Dodaj do ulubionych

wypryski w okolicy ust

07.08.03, 09:15
Pojawiają się regularnie w tym jednym miejscu. Cóż to może być (tylko proszę
nie pisać o trądziku młodzieńczym - mam 25 lat, ani o bakteriach - w taki
powód nie wierzę).
D.
Obserwuj wątek
    • Gość: mini Re: wypryski w okolicy ust IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 09:54
      Ja mam też 25 lat i - wg lekarzy - skarżąc się od wielu lat na łojotok
      twierdzili i nadal twierdzą że dojrzewam!!!
      Powinniśmy się czuć młodo, hehe.
      Ale poważnie, powinnaś wybrać się do dobrego dermatologa. Jeżeli to nie pomoże
      to zainteresuj się badaniami hormonalnymi - problemy z cerą mają często to
      podłoże. Ginekologa też przy okazji możesz zapytać, są pigułki antykoncepcyjne
      leczące trądzik.
      Jeżeli mówisz że te wypryski pojawiają się tylko w okolicy ust, to może jest
      to rodzaj opryszczki - czasami to świństwo się usadawia nie na ustach, a w
      okolicach i roznosi się...
      • deczi Re: wypryski w okolicy ust 07.08.03, 11:30
        To nie jest opryszczka, to są po prostu pryszcze, zaczerwienione, bolesne,
        czasem ropiejące. Hormony nie przemawiają do mnie, bo dlaczego tylko w tym
        miejscu? Pigułki biorę, ale to też nie ich wina, bo miałam długą przerwę (1,5
        roku) a wypryski i tak się pojawiały. Raczej podejrzewam układ pokarmowy, bo po
        obiedzie świątecznym, na którym zaserwowano mi nieświeżego i brzydko pachnącego
        ludwikiem kurczaka z hipermarketu, bardzo bolała mnie wątroba i od razu
        wyskoczyła mi kolekcja pryszczy. Próbuję eliminować rózne rodzaje pokarmów, ale
        mam kiepską motywację, bo nie wiem, czy to na pewno dobra droga.
        D.
        • Gość: Piotr Re: wypryski w okolicy ust IP: 217.153.16.* 07.08.03, 12:18
          Zgadza się masz problem z wątrobą a może i trzustką i dlatego zakłócony
          metabolizm powoduje powstawanie wyprysków
          • deczi Re: wypryski w okolicy ust 07.08.03, 13:14
            Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Zgadza się masz problem z wątrobą a może i trzustką i dlatego zakłócony
            > metabolizm powoduje powstawanie wyprysków

No i cóż mam czynić? Liczyć na lekarza i jego chemię, czy zmienić dietę?
            Robiłam badania wątroby, które, co ciekawe, nie wykazały nic niepokojącego.
            Ale boli mnie w prawym boku, czuję ucisk.
            D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka