Gość: Miriam IP: *.4web.pl 22.08.03, 11:14 dziewczyny czy któraś przechodziła gradówke na powiece? powiedzcie mi jak sie tego pozbyć? lecze sie też u okulisy ale jej specyfiki nic narazie nie pomagają..... ile to moze siedzieć i czy jest to groźne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: midm Re: gradówka - pomocy!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 12:08 Moze pomoga, jak nie a bedzie uciazliwa to wytna Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BozenaK Re: gradówka - pomocy!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 12:54 Leczyłam gradowke rożnymi masciami, okladami... kilka miesiecy (kilka wizyt u okulisty), a gradowka rosła. Wreszcie nie wytrzymalam i poszłam do innego okulisty, ktory od razu naciął ją i mam spokój. Nie bój sie prawie nie bolało, bo znieczulił żelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lara Re: gradówka - pomocy!!!!! IP: *.4web.pl 31.08.03, 10:45 jak wygląda taka operacja czy jest bolesna gdzie sie ja wykonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ark Re: gradówka - pomocy!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.08.03, 20:39 Dostajesz skierowanie od okulisty do szpitala. W niektorych szpitalach musisz byc zaszczepiona na WZW, a w niektorych nie. dostajesz znieczulenie, poczujesz ukłucie, ale juz pozniej nic nie bedziesz czula. Pozniej lekarz wycina gradowke skalpelem, nic nie boli. Zabieg trwa ok 5-10 minut. Wiem to, bo mi wycinali, niestety mam 3 nowe w innych miejscach :( i tez mam problem, bo nie chce znowu miec zabiegu. ps. po zabiegu przez okolo 2-3 dni mialem problemy ze wzrokiem, widzialem jakies plamy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamelka Re: gradówka - pomocy!!!!! IP: *.biaman.pl 31.08.03, 20:49 Gradówka jest przewlekłym stanem zapalnym gruczołu tarczkowego Meiboma. Czasem cofa się samoistnie, najczęściej jednak trzeba ją usunąć chirurgicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuldaclark Re: gradówka - pomocy!!!!! 22.12.20, 10:03 Ja swoją gradówke usunelam 1,5 roku temu, jak wyleczyć gradówkę? Bardzo prosto. Wrócić do natury. Ja byłam u 3 okulistów, w tym w klinice okulistycznej na Stawowej we Wroclawiu i u kazdego uslyszalam, ze tak dużą i starą gradowke usunie sie jedynie przez zabieg naciecia, nie ma innego sposobu, nic bardziej mylnego, gradowke wyleczylam w kilka dni: ugotowane jajko (jeszcze cieple ale nie gorace!) pocieralam gradowke (musi to zmieknac i wtedy robi sie samoistnie mala dziurka pod powieka i to wyplywa), jajko mozna zastapic lyzką, ktora sie moczy w cieplej / bardzo cieplej wodzie i pociera, ja oba sposoby stosowalam na przemiennie. Oraz co bardzo wazne - robienie okladow z pokrzyby lub/i gojnika - oba produkty kupimy w kazdym zielarskim, a nawet w zabce i gojnik i pokrzywe mozna dostac, wate moczylam w takim naparze (pod przykryciem zaparzalam gdzies 20/30 min) i jeszcze cieple na oko, i nieraz tylko przemywalam a nieraz na cala noc zostawialam (tasma przymocowane). Pokrzywa i gojnik wyciagaja z organizmu caly syf. (pamietajmy, ze taka gradowka robi sie od tego, ze organizm ma juz tyle toksyn, metali ciezkich, i bardzo czesto pasozytow, ze nie daje juz rady i musi ten syf gdzies wyrzucic). Wrocmy do ziol, dlaczego nadal wierzymy lekarzom! To nie pierwsze problemy zdrowotne, ktore wyleczylam w naturalny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś