Dodaj do ulubionych

czym się teraz pielegnujecie/leczycie???

11.11.05, 15:57
ja po odstawieniu dziecka od piersi dostałam wysypu, jak juz opisałam w innym
wątku dostałam Tetralysal- najnowszej generacji tetracyklina, na który
zupełnie nie reagowałam, potem zmieniono mi antybiotyk na Dalacin i jest
lepiej, noo i DIANA. ZEWNĘTRZNIE, DOSTAŁAM KLINDACIN-ŻEL I PAPKĘ ROBIONĄ, A
NA WŁASNA REKE KUPIŁAM SOBIE ZORAC I CZEKAM NA EFEKTY.
A WY JAK AKTUALNIE WALCZYCIE Z TRĄDZIKEM?
Sorki za duże literki ale jakiś klawisz mi sie wcisnął.
Obserwuj wątek
    • kingusi Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 11.11.05, 16:05
      A i jeszcze Differin, stosuje na noc, tak naprawde mam kilka kremów i juz sama
      nie wiem które odrzucic a które stosować, obrałam taka taktykę: na dzień pod
      podkład filtr Biodermy spf 100, lub nowy (świetny) krem Biodermy-Sebium AKN,
      poprawiający skład sebium, na noc na cała twarz Differin lub Zorac, a na
      pojedyńcze największe s..y Klindacin w żelu lub robiona papka.
      • absynna Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 18.11.05, 15:00
        ja w innym wątku opisałam co akurat mam w domowej apteczce i kosmetyczce.
        Smaruję się trochę bez przekonania bo wiem, że jeszcze kilka tabletek diane i
        znowu będę piękna i gładka - jak zawsze :(:(. Chciałabym to rzucić pieróństwo,
        ale naprawde niesamowicie mi pomagają a po drugie - świetnie sie po nich czuję:
        zero pms, zero ataków głosu związanych z cyklem, libido nie spada, mam ładne
        włosy, skórę. Mimo to wiem, że to nie są cukierki...... Ale boję się, boję się
        że bez nich zewnętrznie na te okropne bolesne zogniskowane gule nic mi nie
        pomoże. Z drugiej strony jak mam się truć antybiotykami doustnie to też bez
        sensu, bo to też nieobojętne dla organizmu, to już wolę diane wcinać -
        przynajmniej wiem, że 200% skuteczności w moim przypadku. Ale ostatnio coraz
        więcej myślę o tym, ze moze robię sobie krzywdę......
        • absynna zero ataków GŁODU miało być 18.11.05, 15:02
          świetnie sie po nich czuję:
          > zero pms, zero ataków GŁODU związanych z cyklem, libido nie spada
          • zona_boskiego_hydraulika Re: zero ataków GŁODU miało być 19.11.05, 12:10
            ja teraz biore Roaccutan, do tego smaruje twarz Agrosulfanem i 3 razy w
            tygodniu nakładam na 30 minut Benzacne
            • paszczak44 paszczak 04.12.05, 19:54
              Mi pomaga dieta z wykluczeniem produktów zawierających rafinowany cukier; z
              wykluczeniem białej mąki oraz soków owocowych z kartonu.
              Do tego TYLKO raz dziennie mycie buzi mydłam Nivea baby i nasmarowanie kremem
              alantan plus. Jeśli skóra mi się przetłuści usuwam nadmiar łoju za pomocą
              papierku toaletowego, który wchłania sebum.
        • caterina28 Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 25.01.07, 20:10
          a myslisz ze jak bierzesz diane to sie trujesz w miejszym stopniu niz antybiotykiem?
    • anula_a Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 25.12.05, 17:40
      mydło "seba-med" dostępne tylko w aptece - do niedawna kostka dla doroslych
      (zielona) a teraz pojawiło się białe "clear face" specjalnie przeznaczone do
      cery z problemami łojotokowymi i trądzikowymi i wszelkimi innymi wypryskami,
      odpowiednie ph 5,5
      maseczka z glinki zielonej na zmianę z biała (biała zawiera aluminium, które
      goi)
      wit. B2,B6 i PP, jedna-dwie tabletki dziennie, ale jak zapomnę to nic się złego
      nie dzieje,
      zainwestowałam też w kilkanaście małych bawełnianych ręczników (3-4 zł/ szt),
      których używam tylko raz, a potem wrzucam hurtem do pralki i w piorę
      temperaturze 90 stopni w płatkach mydlanych (pewnie fajnie byłoby je wygotowac
      w jakimś kociołku, jak to dawno temu się robiło z pieluszkami dla noworodków),
      no ale po prawdzie, to mi się nie chce)
      ograniczam cukier i ciężkie potrawy,
      i nie wolno sie denerwowac, ponieważ stan psychiczny ma ogromny wpływ na stan
      naszej skóry - najbezpieczniejsza jest herbatka z melisy,
    • anula_a silicol skin 25.12.05, 17:44
      też niezły

www.almedica.pl/Skin_badania.htm
    • flicek Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 27.12.05, 10:34
      hej, ja jestem pod stala kontrola pani dermatolog, choc pomimo tego zdarzaja
      sie czasami gorsze okresy; z jednego - mam nadzieje - wlasnie wychodze, ale
      trudno mi powiedziec, co to spowodowalo; biore witaminy (A, C rano, B2, B6
      wieczorem), rano smaruje sie Metronidazolem, na krostki Acneroxidem, na noc mam
      Isotrexin + szara pasta; to ostatnie jest najgorsze, bo pasta nie ma pieknego
      zapachu, brudzi pizame i posciel, ale naprawde pomaga;
      • fela101 Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 05.01.06, 22:35
        sprobujcie srebrnej wody bakteriobojczej,jest tania jak barszcz,nie zaszkodzi a
        moze bardzo pomoc
        • fiolekmniami Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 06.01.06, 23:16
          można ją dostać w aptece?? Ile kosztuje i jak się tego cuda używa??;) tenkju za
          odp;)
          • khasia Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 07.01.06, 22:23
            mam 19 latek,obecnie stosuje:
            Akneroxid-do mycia
            Sebium AMK-rano
            zorac, diacneal, glyco-A-na zmiane wieczorkiem
            diane 35
            jestem pod stala opieka dermatologa, wydalam kuuupe kasy, ale twarz
            ładniutka<jak dla mnie> tylko blizenki musze wyleczyc, i w tym kierunku lekarz
            powiedzial abym zrobila u innej pani doktor zabieg polegajacy chyba na jakims
            pilingu splycajacym blizenki, mam sie udac na niego raz w miesiacu 3razy,
            kosztuje bagatela 150-200 zl ale ja juz wydalam tyle kasy ze teraz nie warto
            tego przerywac, no i taka droga zmierzam do wyleczenia tego paskudstwa,
            pozdro
            ps czy ktos moze byla na takim specjalnym zabiegu?? jak wyglada skorka po tym i
            czy utrzymuja sie zaczerwienienia dlugo??
    • agiatami Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 17.03.06, 22:57
      zobaczcie strone www.luskiewnik.gower.pl jestam tez o acne i leczeniu np
      poldanem - interesujace jestam tez co jest w kosmetykach np srodki powodujace
      feminizacje u mezczyzn!!!!! wg mnie - bo tego nikt glosno nie powie-to moze
      powodowac zaburzenia w orietacji sexualnej plodu bo kobiety w ciazy tez nie
      powinny uzywac kosmetykow z .... zobaczcie same szok
      • kasiulka32 Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 20.03.06, 15:24
        Myję buźkę rano i wieczorem naparem z rumianku, tzn. przemywam ją nasączonym
        wacikiem w rumianku a potem przecieram papierowym ręcznikiem.
        Codziennie rano smaruje twarz kremem Skinoren. A na noc to zależy. W
        poniedziałek, środe, piętek, sobote i niedziele mam Isotrexin, a we wtorek
        Skinoren, a w czwarek śmierdząca maść (robiona na zamówienie). Biore również
        tabletki Izotek. Moja kuracja wciąż trwa, w końcu musze mieć ładną buźke :)
    • kasiunia62 Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 23.03.06, 11:21
      Ja walczę tak:
      1) co miesiąc oczyszczanm twarz u kosmetyczki - niestety ręczne oczyszczanie
      (nieamowicie bolesne) ale chcę zmienic na laserowe czy jakies ttam inne, w
      kazdym razie bez uzycia rąk:)
      2)użyuwam do mycia delikatnej pianki Pharmaceris Eris
      toniku łagodzacego
      kremi sebostatycznego ERIS
      3) staram sie nie fluidować, a jak juz to lekko sie pudruję
      4) ze słodyczami mi się nie udaje, ale za to jem duzo jablek, kiwi, piję wodę
    • zuzia115 Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 14.04.06, 18:33
      Neostrata, zel 15 plus, 15% kwasu glikolowego, stosowalam na noc, przez cala
      zime, kiedy dni sa krotkie, na dzien trzeba uzywac co najmniej SPF15, zeby
      chronic skore, mialam wypryski po zejsciu z pigulki i przez lata nie moglam sie
      tego pozbyc, juz wydawalo mi sie, ze jestem skazana na permanentny tradzik
      dotykajacy osoby po trzydziestce, teraz wszystko zeszla, kremy Roche-Posay tez
      sa bardzo dobre, jest taki, ktory ogolnie wygladza skore i inny na punktowe
      wypryski, teraz tego uzywam jak mi sie cos pokaze przed okresem, oba bardzo
      dobre
    • zalamana191 Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 26.04.06, 16:16
      hmn ja juz od jakiegos czasu przemywam rano i wieczorem twarzyczke rumiankiem
      srednio-ciepłym potem przemywam takim plynem afrodyta adonis bdb!! dziala za
      rowno oczyszczajaco(bo mam manie to wyciskania zaskorniakow) i wogule :) looz
      potem daje sobie taki zel aloesowy z firmy herbaline rownie polecam momentalnie
      znikaja zaczerwienienia i tej samej firmy krem nakladam aloesowy i ostatnio
      nawet zaprzestalam uzywac pudru i wiaze wlosy bo zauwazylam ogromna poprawe
      znikly mi wszelkie ropne(czasem mam jakies malutkie) i tylko zaskorniaki no ale
      coz... :| lepsze to niz nic i tez ostatnio zaczelam jeszcze po 5 tabletek
      drozdzy (drovit) noi stale tez jem kompleks witamin aha ostatnio tez zaczelam
      jesc ciemne pieczywo a po za tym wszystko jem tak jak wczesniej lubie jesc
      slodycze i je jem :) bo mam tradzik na tle hormonalny(jaki mi to pani ginekolog
      oznajmila przepisujac diane 35 no wlasnie to paskudstwo) ale ani nie mialam
      zamiaru tego brac co sie o tym slyszly to koszmar a jak czytam ze tu co 5 osoba
      to luka to rozpacz CZY NIE CZYTAJA NIGDZIE JAKIE SA TEGO SKUTKI? PRZYSZLOSC TEZ
      JEST WAZNA !!! aha nie wspomniaalm tez ze jakies 3 miesiace temu bylam 3 razy
      co miesiac na oczyszczaniu ale zaprzestalam chodzic gdzyz kosmetyczna sama mi
      poradzila ze to nie ma sensu bo i tak znof mam syfki coz ale nawet po tych 3
      razach nie mam juz ropnych takich jak wczesniej gdzie musialam pudru dawac
      tone :/ ehh szkoda gadac teraz jest lepiej i lepsze jest moje samopoczucie aha
      i te same zabiegi powtarzam jak przyjde ze szkoly i na wieczor :)
      • miniskatop1 Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 07.09.06, 16:32
        mi dermatolog, prezepisała antybiotyki (było to ok 0.5 roku temu - łykałam
        przez 21 mies), myje buźkę żelem do mycie twarzy - physiogel, i przepisała mi
        bym na przemian smarowała skórę differin, alkohol + taka robiona papka, i
        alkohol + aknemycin, co 21 - 28 dni do kosmetyczki i skóra marzeeenie :D
    • krzysiek1717 Re: czym się teraz pielegnujecie/leczycie??? 25.01.07, 14:28
      diferin maseczki puder taki biały na spirytusie i maseczka siarkowa clerasil
      iwostin drożdże w tabletkach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka