dar61 11.01.08, 13:31 Canis lupus - Wilk Canis lupus lupus - Wilk szary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macha5 Re: Psi potomek wilka 11.01.08, 19:33 Mam psa z Afryki, rasa "afrykanska", bezowy z dlugim ogonem, podobne chodza bezpansko po ulicach. Moze ktos wie co to za krzyzowka i czy duzo w nich "dzikosci" ?. oj ,juz jest oswojony, ale moze ktos ma jakies doswiadczenia z takimi psami? Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Weterynaria inna strona 11.01.08, 20:16 TY JESTEŚ CHORY A PIES ZDROWY? CZY ODWROTNIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Ewolucja i kreacjoniści 11.01.08, 23:43 I najbardziej dziwią mnie kreacjoniści, którzy mając przed oczami dowód na ewolucję w postaci różnorodnych ras psów, dalej wierzą w swoje bajki. Przez setki lat sami byliśmy świadkami tego jak zwierzęta mogą się zmienić i rozejść na różne ewolucyjne strony. A mimo to, niektórzy dalej to odrzucają. Stało się to tak szybko, ponieważ sami sterowaliśmy ewolucją. W normalnych warunkach takie zmiany są powolniejsze, bo i środowisko wolniej się zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Pies genetycznie modyfikowany 12.01.08, 00:30 Ekofanatycy i eurodebile, zawziecie protestujacy przeciw genetycznym modyfikacjom kukurydzy i przenicy, jakos nie potrafia zabrac sie do oczywistego produktu modyfikacji genetycznej: psa, najlepszego przyjaciela czlowieka, wiec z mocy definicji najwiekszego wroga ukochanej matki natury. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Pies nie ma w genotypie... 12.01.08, 10:19 ...fragmentów genomu innego gatunku. To dlaczego kukurydza czy inny tyton ma mieć??? . Fanatyka kiedyś zwano pasjonatem... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Pies nie ma w genotypie... 12.01.08, 16:27 dar61 napisał: > ...fragmentów genomu innego gatunku. A skąd takie odważne stwierdzenie? Czyżby psy nigdy nie chorowały na choroby wirusowe? Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: wirusy. Mitochondria to i my... 12.01.08, 19:38 Mitochondria to i my mamy, i wirusy. . Nie ma pies wbudowanych UMYŚLNIE przez człowieka obcych genomów. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: wirusy. Mitochondria to i my... 13.01.08, 16:30 Ręce mi opadły... Wirusy nie mają mitochondriów! Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Nie udawaj debila 14.01.08, 12:33 Czy ja piszę o DNA wirusów? Ty piszesz. Ja wspomniałem o z dawien dawna znany fakt wbudowania w komórkę praorganizmu, o nieznanym rodowodzie, którego pochodną jest właśnie mitochondrium w komórce. Jako przykład NATURALNEGO wbudowania OBCEGO "implantu" w komórkę. . A przedtem pisałem o ZAMIERZONYM wbudowaniu obcego DNA przez badaczy, czemu jestem po prostu przeciwny! Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus dar61, nie kłam bezczelnie 14.01.08, 14:52 wyraźnie napisałeś że mitochondria mamy i my i wirusy. Które to stwierdzenie jest równie absurdalne co "ziemia jest płaska". A teraz się nie tylko wypierasz, ale i odszczekujesz, sugerując przedmówcy, żeby "nie udawał debila". > A przedtem pisałem o ZAMIERZONYM wbudowaniu obcego DNA > przez badaczy, czemu jestem po prostu przeciwny! a to dlaczego? Jakieś argumenty? Co to znaczy "po prostu"? Czy to takie stanowisko jakie reprezentował oszołom-minister, pan Szyszko który indagowany na okoliczność GMO mówił że jest przeciwko bo to "kwestia ideologii"? Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Kajam sie tylko za... 15.01.08, 14:30 Kajam się tylko za zbyt pokrętne: {...Mitochondria to i my mamy, i wirusy...]. Miałoby to brzmiec: "...i mitochondria my mamy, i wirusy..." lub: "...My mamy i mitochondria wbudowane i wirusy..." - no niezrozumianym został. Poplątałem. . Tym cytuję pomysły badaczy ludzkiego DNA, że winkrustowała nam ewolucja czy inna światłośc wiekuista te obce geny. A nie lubię też, by ktoś mi wciskał opinie, jakich nie wypowiedziałem. . Bronię SWEGO słowa, że nie powinni hodowcy psów być PODEJRZEWANI,że psy rasie hodująć, W ZAMIERZONY sposób wbudowują SZTUCZNIE geny innych gatunków. . Pisałem: [...przedtem pisałem o ZAMIERZONYM wbudowaniu obcego DNA przez badaczy, czemu jestem po prostu przeciwny...] W znaczeniu:"...jestem przeciwny [OPINII o hodowcach psów, co specjalnie wszczepiają OBCE geny psom!!!]". . Choć marzeniem post-Lemowskim mym jest, by człek mógł rospostrzeć skrzydła swe i w skórę ich , chlorofilowo wybarwioną, "najeść się" słońca blasku. . Ot energia! - bez konserwantów i sztuczności wszelakich... Choć z 2. strony to uczucie zaciskania sie szczęk i uczucie sytości w mózgowo-żołądkowym wydaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Cyzeluję: 15.01.08, 14:34 Nie: [...PODEJRZEWANI,że psy rasie hodująć...] lecz: [...PODEJRZEWANI, że rasy psów hodując...] Odpowiedz Link Zgłoś
dramborleg przez Ciesninie Beringa? 16.01.08, 14:28 a to ciekawe, bo z tego co pamietam to przez Beringię (bez wody) i zdecydowanie wcześniej niż 12-14 tys lat temu Odpowiedz Link Zgłoś