Gość: Air IP: *.citicorp.com 25.08.03, 13:15 witam, czy znacie jakiś złoty środek na tą dolegliwość oprócz operacji? może jakieś ziółka itp ? my girlfriend już sypia w drugim pokoju:( pomóźcie!!! z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: chrapanie - proszę o pomoc IP: 217.153.22.* 25.08.03, 14:28 Ja kupiłam mojemu Boy-friend :-) kropelki o nazwie DATONG. Trochę pomagają. Ale muszę stwierdzić, że odkąd zaczął się zdrowo odżywiać i nie jadać późnych kolacji, chrapanie stało się dużo mniej uciążliwe a czasem nawet w ogóle się nie pojawia. A jak tam z Twoją wagą i sposobem odżywiania się? Pozdrawiam, magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Air Re: chrapanie - proszę o pomoc IP: *.citicorp.com 27.08.03, 09:10 dziękuje za poradę, mam nadzieję, że pomoże:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Re: chrapanie - proszę o pomoc IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 11:27 Mojemu chrapaczowi (i mnie oczywiście:)pomogło: 1. PRZEDE WSZYSTKIM zrzucenie wagi-już po ok. 4 kg w dół chrapał mniej.Czytałam, że schudnięcie o 10% redukuje chrapanie o 50%, u nas się sprawdziło 2. nie objadanie się na noc 3. nie picie alkoholu wieczorem (nie zawsze możliwe, ale każda ilość C2H5OH rozluźnia mięśnie i powoduje chrapanie) Odpowiedz Link Zgłoś
pmarzena Re: chrapanie - proszę o pomoc 27.08.03, 23:18 Gość portalu: Anik napisał(a): > Mojemu chrapaczowi (i mnie oczywiście:)pomogło: > 1. PRZEDE WSZYSTKIM zrzucenie wagi-już po ok. 4 kg w dół chrapał > mniej.Czytałam, że schudnięcie o 10% redukuje chrapanie o 50%, u nas się > sprawdziło > 2. nie objadanie się na noc > 3. nie picie alkoholu wieczorem (nie zawsze możliwe, ale każda ilość C2H5OH > rozluźnia mięśnie i powoduje chrapanie) To ja moze cos napisze od siebie ( tzn. jako znoszaca te meki ;) ) ad1. zrzucenie wagi nie wchodzi w gre, bo nie ma z czego zrzucac ! ad2. nawet na glodniaka straszliwie zawodzi ad3. po alkoholu czy tez nie i tak nie da rady wytrzymac :( ale mam nadzieje, ze mimo wszystko jest na TO jakis sposob ;) Odpowiedz Link Zgłoś