51.234.* 18.07.03, 14:41
        no właśnie, nie powinno się mieć a się ma... O losie okrutny cóż ty wyrabiasz z
        naszymi uroczymi mordkami... ? Przemianę mam znakomitą, tak myślę. A trądzik
        nie odpuszcza. RATUNKU !!!
        • Gość: wawa Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.03, 15:03
          Na ,,urodzie,, czesto ten temat byl walkowany, poszukaj w wyszukiwarce, moze
          warto kupic jakies kosmetyki, dziewczynom niektore kremy pomagaja, mi tez,
          np.Neostraty z kwasami
    • Gość: "opsypana" Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.chello.pl 18.07.03, 14:53
      skoro masz trądzik to nie masz znakomitej, bo taki jest objaw nieprawidłowej
      przemiany materii w tym wieku.
      • Gość: He he Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 18.07.03, 21:37
        He he he mam.................54 lata i mam trądzik (pewnie młodzieńczy)
        odziedziczyłem to po ojcu, w przedziale 16-20 lat walczyłem wszelkimi środkami
        stary znajomy lekarz powiedział: daj sobie spokój, możesz ewentualnie złagodzić
        objawy ale nie wyleczysz. Miał rację. Jem ostre potrawy (płacę zwiększonym
        trądzikiem) jem słodycze - bo lubię (efekt jek wyżej) to jest w bardzo dużej
        mierze sprawa dziedziczna. Syna też niestety "urządziłem". Taki los.
        Oczywiście g.... pomagają współczesne zdobycze medycyny,wielokrotnie
        przetestował właściwie wszystko co jest możliwe do zdobycia łącznie z cholernie
        drogimi specyfikami, to wszystko ledwie łagodzi na pewien okres objawy, usunąć
        przyczyn nie potrafi.Pzdr.
        • Gość: Venus Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.vs.shawcable.net 18.07.03, 22:06
          Tradzik mlodzienczy a tradzik to nie to samo.
          Tradzik ktory maja dorosli czesto zaczyna sie w mlodym wieku ale w
          przeciwienstwie do tego "mlodzienczego' z wiekiem nie ustepuje.
          Podejrzewam ze metabolizm nie ma z tym nic wspolnego ale co sie je- tak.
          Pewne przyprawy, potrawy np. zwiekszaja wydzielanie gruczolow lojowych.
          W USA reklamuja PROACTIV SOLUTION.
          www.acne-solution.com/
          Niby wynaleziony przez dwie dermatolozki..
          Pojecia nie mam jak to dziala.
          Podobno dobre.
          venus
        • Gość: starlette Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.acn.waw.pl 19.07.03, 17:09
          W tym wieku masz prawdopodobnie trądzik różowaty, powinienies się leczyć bo
          moze być gorzej.
    • Gość: Venus Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.vs.shawcable.net 19.07.03, 03:04
      Wlasnie przegladalam z ciekawosci strone o tradziku (acne) na Google i
      dowiedzialam sie ze przyczyny tej choroby sa pradwopodobnie na podlozu
      hormonalnym i ze nawet niemowleta moga miec tradzik, co wskazuje ze nie ma to
      zwiazku z jedzeniem i z metabolizmem, poza tym jest to choroba dziedziczna.
      jest tez kilka rodzajow tradzika.
      Venus
      • Gość: Taki Jeden do Miłych Odpisujących..... IP: 80.51.234.* 19.07.03, 16:09
        Bardzo miło, że odpowiadacie biednemu ludzikowi.. Moje krosty :) nie są
        dziedziczne .. rodzice są śliczni... ale pociesza mnie przynajmniej fakt, że
        nie zostają mi ślady na pyszczku. Moja droga skóra jest na tyle sympatyczna i
        szybko się goi. hurra. Słodyczy mało spożywam, pieprzowi mówię nie, keczupu też
        nie wyciskam..
      • Gość: Venus Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.vs.shawcable.net 19.07.03, 20:43
        Tradzik rozowaty nie zalezy od wieku. Poza tym to nie tradzik.
        Tak samo tradzik pospolity, rownie dobrze moga go miec dorosli..
        To ze ktos ma 29 lat nie znaczy wcale ze ma tradzik rozowaty.
        Tradzik mozna dziedziczyc ale sie nie musi.
        Venus.
        • Gość: starlette Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.acn.waw.pl 19.07.03, 21:47
          Przepraszam do kogo to? Bo ja pisałam do He he.
    • Gość: hydrogen Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 21:15
      Najlepszym lekarstwem na trądzik jest dieta niskowęglowodanowa. Najlepiej
      optymalna. Tak słyszałem, nie mam niestety dokładnych danych co do rokowań.
      Jeśli chcecie coś więcej się dowiedzieć to polecam wizytę u lekarza optymalnego
      (z odpowiednią wiedzą i doświadczeniem).

Być może rację ma Venus pisząc o hormonalnym podłożu powstawania trądziku.
      Niewiem czy wiecie, że węglowodany spożywane w tak dużych ilościach jak obecnie
      przez wielu ludzi, powodują rozchwianie równowagi hormonalnej, poprzez
      wymuszanie nadmiernej produkcji insuliny. Zabuża to równowagę między hormonami
      anabolicznymi (jednym z nich jest insulina) i katabolicznymi. Pisze o tym dr
      Wolfgang Lutz w książce "Życie bez pieczywa". O trądziku, jeśli dobrze
      pamiętam, nic tam nie ma natomiast pisze o nim dr Kwaśniewski w swych książkach.
      Pozdrawiam
      • Gość: Venus Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.vs.shawcable.net 20.07.03, 01:12
        Nie pisalam do nikogo w szczegolnosci.
        na temat tradzika malo kto co naprawde wie.
        a ja jestem byla kosmetyczka.
        Tradzik rozowaty choc tak sie nazywa naprawde tradzikiem nie jest..
        Mitem jest rowniez poglad ze ma sie tradzik tylko w wieku dojrzewania.
        W wieku dojrzewania on sie ZACZYNA bo jest na pewno zwiazany z hormonami.
        ostatnie badania naukowe donosza ze w przypadku tradzika rozowatego dieta ma
        znaczenie natomiast w zwyklym, raczej nie.
        Dlatego ze w rozowatym rozszerzaja sie naczynka krwionosne a w pospolitym nie.
        na pewno regulacja hormonow dieta moze wplynac na poprawe tradzika ale
        posrednio.
        Pozdrawiam
        • Gość: starlette Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.acn.waw.pl 20.07.03, 09:49
          Zgadzam się, tyle że czasem może wyglądać podobnie do trądzika zwykłego, stąd
          chyba ta nazwa.
          • dillian Kto ma doświadczenie w walce z wrogiem ..? 21.07.03, 18:05
            Jesteście bardzo mili dziękuję Wam.. Piszcie dalej o wszystkim o czym się
            dowiecie w sprawie Okropniaka Trądzika... Pozdrawiam Uprzejmych..
            • Gość: ewaes skuteczny lek na trądzik IP: *.polkomtel.com.pl 22.07.03, 16:53
              w temacie trądzik przeszłan następujące kuracje:
              - antybiotyki
              - leki złuszczające naskórek
              - naświetlanie laserem
              - leki hormonalne
              - diety
              - eksfoliacja
              - oczywiście regularne wizyty u kosmetyczki i ogromne sumy wydawane na
              kosmetyki i dermatologów
              Całość około 10 lat i nic nie pomogło.
              Aż w końcu trafiłam na dermatologa, który przepisał mi Roaccutane. Lek jest
              bardzo drogi (jedno opakowanie, które w moim przypadku wystarczało na miesiąc
              kosztuje ponad 300 PLN), ale było warto. Po pierwszej kuracji trwającej 6
              miesięcy miałam tradzik "z głowy" na 9 m-cy. potem byl nawrót (co się niestety
              czasem zdarza) i kolejna kuracja (znowu 6 m-cy). Obecnie jestem miesiąc po
              drugiej kuracji i jak na razie jestem bardzo zadowolona.
              Lek ma jedną bardzo poważną wadę (tylko dla kobiet). W czasie jego brania i
              jakiś czas po nie można zajść w ciążę. lek po prostu niszcy płód (powoduje wady
              wrodzone i deformacje). Tak na pradę chyba nikt nie wie jak długo trzeba
              poczekać z ciążą, Ulotka mówi o 1 miesiącu, ale doświadczenia o jakich czytałam
              w internecie o 0,5-2 lat.

Pozdrawiam wszystkich trądzikowców!
    • Gość: judyta Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 22.07.03, 21:09
      hmm u mnie problem trądziku wyglądał nieco inaczej.
      zaczęło sie w wieku 11 lat wiadomo dojrzewanie itp. no i
      wszyscy powtarzali, zobaczysz wyrośniesz z tego no a ja
      mialam już 16 i trądzik nadal byl. az pewnego dnia
      poszlam do dermatologa w koncu nawet skierowania na to
      nie trzeba i on przepisal mi Zineryt, bardzo skuteczne
      sie okazalo
      • Gość: Maria Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: *.unknown.tele.dk 23.07.03, 01:17
        Czesci dunskich dietetykow i alergologow twierdzi ze tradzik jest wynikiem
        nietolerancji lub alergii na niektore pokarmy.
        W pierwszym rzedzie moze to byc mleko, u moich bliskich - rodzina i znajomi-
        to sie potwierdzilo. Po wykluczenia mleka i wszystkich jego pochodnych tradzik
        zniknal.
        Jak sie czujesz po spozyciu mleka?

Dalej moze to byc:
        gluten ( glownie pszenica),
        psiankowate - ziemniaki, pomidory i papryka,
        jajka
        dodatki jak glutaminian sodu

Sprobuj wykluczyc najpierw "mleko itp." na 4-6 tyg. i obserwuj.
        To naprawde sie oplaci.

"Jestes tym co jesz".
        Wiekszosc szuka lekarstw, bo po tabletke najlatwiej siegnac, a zmiana diety to
        dla wiekszosci prog nie do przeskoczenia i znajduja tysiac powodow na nie.

Pozdrawiam

Maria
    • aga11 Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? 23.07.03, 12:52
      Ja mam 30 lat i trądzik mnie nie pouszcza.... Obecnie jestem w trakcie kuracji
      antybiotykowej - unidox, do tego wit. PP, Calcium pantotenicum i inne. Efekty
      są, chociaż nie spektakularne... Jeśli jesteś z Łodzi lub okolic mogę podać ci
      namiary mojego dermatologa. Znam kilka dziewczyn, które wyleczył, myślę, że z
      facetem też dałby sobie radę he he. Słyszałam też, że skuteczną metodą jest
      drenaż limfatyczny przeprowadzany u kosmetyczki - przez pierwszy miesiąc 3 razy
      w tygodniu, a potem do końca życia 1 raz w miesiącu. Wg tej teorii trądzik jest
      wynikiem zastoju limfy. Pozdrawiam.
      • Gość: Taki Jeden A zatem nie jestem sam.. IP: 80.51.234.* 23.07.03, 15:49
        Ponawiam podziekowania dla Was. Mleka nie piję już od chyba 2 lat.. To nie jego
        wina ten wstrętniak trądzik.. A może ja mięsa jeść nie powinienem? A czy mydłem
        myjecie buźki, czy specyfkiami jakimiś? Hę. Powiem jeszcze, że najładniejszą
        skórę ( czyli bez krostek ) mam w miejscach zarostu , choć i tam się czasem coś
        pojawia. Najgorzej wygląda zazwyczaj czółko..
      • Gość: camina Re: ? Do agi 11 IP: srv:* / 10.0.62.* 23.07.03, 16:28
        Możesz dać mi namiary na tego dermatologa? Jestem z Łodzi, ale nikt nie potrafi
        mi polecić dobrego lekarza. Mam trądzik od 12 lat i gdyby nie pytania
        znajomych, lekarzy ogólnych itd. o to, co z nim robię chyba zapomniałabym o
        nim. Adres: camina@gazeta.pl. Dzięki
    • Gość: agas71 Re: ? Trądzik w wieku 29 lat ? IP: 213.17.175.* 28.07.03, 12:15
      1. Myj twarz żelem antybakteryjnym (ja używam Garnier Czysta skóra, jestem w
      tym wieku co Ty i nie chcę przesuszyc dlatego nie uzywam specyfików dla
      nastolatek), potem przemyj wacikiem nasączonym tonikiem antybakteryjnym.
      2. Na pojedyncze wykwity antybiotyk w emulsji Dalacin T (jedno op. w aptece
      dostaniesz bez recepty), zwłaszcza na noc
      3. POd żadnym pozorem nie dotykaj twarzy brudnymi łapkami, nie wyciskaj w
      chwili nudy, nie grzeb itd...
      4. Nawilżaj dobrym kremem do cery tłustej lub mieszanej,
      5. Maseczka peeling złuszczajacy AA firmy Oceanic (nazywa się wygładzajacy
      zmarszczki:))) nazwa jak nazwa, ale skutek rewelacyny), stosuj co 2-3 dni, jest
      swietna
      6. Ja stosuję dwa kremy Neutrogeny na dzień i na noc Visible Refined z
      retinolem, skutek b. dobry, koszt ok. 80 zł dwa opakowania razem, ale uzywam
      już dwa m-ce i jeszcze po pół op. zostało
      U mnie efekt takiego traktowania jest b. dobry. Zaznaczam, ze duze znaczenie
      dla mnie ma stres, im mniej tym lepiej wyglądam. Nerwy wyłaża na skóre okropnie.
      • Gość: Taki Jeden Do Agas... IP: 217.153.94.* 28.07.03, 17:12
        Bardzo Ci jestem wdzięczny.. Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka