olka271 13.10.07, 14:16 witam serdecznie, czy rwanie lekkie w prawym boku to wyrostek robaczkowy,do tego rozwolnienie ale tylko rano, dziwne uczucie nie opisałabym tego jak ból ale rwie mnie strasznie w prawym boku od kilku dni, prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rachela27 Re: pomocy!!!!!!1 13.10.07, 14:29 Jaką pomoc, przecież z tym się idzie do lekarza. Mi tym sposobem wyrostek pękł, z tym że ja chodziłam ale nie umieli zdiagnozować. To mogą być jajniki, jelita, cokolwiek. Na forum nikt cię nie wyleczy. Jedź do szpitala na izbę przyjęć jeszcze dzisiaj bo mamy sobotę i lekarza rodzinnego nie uraczysz. Domagaj się zrobienia badań i USG PRZEDE WSZYSTKIM.pOZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
olka271 Re: pomocy!!!!!!1 13.10.07, 14:47 problem w tym ze byłam dzisiaj u lekarza, stwierdził ze wszystko wpozadku bo przy wyrostku niby ma sie zatwardzenie, silny ból itd a mnie tylko rwie okropnie mam wziasc ibuprom i nospe. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: pomocy!!!!!!1 13.10.07, 14:59 Nie sądzę, by lekarz nie rozpoznal zapalenia wyrostka. Właśnie badanie palpacyjne jest w tym rozpoznaniu najważniejsze, nie trzeba innych badań. Jesli się obawiasz, jedź na chirurgiczną izbę przyjęć, niech zbada Cię chirurg. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela27 Re: pomocy!!!!!!1 13.10.07, 15:57 No i właśnie, mnie badało (również palpacyjnie) trzech lekarzy konowałow i żaden nie rozpoznał wyrostka. Było mi po prostu niedobrze, miałam mdłości i wymioty.Bóle przyszły później. Dopiero jak pogotowie mnie w końcu zabrało na chirurgię to okazało się, że już pękł. Odpowiedz Link Zgłoś
olka271 Re: pomocy!!!!!!1 13.10.07, 17:30 ja poza rwaniem w prawym boku praktycznie nic wiecej nie czuje,niemam tez zadnych wymiotów nitd musze poczekac do poniedziałku bo w sobote nic nie załatwie. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela27 Re: pomocy!!!!!!1 13.10.07, 17:48 No to nie musi być wyrostek, np. torbiele na jajniku też dają podobne objawy (wiem bo też je mam niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
corutons Re: pomocy!!!!!!1 13.10.07, 21:11 U mnie z wyrostkiem było tak - takie rwanie jak u Ciebie i poranne biegunki przez około 3-4 tygodnie i diagnoza: jelita. W końcu pewnego dnia ból koszmarny i... wycięcie wyrostka na chwilę przed rozlaniem. Żadnej temperatury, mdłości, wymiotów - NIC tylko ten ból i biegunka. Odpowiedz Link Zgłoś
olka271 chirurg 14.10.07, 08:08 a wiec pojechałam na chirurgie ,zbadał mnie i stwierdził ze wszystko wpozadku ze napewno to jelita albo grypa zoładkowa. zero badan nic pomacał brzuch i tyle, a ja nadal cierpie ból niesamowity rwie kłuje itd, rano znowu rozwolnienie i czesto oddaje mocz, jutro znowu internista i niewiem jakich badan mam zarzadac skoro oni sami nie potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela27 Re: chirurg 14.10.07, 08:15 Na początek USG jamy brzusznej morfologię i ob. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: chirurg 14.10.07, 09:46 Dokładnie. Rano badania krwi, potem na usg. W labie poproś, że to pilna sprawa i potrzebujesz wyniki na już. Wyrostek może dawać różne objawy i niekoniecznie "klasyczne". A może spróbujesz na pogotowiu? Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re pogotowie 14.10.07, 11:07 Ja miałem gangrenę.Objawy identyczne, plus wymioty w ostatniej fazie.A potem było mi bardzo zimno.Wezwaliśmy Pogotowie i od razu wylądowałem na stole operacyjnym.Na drugi dzień powiedziano mi,że brakowało 15min. i po chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
olka271 bezsilna i załamana 17.10.07, 13:31 witam, nadal mam rwace bóle po prawej stronie brzucha dzis nawet poszło mi na cały tył nogi prawej rwie i boli cała noga. badanie krwi i usg niby mqam wpozadku i tyle na wizyte kolejna zapisali mnie za 2 miesiace a ja niewiem co sie dzieje, czy wyrostek promieniuje na tylne prawe udo [ból przy dotyku,chodzeniu] silne rwanie itd Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re Głowa 17.10.07, 22:48 Powiem Ci tak,że albo Ty albo lekarze mają coś z głowa. Innej alternatywy nie ma.Faktem ,że jest jeszcze alternatywa nierozłączna ale w tym przypadku nie wchodzi w grę! Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: bezsilna i załamana 17.10.07, 23:40 A może to kamica moczowa? Warto sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś