Dodaj do ulubionych

sińce wokół oczu

19.03.08, 12:31
od jakiegos czasu czuje sie nie najlepiej,był czas ze mało spałam troche
zaniedbywałam odpoczynek ale nadrobiłam to, wysypiam sie jem regularnie a taki
brak sił pozostał i co to sińce pod oczami-kiedys mówili mi ze to od
przemeczenia ale zmieniłam tryb życia i nie przemęczam sie.sińce mam pod
oczami i"od strony nosa wokół oczu".. czy moze byc to objawem jakis
wewnętrznych schorzen czy zbytnio nie przywiązywac do tego uwagii??dodam ze
mam 20lat
Obserwuj wątek
    • cyberkobieta Re: sińce wokół oczu 19.03.08, 21:25
      Zobacz co o sińcach wokół oczu mówi diagnostyka wizualna Orientu . Może coś z tego pasuje do ciebie?
      • pluskotka Re: sińce wokół oczu 19.03.08, 22:28
        Ja takie sińce od zawsze mam, no ale co z nimi zrobić.
        • cyberkobieta Re: sińce wokół oczu 22.03.08, 09:15
          Diagnostyka Orientu nie daje prostych recept; zastosuj krem X czy tabletki Y. Informuje cię tylko jaki problem organizm stara ci się zasygnalizować. Nawet sińce "od zawsze" mogą oznaczać złe funkcjonowanie określonego organu czy tylko nierównowagę wynikającą ze złego odżywiania i u ciebie pewnie tak jest. Przeczytaj jeszcze raz, co sugeruje w twoim przypadku Michio Kushi, poczytaj o makrobiotyce (link jest na początku artykułu), spróbuj przez kilka tygodni odżywiać się zgodnie z zaleceniami i obserwuj czy są jakieś zmiany. Zawsze lepiej próbować rozwiązać problem, niż ukrywać go pod korektorem.
          Nie twierdzę, że medycyna Wschodu jest idealna, ale u mnie diagnostyka Kushi ws "kwitnących" paznokci była trafiona w 100%.

---
          NATURAlnie Portal dla Kobiet

• murya Re: sińce wokół oczu 24.03.08, 10:56
            Tez mam z tym problem.Przyczyn jest wiele miedzy innymi- choroba
            nerek,watroby,cienka skora wokol oczu cyt lub cyt" Pigmentacja – może to być
            problem dziedziczny, może wynikać z przyjmowania antykoncepcji hormonalnej lub
            powstawać od Słońca. Cienie pod oczami mogą powstawać także na skutek
            uszkodzenia naczyń krwionośnych – mogą przepuszczać niewielkie ilości krwi,
            które rozlewają się pod cienką skorą okolic oczu."
            Sa w sprzedazy kremy majace na celu zlikwidowanie lub przynajmniej zmniejszenie
            sincow.Miedzy innymi Vichy w tubce,ponoc efekt po 4 tygodniach.Nie wiem,czy
            skuteczne,bo nie probowala.
            Slyszalam cos na temat usuwania cieni laserowo.Mieszkam w nl.Mam zamiar udac sie
            do domowego i zasiegnac informacji na ten temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka