primum_non 23.10.08, 07:26 nadmierne bicie serca(palpitacje) jaki jest najlepszy domowy środek lub ziołowy ewentualnie lek bez recepty ?To może być po kawie,czytałem o glutaminianie sodu,nerwach i wysiłku.Przychodzą mi do głowy "krople nasercowe". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
welldone1986 Re: Kołatanie serca 23.10.08, 08:21 najpierw trzeba odnaleźć przyczynę i wziąć się za jej usunięcie, lekami ziołowymi nic nie wskurasz Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: Kołatanie serca 23.10.08, 09:40 Przyczyny nie ma ;-).Mocne kawy były.Po snie i kroplach nasercowych tego nie ma,tak więc nie jest to problem teraz,ale pierwszy i jedyny taki przypadek. ---------------------------------------------------------------------------- Polowanie na kaczki: www.flickr.com/photos/lazaro/2617935041/ "You Can't Beat Them, Join Them" Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: Kołatanie serca 23.10.08, 09:46 > nadmierne bicie serca(palpitacje Czyli arytmia. Trzeba pierw ustalić przyczynę, a dopiero później dobierać leki. Trzeba ustalić, jakie chora ma ciśnienie, i czy w czasie "ataku" nie spada nadmiernie, albo nie rośnie. Trzeba sprawdzić puls... Czyli nie ma co kombinować, ale trzeba iść do kardiologa. Niech sprawdzi sobie elektrolity /głównie potas/ i zrobi morfologię. Może ma anemię, a to powoduje męczliwość serca i opisane dolegliwości? Gdy poczuje, że serce dziwnie pracuje, może kilkakrotnie kaszlnąć. Powinno "wskoczyć" na swój rytm - oczywiście, jeżeli przyczyną jest np. podwójna droga przewodzenia. Tyle z własnego doświadczenia. Powinna zaobserwować, kiedy najczęściej występują te objawy. U mnie działo się to w pozycji prawie-horyzontalnej:) Po silnym stresie, ale na 2-3 dzień. Oraz bez żadnej przyczyny:/ Najlepszy sposób to nie myslec o tym, że atak może nastąpić, nie zamartwiać się! Jeżeli atak pojawia się po kawie - ograniczyć ją. U mnie nie ma to żadnego związku z kawą czy alkoholem. No i nie powinna unikac wysiłku fizycznego - ten jest naprawdę dobry na serce:) Ale zanim zacznie dźwigać ciężary:) powinna pokazać sie kardiologowi. Możliwe, że zamiast środków nasercowych dostanie środki uspokojające. Odpowiedz Link Zgłoś
kstarn Re: Kołatanie serca 23.10.08, 10:18 zioło na nadmierne bicie serca to melisa Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Re: biosotal 24.10.08, 09:07 zaciekawiło mnie,jakie byłoby w tym zakresie działanie leków biosotal i propranolol(oba na receptę,ale czasem można znaleźć coś takiego nawet w domu).Bo jest w tym kołataniu możliwość arytmii.Sama kawa nie daje oczywiście takiego kopa,a to jest duży zbieg okoliczności nagle zachorować Odpowiedz Link Zgłoś
iwona298 Re: biosotal 24.10.08, 09:22 ja mialam takie kolatania na tle nerwowym. Myslalam, ze mi serce wyskoczy, mega stres, poronienie, kontrola w pracy, ekg i holter, tsh, ft3, ft4 nic nie wykazaly, dostalam propranolol, tabletki na uspokojenie, w aptece pani mgr polecila tez krople neo gardina. . Odpowiedz Link Zgłoś
natalilulululou Re: biosotal 24.10.08, 10:22 Ja tez na tle nerwowym, to było straszne. Zaczęłam brać Prozac i przeszło; -) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1305 Re: Kołatanie serca 24.10.08, 16:18 słuchaj najleprzym sposobem na kołatania serca jest MAGNEZ z wit.b6. gdyż się najlepiej wckłania.kawa,alkohol i inne używki wypłukują magnez z organizmu.gdy spada jego wartość zaczyna się jazda z sercem.jeśli skacze ci ciśnienie bez lekarza sie nie obejdzie.mi magnaz pomaga.jest bez recepty,stosuj według ulotki. Odpowiedz Link Zgłoś